Bij de MalieAcademy start dit najaar onder andere de opleiding “Innoveren en samenwerken voor de grote transities”, in samenwerking met de Open Universiteit.

In deze opleiding werk je als ondernemer aan innovatie voor de grote transities. Je leert welke kansen die transities je bieden, en ook welke uitdagingen je tegenkomt als je gaat samenwerken met innovatiepartners.

Verder start dit jaar voor de tweede maal de opleiding “Next Level Ondernemen” in samenwerking met de TU Delft, Nyenrode en de Baak. Hoe ga je als ondernemer om met nieuwe vormen van technologie en innovatie? Wat vraagt dit van jouw leiderschap? Hoe zorg je ervoor dat je niet achter de feiten aanloopt maar juist voorop loopt? In deze unieke opleiding krijg jij de handvatten om voorbereid te zijn op de dag van morgen.

De MalieAcademy is door MKB-Nederland en VNO-NCW opgericht en biedt hoogwaardige opleidingen en trainingen. Je leert er alles over de toekomst van ondernemen. Voor meer informatie over deze en andere opleidingen, ga naar de website van de MalieAcademy.

Thijs Baas

Stem op het product van de maand augustus!

Je kunt weer stemmen voor het Product van de Maand! We hebben vijf lekkere producten voor je, genomineerd door Van Amsterdamse Bodem. Maak je keuze en kom naar de uitreiking tijdens de Groeiborrel op maandag 5 september. Amsterdams eten is het allerlekkerste!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Op 13 oktober wordt de Omarmprijs uitgereikt, een prijs voor Amsterdamse initiatieven die zich inzetten voor armoedebestrijding. De organisatie PACT voor Amsterdam vraagt de hulp van Amsterdamse ondernemers om de prijs zo mooi mogelijk te maken. Rob Held, Pact Makelaar Armoedebestrijding: ‘Wij geloven dat armoede alleen bestreden kan worden door samenwerking.’

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Op 4 augustus vindt een netwerkbijeenkomst plaats voor LGBTIQ+ ondernemers. Je krijgt hier meer informatie over de oprichting van een organisatie die de belangen van regenboogondernemers vertegenwoordigt, de BGLBC. Schrijf je in en kom!

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

MKB-Amsterdam maakt zich al tijden sterk voor de invoering van een bezorgbelasting. Om de bezorggekte te stoppen en winkels te redden. MKB-Amsterdam wil na de zomer in gesprek met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Zaandam om met een actieplan te komen voor het behoud van winkels. Voorzitter Bart Drenth: ‘Als je niets doet, smelten de winkels sneller weg dan de ijskappen op de Noordpool.’

‘Verkeerde keuze om rekening politieke crisis bij ondernemers te leggen’

Jacco Vonhof voorziet een zware recessie, nu de politieke problemen in het land zich opstapelen. ‘Wie had vooraf kunnen bedenken dat we in deze clusterfuck terecht zouden komen?’, zegt hij tegen de Telegraaf, doelend op onder andere de inflatie, stikstofcrisis, krapte op de arbeidsmarkt en gastekorten. De rekening van die problemen komt teveel bij ondernemers terecht, vindt hij. ‘Stop daarmee. Het trapt alle lucht uit het mkb.’