Laatst schreven we over een postercampagne Reclame voor de Horeca, opgezet door campagnebureau Tosti Creative in Amsterdam. Met deze posteractie kunnen bedrijven adverteren op de ruiten van gesloten horecazaken. Roby Hormis van Tosti Creative praatte ons bij over hoe het nu met de actie gaat.

Volgens Hormis breidt de postercampagne snel uit en zijn er sinds het ophangen van de eerste posters veel aanvragen van adverteerders binnen gekomen. Na supermarktconcern Dirk besloten ook mobiele provider Ben, Coca-Cola en zelfs schrijver Kluun aan te sluiten in het rijtje adverteerders. Er liggen nog aanvragen van andere adverteerders waar momenteel hard aan wordt gewerkt. 

Mogelijk ook langetermijnactie

‘’Nu is het de uitdaging om horecazaken te vinden waar we posters kunnen ophangen’’, vertelt Hormis. ‘’Horecaondernemers zijn zeker welwillend om mee te doen, maar niet alle zaken zitten op A-locaties als het om adverteren gaat. Dat merk je vooral bij zaken buiten Amsterdam.’’ Tosti Creative heeft daarom de hulp ingeschakeld van Koninklijke Horeca Nederland om geschikte horecazaken te vinden om mee te doen. 

Op dit moment hangen er al posters in Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Rotterdam en Den Haag. Het is in een paar weken tijd hard gegaan met de actie. Volgens Hormis zit er zelfs wel meer in: ‘’Mogelijk is het adverteren ook iets voor de lange termijn en kunnen we dit ook na de lockdown blijven doen.’’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Werkgevers die het moeilijk hebben door de coronacrisis vragen zich af hoe zij vakantiegeld moeten uitbetalen aan hun werknemers. Tip van juristen: ga met de werknemer in gesprek om tot een schikking te komen, zoals uitstel of gespreid betalen

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

Bedrijven zijn terughoudend met het terugbetalen van te veel ontvangen geld uit de NOW-regeling. Slechts een klein deel van de ondernemers die de NOW-regeling deels of helemaal moeten terugbetalen heeft dit al gedaan. De rest wacht af.

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Het devies van de overheid luidt nog altijd: werk zoveel mogelijk thuis. Voor bedrijven waarbij dat niet mogelijk is biedt preventief testen op corona uitkomst. Via Werkgeverstesten.nl kun je gemakkelijk een teststraat bij jouw bedrijf inrichten.

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Hoe speel je in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kun je gebruik maken? Voormalig topschaatser Erben Wennemars presenteert het webinar op woensdag 12 en dinsdag 18 mei 2021.

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

‘Geen ondernemer mag aan de coronacrisis kapotgaan. Wees ruimhartig, verleng het steunpakket tot eind van het jaar en strijk nú de laatste plooien in dat pakket glad.’ Die oproep doet voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland in een brief aan het kabinet. ‘Maatwerk kan niet worden geleverd, zo krijgen we steeds te horen. Dat mag echter nooit de reden zijn om ondernemers dan maar te laten vallen.’ Hij pleit daarom voor een loket waar ondernemers met hun specifieke situatie terecht kunnen.