Vrijdag 18 november is de Dag van de Ondernemer. De dag waarop alle ondernemers in het zonnetje worden gezet. En dit jaar wat ROC Amsterdam betreft ook de dag waarop de duurzaamheid van de ondernemer centraal staat.

Wat is een duurzame ondernemer?

Het begrip duurzaamheid is volgens het ROC allang niet meer beperkt tot zorg voor het milieu en klimaatverandering. “Milieu en Maatschappij zijn alles omvattend. Diversiteit, inclusie, gelijke rechten en kansen, duurzame relaties en nog veel meer zaken horen bij een duurzame samenleving.” Voor een moderne ondernemer is duurzaamheid geen keuze meer, maar een vast onderdeel van het businessplan, zo lijkt het. In de opleiding Vakman Ondernemer wordt veel aandacht besteed aan dit aspect.

Vakman Ondernemer in opleiding op lokatie

De opleiding Vakman Ondernemer is een specialistische opleiding aan het MBO College in Amsterdam Zuid-Oost. Studenten met een afgeronde mbo niveau 3- of 4-opleiding kunnen in een jaar tijd de basiskennis op doen om hun eigen onderneming op te zetten. Zoals Clemens Staal, docent ondernemerschap, zegt: “Dit is een opleiding voor mensen met een concrete ondernemersdroom. De lessen worden niet op school gegeven, maar vinden plaats op lokaties waar de studenten onderdeel kunnen worden van de lokale community. Zo komen mijn studenten in contact met ondernemers en leren ze netwerken.”

Wat, waar en wanneer?

Ben jij ondernemer en/of wil je impact maken en andere impactmakers ontmoeten dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan twee korte workshops (keuze uit vier) en de afsluitende netwerkborrel. De inloop is om 14.30 uur. Om 15.00 uur begint het programma, om 17.00 begint de borrel. De workshops worden gegeven door Abdelhamid Idriss van Fris Supermarkten, The Pollinators, Venzo en Willem Treep van the Food Line-Up/Kitchen Republic.

Locatie: A lab, Overhoeksplein 2, 1031KS Amsterdam

Aanmelden kan via https://forms.office.com/r/UZqRud60CT

Dit event is opgezet door het ROC van Amsterdam, opleiding Vakman Ondernemer, in samenspraak met het uitgebreide netwerk van ondernemers, waaronder: The Extra Mile Community, A Lab Amsterdam, Gemeente Amsterdam – ondersteuning ondernemers, Oplus Amsterdam, MKB-Amsterdam, Stichting ZZP Nederland.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!