De stadsdeelcommissie Centrum heeft dinsdagavond een advies aangenomen om de gemeenteraad te bewegen de Weesperstraat om te vormen naar een weg met twee keer één rijstrook. Hiermee raakt de beoogde volledige ‘knip’ van deze hoofdroute voor het Amsterdamse laad- en losverkeer verder uit beeld. Vicevoorzitter MKB-Amsterdam Guido Frankfurther pleit ervoor de twee miljoen euro die de proef met een volledige knip zou kosten, te besteden aan een voorlopige herinrichting van de versmalde Weesperstraat.

Lof voor initiatiefnemer

Frankfurther prijst Michel van Wijk van de partij Bewoners Amsterdam, de initiatiefnemer van het advies. “Het is mooi om te zien hoe Michel bewoners, ondernemers en de instellingen rond de zogenoemde Wibautas rond de tafel heeft weten te krijgen. Een prettige straat met minder doorgaand verkeer en meer ruimte om te wandelen en verblijven, biedt straks ook meer ruimte én kansen voor bedrijven en winkels in de plinten”. MKB-Amsterdam pleitte al eerder voor het uitvoeren van een versmalling in plaats van een volledige knip. “Zoals bekend is een knip in de Weesperstraat voor ons onbespreekbaar”, benadrukt Frankfurther. “Deze straat vormt de belangrijkste aan- en afvoerweg voor de goederen van onze MKB-bedrijven in de stadsdelen Oost en Centrum.”

Geld voor proef kan beter worden gebruikt

De vicevoorzitter hoopt dan ook dat de gemeenteraad komend voorjaar besluit ook de zes weken durende proef met de knip in de Weesperstraat niet door te laten gaan. “Wethouder Van der Horst heeft onlangs beloofd dat de gemeenteraad straks aan de hand van de uitkomsten van het verkeersonderzoek mag bepalen of de proef al dan niet doorgaat. Wat MKB-Amsterdam betreft mag die 2 miljoen euro die de proef gaat kosten, worden besteed aan een voorlopige herinrichting met  een aantrekkelijke aankleding van de Weesperstraat”.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.