Het zal je vast niet ontgaan zijn: de krapte op de arbeidsmarkt is enorm en er zijn ontzettend veel bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Geldt dit ook voor jouw bedrijf, maar lukt het maar niet om de juiste mensen te vinden? Dan kan het Regionaal Werkcentrum uitkomst bieden!

”Je ziet overal dat er een enorm personeelstekort is en daar een beetje hulp bij krijgen is ongelooflijk belangrijk”, zegt MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth. En die hulp vind je bij het Regionaal Werkcentrum: een samenwerking van verschillende organisaties die zich inzetten voor ondernemers in de hele arbeidsregio Groot-Amsterdam. Zij zijn dé matchmaker als het gaat om personeelskwesties en zorgen ervoor dat jij als werkgever het juiste personeel vindt. Andersom vinden ze voor werkzoekenden ook de perfecte werkplek.

MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth over het RWC

MKB-Amsterdam dacht mee over hoe het RWC vorm moest krijgen. Drenth: ”Een mkb bedrijf heeft – in tegenstelling tot grote bedrijven zoals Schiphol, het ziekenhuis of de gemeente – niet een eigen personeelsafdeling. Daarom is het RWC juist die hulp en steun voor de kleine ondernemer. We hebben ervoor gepleit om het ook die praktische invulling te geven.”

MKB-Amsterdam bestuurslid Michal van Dantzig is nauw betrokken bij het Regionaal Werkcentrum. Wil je meer weten over wat zij doet voor het RWC of heb je een andere vraag voor haar? Neem dan gerust contact op! Dat kan door haar te mailen: michal.van.dantzig@winwinwerkt.nl.

Heb jij hulp nodig met jouw vragen over personeelszaken? Ga dan naar www.grootamsterdamwerktdoor.nl of www.10x10ikdoemee.nl en zie waar het RWC jou kan helpen!

MKB-Amsterdam schreef eerder over het Regionaal Werkcentrum:

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!