Ondernemers willen op korte termijn in overleg met verkeerswethouder Egbert de Vries over de versmalling van de Weesperstraat ter hoogte van het nieuwe Namenmonument. Pas als de werkzaamheden rond dit deel van de verkeersader zijn afgerond kan er een raadsdebat over plaatsvinden. En dat is te laat om het tij nog te kunnen keren, zegt ook vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam vandaag in De Telegraaf.

De Vries introduceerde zijn plan voor de Weesperstraat begin juli, tijdens een raadscommissie. De Weesperstraat is vanwege de werkzaamheden ter hoogte van het nieuwe monument tijdelijk versmald tot één rijbaan de stad uit. Volgens De Vries kan die versmalling ook een permanente status krijgen. Frankfurther verwacht dat er nog ruimte is voor bezinning. ‘Ik ken de wethouder als een verstandig politicus. Ik ga ervan uit dat hij tijdig met het mkb om de tafel gaat. Onze zorgen over een goede bereikbaarheid van de stadsdelen Centrum en Oost en een goede doorstroming zijn reëel’, zegt hij in de krant.

Daarom gaat MKB-Amsterdam graag met De Vries in gesprek over de nodige aanvullende maatregelen, zei Frankfurther eerder al. Ondernemers zijn niet per se tégen de versmalling, mits de doorstroming gegarandeerd is. Ook zouden er in dat geval meer laad- en losplekken moeten komen op de Weesperstraat.