Het zal je vast niet ontgaan zijn: de krapte op de arbeidsmarkt is enorm en er zijn ontzettend veel bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Geldt dit ook voor jouw bedrijf, maar lukt het maar niet om de juiste mensen te vinden? Dan kan het Regionaal Werkcentrum uitkomst bieden!

”Je ziet overal dat er een enorm personeelstekort is en daar een beetje hulp bij krijgen is ongelooflijk belangrijk”, zegt MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth. En die hulp vind je bij het Regionaal Werkcentrum: een samenwerking van verschillende organisaties die zich inzetten voor ondernemers in de hele arbeidsregio Groot-Amsterdam. Zij zijn dé matchmaker als het gaat om personeelskwesties en zorgen ervoor dat jij als werkgever het juiste personeel vindt. Andersom vinden ze voor werkzoekenden ook de perfecte werkplek.

MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth over het RWC

MKB-Amsterdam dacht mee over hoe het RWC vorm moest krijgen. Drenth: ”Een mkb bedrijf heeft – in tegenstelling tot grote bedrijven zoals Schiphol, het ziekenhuis of de gemeente – niet een eigen personeelsafdeling. Daarom is het RWC juist die hulp en steun voor de kleine ondernemer. We hebben ervoor gepleit om het ook die praktische invulling te geven.”

MKB-Amsterdam bestuurslid Michal van Dantzig is nauw betrokken bij het Regionaal Werkcentrum. Wil je meer weten over wat zij doet voor het RWC of heb je een andere vraag voor haar? Neem dan gerust contact op! Dat kan door haar te mailen: michal.van.dantzig@winwinwerkt.nl.

Heb jij hulp nodig met jouw vragen over personeelszaken? Ga dan naar www.grootamsterdamwerktdoor.nl of www.10x10ikdoemee.nl en zie waar het RWC jou kan helpen!

MKB-Amsterdam schreef eerder over het Regionaal Werkcentrum:

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!