Hoe werken de plannen van de nieuwe regering straks uit op de inwoners en economie van Amsterdam? Het Parool plaatste recent en overzicht met reacties op het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord.

Ondernemers
“Je merkt dat ze hun best doen, maar niet alles is even substantieel,” zegt Bart Drenth van MKB Amsterdam. “We zijn blij dat die doorbetaling van werknemers bij ziekte is versoberd, maar zelfs één jaar doorbetalen kan ik niet uitleggen aan mijn Canadese schoonouders. Ons land loopt hierin erg uit de pas.”

De investeringen in de bereikbaarheid van de regio Amsterdam vindt Drenth ronduit karig. “We ­komen er bekaaid af. Die nieuwe verbindingen met Schiphol zijn mooi, maar je had veel meer concrete ov-investeringen willen zien. Het besef dat de boel hier dreigt vast te lopen vind ik ontbreken in dit akkoord.” Positief is het MKB over de investeringen in technisch- en beroepsonderwijs.

Bron: Het Parool, 11 oktober 2017