De gemeente deelde deze week met vreugde het bericht dat de Piet Heintunnel vrijdag 20 januari rond 21.00 uur weer open gaat. Het Programma Team laat weten dat de tunnel klaar is voor de toekomst. Dit betekent dat er een einde komt aan een belangrijke belemmering voor de toegankelijkheid van de stad. De Piet Heintunnel was sinds juni 2021 voor al het doorgaande verkeer gesloten.

Renovatie hard nodig

De bijna 25 jaar oude Piet Heintunnel was toe aan een grootschalige renovatie om volledig te voldoen aan de strenge veiligheidswetgeving voor tunnels. Alle technische installaties en systemen zijn vervangen: de verlichting, hulppostkasten, ventilatie, camerasystemen en brandmeldinstallaties. Er is hittebestendige bekleding aangebracht op de voegovergangen in de tunnelbuizen en toeritten.  Vluchtdeuren en waterkelders zijn aangepast. Ook als eerste van de Amsterdamse wegtunnels heeft de Piet Hein een nieuwe bediening en besturing gekregen, die later wordt aangesloten op de nog te bouwen nieuwe Verkeerscentrale.

Enorme klus geklaard

Vicevoorzitter MKB-Amsterdam, Guido Frankfurther, is blij met de heropening. “Natuurlijk was het fijn geweest voor al het zakelijk verkeer als de tunnel eerder was opengegaan, maar ook voor MKB-Amsterdam staat de veiligheid voorop. We hebben vorig jaar zelf mogen aanschouwen wat voor enorme klus het was”.

Ondanks dat er met de sluiting een belangrijke schakel uit het bereikbaarheidsplaatje van de stad werd gehaald, bleven grote stremmingen elders uit. Frankfurther: “Het is bewonderenswaardig hoe het bedrijfsleven zich in korte tijd heeft aangepast en zich heeft verspreid over de overgebleven aan- en afvoerwegen. De zorgvuldige voorbereiding van het project door de gemeente Amsterdam, waarbij MKB-Amsterdam was betrokken, heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen”.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Actienetwerk 15% Gasreductie succesvol in binnen- en buitenland

Actienetwerk 15% Gasreductie succesvol in binnen- en buitenland

Het actienetwerk is opgericht na de oproep van voormalig wethouder Marieke van Doorninck om van het Russisch gas af te komen. ‘Dit netwerk laat de kracht van samenwerken zien’, vindt Jack Stuifbergen, voorzitter werkgroep Duurzaamheid binnen MKB-Amsterdam. ‘Ik ben blij dat we met MKB-Amsterdam een bijdrage hebben kunnen leveren.’

Hoe zorg je dat klanten (online) voor jouw bedrijf kiezen?

Hoe zorg je dat klanten (online) voor jouw bedrijf kiezen?

Mensen maken de hele dag door keuzes, bewust en onbewust. Jouw potentiële klanten ook! Kom daarom naar de workshop van het Digitaliseringsoffensief en leer hoe jij ervoor kunt zorgen dat ze voor jouw product of dienst kiezen. Tot 6 februari!

Achmed Baâdoud nieuwe voorzitter van MKB-Amsterdam

Achmed Baâdoud nieuwe voorzitter van MKB-Amsterdam

Het bestuur van MKB-Amsterdam heeft Achmed Baâdoud gekozen als nieuwe voorzitter van MKB-Amsterdam. Met Baâdoud krijgt MKB-Amsterdam een energieke voorzitter die met zijn ruime kennis van de lokale politiek en het ondernemerschap slimme verbindingen kan maken tussen het lokale bestuur en Amsterdamse mkb ondernemers.

‘Ondernemers maken de stad’

‘Ondernemers maken de stad’

Achmed Baâdoud neemt per 30 januari het stokje over van Bart Drenth. Baâdoud is zeker geen onbekende in Amsterdam. Zo heeft hij jarenlange politieke ervaring in de stad. Baâdoud: ‘Ik wil me heel graag inzetten voor de ondernemers in Amsterdam. We moeten niet onderschatten hoe belangrijk de functie van ondernemers in de stad is, ook in sociale zin.’