Het zal je vast niet ontgaan zijn: de krapte op de arbeidsmarkt is enorm en er zijn ontzettend veel bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Geldt dit ook voor jouw bedrijf, maar lukt het maar niet om de juiste mensen te vinden? Dan kan het Regionaal Werkcentrum uitkomst bieden!

”Je ziet overal dat er een enorm personeelstekort is en daar een beetje hulp bij krijgen is ongelooflijk belangrijk”, zegt MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth. En die hulp vind je bij het Regionaal Werkcentrum: een samenwerking van verschillende organisaties die zich inzetten voor ondernemers in de hele arbeidsregio Groot-Amsterdam. Zij zijn dé matchmaker als het gaat om personeelskwesties en zorgen ervoor dat jij als werkgever het juiste personeel vindt. Andersom vinden ze voor werkzoekenden ook de perfecte werkplek.

MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth over het RWC

MKB-Amsterdam dacht mee over hoe het RWC vorm moest krijgen. Drenth: ”Een mkb bedrijf heeft – in tegenstelling tot grote bedrijven zoals Schiphol, het ziekenhuis of de gemeente – niet een eigen personeelsafdeling. Daarom is het RWC juist die hulp en steun voor de kleine ondernemer. We hebben ervoor gepleit om het ook die praktische invulling te geven.”

MKB-Amsterdam bestuurslid Michal van Dantzig is nauw betrokken bij het Regionaal Werkcentrum. Wil je meer weten over wat zij doet voor het RWC of heb je een andere vraag voor haar? Neem dan gerust contact op! Dat kan door haar te mailen: michal.van.dantzig@winwinwerkt.nl.

Heb jij hulp nodig met jouw vragen over personeelszaken? Ga dan naar www.grootamsterdamwerktdoor.nl of www.10x10ikdoemee.nl en zie waar het RWC jou kan helpen!

MKB-Amsterdam schreef eerder over het Regionaal Werkcentrum: