Ondernemers willen op korte termijn in overleg met verkeerswethouder Egbert de Vries over de versmalling van de Weesperstraat ter hoogte van het nieuwe Namenmonument. Pas als de werkzaamheden rond dit deel van de verkeersader zijn afgerond kan er een raadsdebat over plaatsvinden. En dat is te laat om het tij nog te kunnen keren, zegt ook vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam vandaag in De Telegraaf.

De Vries introduceerde zijn plan voor de Weesperstraat begin juli, tijdens een raadscommissie. De Weesperstraat is vanwege de werkzaamheden ter hoogte van het nieuwe monument tijdelijk versmald tot één rijbaan de stad uit. Volgens De Vries kan die versmalling ook een permanente status krijgen. Frankfurther verwacht dat er nog ruimte is voor bezinning. ‘Ik ken de wethouder als een verstandig politicus. Ik ga ervan uit dat hij tijdig met het mkb om de tafel gaat. Onze zorgen over een goede bereikbaarheid van de stadsdelen Centrum en Oost en een goede doorstroming zijn reëel’, zegt hij in de krant.

Daarom gaat MKB-Amsterdam graag met De Vries in gesprek over de nodige aanvullende maatregelen, zei Frankfurther eerder al. Ondernemers zijn niet per se tégen de versmalling, mits de doorstroming gegarandeerd is. Ook zouden er in dat geval meer laad- en losplekken moeten komen op de Weesperstraat.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!