Hoe werken de plannen van de nieuwe regering straks uit op de inwoners en economie van Amsterdam? Het Parool plaatste recent en overzicht met reacties op het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord.

Ondernemers
“Je merkt dat ze hun best doen, maar niet alles is even substantieel,” zegt Bart Drenth van MKB Amsterdam. “We zijn blij dat die doorbetaling van werknemers bij ziekte is versoberd, maar zelfs één jaar doorbetalen kan ik niet uitleggen aan mijn Canadese schoonouders. Ons land loopt hierin erg uit de pas.”

De investeringen in de bereikbaarheid van de regio Amsterdam vindt Drenth ronduit karig. “We ­komen er bekaaid af. Die nieuwe verbindingen met Schiphol zijn mooi, maar je had veel meer concrete ov-investeringen willen zien. Het besef dat de boel hier dreigt vast te lopen vind ik ontbreken in dit akkoord.” Positief is het MKB over de investeringen in technisch- en beroepsonderwijs.

Bron: Het Parool, 11 oktober 2017

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.