Mkb-bedrijven zijn kwetsbaar voor digitale aanvallen en cybercrime, maar de bewustwording van de risico’s is onder de ondernemers is erg laag, zo blijkt uit onderzoek. Minister Yesilgöz-Zegerius van Justitie heeft daarom opgeroepen om in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen een 24/7 meldpunt in te richten waar ondernemers zo snel mogelijk geholpen kunnen worden. Een dergelijk meldpunt is in steeds meer gemeenten actief en werkt aanvullend op de landelijke aanpak van de fraudehelpdesk.nl. De gemeente Amstelveen organiseert op woensdag 12 april een raadsgesprek om met ondernemers in gesprek te gaan over dit onderwerp.

De gemeenteraad van Amstelveen heeft aangegeven behoefte te hebben aan meer informatie en gesprekken over dit onderwerp, met experts en bovenal met ondernemers. De gemeenteraad wil bekijken hoe het mkb geholpen kan worden om de digitale veiligheid van de bedrijven te verbeteren. Tijdens het gesprek zal Marco Verschragen, Programmamanager publiek- private samenwerking en Integrale Veiligheid, zijn ervaringen toelichten. Ook Hester Diemer, Manager Platform Veilig Ondernemen, komt aan het woord, waarna er ruimte is voor een gesprek en het beantwoorden van vragen.  

Waar en wanneer?

Woensdag 12 april, van 20:00 tot 21:30 uur
Locatie: Raadhuis, Laan van Nieuwer-Amstel 1, Amstelveen

Meepraten?

Meld je dan aan door een e-mail te sturen aan raadsgriffie@amstelveen.nl.

Deel dit artikel:
foto± martijn beekman

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.