De gemeente deelde deze week met vreugde het bericht dat de Piet Heintunnel vrijdag 20 januari rond 21.00 uur weer open gaat. Het Programma Team laat weten dat de tunnel klaar is voor de toekomst. Dit betekent dat er een einde komt aan een belangrijke belemmering voor de toegankelijkheid van de stad. De Piet Heintunnel was sinds juni 2021 voor al het doorgaande verkeer gesloten.

Renovatie hard nodig

De bijna 25 jaar oude Piet Heintunnel was toe aan een grootschalige renovatie om volledig te voldoen aan de strenge veiligheidswetgeving voor tunnels. Alle technische installaties en systemen zijn vervangen: de verlichting, hulppostkasten, ventilatie, camerasystemen en brandmeldinstallaties. Er is hittebestendige bekleding aangebracht op de voegovergangen in de tunnelbuizen en toeritten.  Vluchtdeuren en waterkelders zijn aangepast. Ook als eerste van de Amsterdamse wegtunnels heeft de Piet Hein een nieuwe bediening en besturing gekregen, die later wordt aangesloten op de nog te bouwen nieuwe Verkeerscentrale.

Enorme klus geklaard

Vicevoorzitter MKB-Amsterdam, Guido Frankfurther, is blij met de heropening. “Natuurlijk was het fijn geweest voor al het zakelijk verkeer als de tunnel eerder was opengegaan, maar ook voor MKB-Amsterdam staat de veiligheid voorop. We hebben vorig jaar zelf mogen aanschouwen wat voor enorme klus het was”.

Ondanks dat er met de sluiting een belangrijke schakel uit het bereikbaarheidsplaatje van de stad werd gehaald, bleven grote stremmingen elders uit. Frankfurther: “Het is bewonderenswaardig hoe het bedrijfsleven zich in korte tijd heeft aangepast en zich heeft verspreid over de overgebleven aan- en afvoerwegen. De zorgvuldige voorbereiding van het project door de gemeente Amsterdam, waarbij MKB-Amsterdam was betrokken, heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen”.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?