De gemeente deelde deze week met vreugde het bericht dat de Piet Heintunnel vrijdag 20 januari rond 21.00 uur weer open gaat. Het Programma Team laat weten dat de tunnel klaar is voor de toekomst. Dit betekent dat er een einde komt aan een belangrijke belemmering voor de toegankelijkheid van de stad. De Piet Heintunnel was sinds juni 2021 voor al het doorgaande verkeer gesloten.

Renovatie hard nodig

De bijna 25 jaar oude Piet Heintunnel was toe aan een grootschalige renovatie om volledig te voldoen aan de strenge veiligheidswetgeving voor tunnels. Alle technische installaties en systemen zijn vervangen: de verlichting, hulppostkasten, ventilatie, camerasystemen en brandmeldinstallaties. Er is hittebestendige bekleding aangebracht op de voegovergangen in de tunnelbuizen en toeritten.  Vluchtdeuren en waterkelders zijn aangepast. Ook als eerste van de Amsterdamse wegtunnels heeft de Piet Hein een nieuwe bediening en besturing gekregen, die later wordt aangesloten op de nog te bouwen nieuwe Verkeerscentrale.

Enorme klus geklaard

Vicevoorzitter MKB-Amsterdam, Guido Frankfurther, is blij met de heropening. “Natuurlijk was het fijn geweest voor al het zakelijk verkeer als de tunnel eerder was opengegaan, maar ook voor MKB-Amsterdam staat de veiligheid voorop. We hebben vorig jaar zelf mogen aanschouwen wat voor enorme klus het was”.

Ondanks dat er met de sluiting een belangrijke schakel uit het bereikbaarheidsplaatje van de stad werd gehaald, bleven grote stremmingen elders uit. Frankfurther: “Het is bewonderenswaardig hoe het bedrijfsleven zich in korte tijd heeft aangepast en zich heeft verspreid over de overgebleven aan- en afvoerwegen. De zorgvuldige voorbereiding van het project door de gemeente Amsterdam, waarbij MKB-Amsterdam was betrokken, heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen”.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”