Vrijdag 18 november is de Dag van de Ondernemer. De dag waarop alle ondernemers in het zonnetje worden gezet. En dit jaar wat ROC Amsterdam betreft ook de dag waarop de duurzaamheid van de ondernemer centraal staat.

Wat is een duurzame ondernemer?

Het begrip duurzaamheid is volgens het ROC allang niet meer beperkt tot zorg voor het milieu en klimaatverandering. “Milieu en Maatschappij zijn alles omvattend. Diversiteit, inclusie, gelijke rechten en kansen, duurzame relaties en nog veel meer zaken horen bij een duurzame samenleving.” Voor een moderne ondernemer is duurzaamheid geen keuze meer, maar een vast onderdeel van het businessplan, zo lijkt het. In de opleiding Vakman Ondernemer wordt veel aandacht besteed aan dit aspect.

Vakman Ondernemer in opleiding op lokatie

De opleiding Vakman Ondernemer is een specialistische opleiding aan het MBO College in Amsterdam Zuid-Oost. Studenten met een afgeronde mbo niveau 3- of 4-opleiding kunnen in een jaar tijd de basiskennis op doen om hun eigen onderneming op te zetten. Zoals Clemens Staal, docent ondernemerschap, zegt: “Dit is een opleiding voor mensen met een concrete ondernemersdroom. De lessen worden niet op school gegeven, maar vinden plaats op lokaties waar de studenten onderdeel kunnen worden van de lokale community. Zo komen mijn studenten in contact met ondernemers en leren ze netwerken.”

Wat, waar en wanneer?

Ben jij ondernemer en/of wil je impact maken en andere impactmakers ontmoeten dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan twee korte workshops (keuze uit vier) en de afsluitende netwerkborrel. De inloop is om 14.30 uur. Om 15.00 uur begint het programma, om 17.00 begint de borrel. De workshops worden gegeven door Abdelhamid Idriss van Fris Supermarkten, The Pollinators, Venzo en Willem Treep van the Food Line-Up/Kitchen Republic.

Locatie: A lab, Overhoeksplein 2, 1031KS Amsterdam

Aanmelden kan via https://forms.office.com/r/UZqRud60CT

Dit event is opgezet door het ROC van Amsterdam, opleiding Vakman Ondernemer, in samenspraak met het uitgebreide netwerk van ondernemers, waaronder: The Extra Mile Community, A Lab Amsterdam, Gemeente Amsterdam – ondersteuning ondernemers, Oplus Amsterdam, MKB-Amsterdam, Stichting ZZP Nederland.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.