Hoe gaan data jou helpen om beter te ondernemen? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB. Op 20 december praten econoom Alexander van Nieuwstadt en professor datawetenschap Kees van Montfort je bij over de manieren waarop jij data-analyse optimaal kunt inzetten voor het verbeteren van jouw bedrijfsvoering. 

MKB-ers krijgen steeds meer en duidelijker inzicht in data uit allerlei verschillende bronnen. Denk daarbij aan verkoop- en inkoopcijfers, voorraden, klantgegevens en financiën. Deze gegevens kun je gebruiken om de belangrijkste kerngetallen voor jouw onderneming te berekenen en inzichtelijk te maken. Hiermee kun je structureel toezicht krijgen en houden op wat goed gaat en wat niet, en bovendien tijdig bijsturen waar nodig. 

Belangrijke tool

Die inzichtelijkheid is er niet alleen om problemen op te lossen wanneer ze zich voordoen; ook voor de lange termijn biedt het houvast. Lecturer Kees van Montfort: ‘’Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn dus ook een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’’ Omdat dat dus geldt voor je bedrijfsvoering over een langere periode creëer je ook bestaansrecht voor de toekomst van jouw onderneming. Data kunnen dus echt in jouw voordeel werken!

De webinar vindt plaats op maandag 20 december van 16:00 uur tot 17:00 uur. Wil jij ook weten hoe data jouw bedrijf verder op weg kunnen helpen? Meld je dan aan via deze link. Deelname is helemaal gratis!

Digitaliseringsoffensief
Het aanbieden van trainingen en webinars is onderdeel van het Digitaliseringsoffensief. Het Digitaliseringsoffensief helpt mkb-bedrijven versneld te groeien met behulp van digitalisering. Een initiatief van Gemeente Amsterdam, MKB-Amsterdam, De Hogeschool van Amsterdam en Ready to Scale. Mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De verkiezingen op 16 maart zijn uiteraard voor jou als ondernemer belangrijk! Komt er een gemeentebestuur dat niet alleen aandacht heeft voor bewoners maar ook voor ondernemers? Volg via onze nieuwsbrief MKB Mail en onze socials de belangrijkste ontwikkelingen.

Corona kan voor ondernemers nog lang nagalmen

Corona kan voor ondernemers nog lang nagalmen

Het einde van de gezondheidscrisis is in zicht. Voor veel ondernemers begint nu de economische ellende pas echt. Drenth: ‘We vragen alle overheden om daar rekening mee te houden. Eén van de voorstellen is om ondernemers met schulden als doelgroep op te nemen in de pilot Pauzeknop, dat als doel heeft door de coronacrisis getroffen zelfstandigen te ondersteunen.’

Gezocht: ondernemers met oplossingen

Gezocht: ondernemers met oplossingen

Ben jij klaar om impact te maken in de stad? Meld je dan aan voor buurtchallenge Boost je Buurt. Je kan als ondernemer een Impact Hub Amsterdam ondernemersprogramma winnen ter waarde van €2.500 én kans maken op een ontwikkelbudget van €2.500, €5.000 of €7.500. Meedoen? Lees snel verder.

‘Nieuwe generatie is ontzettend innovatief’

‘Nieuwe generatie is ontzettend innovatief’

Studenten van Inholland gaan onder leiding van MKB-Amsterdam bestuurslid Bert Bos aan de slag met het ontwikkelen van duurzaamheidsplannen voor ondernemers. Ondernemers die wel oren hebben naar zo’n plan kunnen zich aanmelden. Binnenkort ook nieuws van Bert Bos over het Product van het Jaar!

‘Elke besparing is welkom’

‘Elke besparing is welkom’

De invoering van de reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Bart Drenth: ‘Ondernemers hebben het moeilijk en elke besparing is welkom. Ook als die maar over twee maanden gaat. En in maart zijn er weer nieuwe verkiezingen.’

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

Hoe denken ze in de Stopera over de herinvoering van de reclamebelasting? Met onder andere Rutger Groot Wassink van GroenLinks, Elise Moeskops van D66 en Claire Martens van de VVD. Uitstel of afstel? Dat zie je in de nieuwe aflevering van MKB TV!