Vrijdag 18 november is de Dag van de Ondernemer. De dag waarop alle ondernemers in het zonnetje worden gezet. En dit jaar wat ROC Amsterdam betreft ook de dag waarop de duurzaamheid van de ondernemer centraal staat.

Wat is een duurzame ondernemer?

Het begrip duurzaamheid is volgens het ROC allang niet meer beperkt tot zorg voor het milieu en klimaatverandering. “Milieu en Maatschappij zijn alles omvattend. Diversiteit, inclusie, gelijke rechten en kansen, duurzame relaties en nog veel meer zaken horen bij een duurzame samenleving.” Voor een moderne ondernemer is duurzaamheid geen keuze meer, maar een vast onderdeel van het businessplan, zo lijkt het. In de opleiding Vakman Ondernemer wordt veel aandacht besteed aan dit aspect.

Vakman Ondernemer in opleiding op lokatie

De opleiding Vakman Ondernemer is een specialistische opleiding aan het MBO College in Amsterdam Zuid-Oost. Studenten met een afgeronde mbo niveau 3- of 4-opleiding kunnen in een jaar tijd de basiskennis op doen om hun eigen onderneming op te zetten. Zoals Clemens Staal, docent ondernemerschap, zegt: “Dit is een opleiding voor mensen met een concrete ondernemersdroom. De lessen worden niet op school gegeven, maar vinden plaats op lokaties waar de studenten onderdeel kunnen worden van de lokale community. Zo komen mijn studenten in contact met ondernemers en leren ze netwerken.”

Wat, waar en wanneer?

Ben jij ondernemer en/of wil je impact maken en andere impactmakers ontmoeten dan ben je van harte uitgenodigd om deel te nemen aan twee korte workshops (keuze uit vier) en de afsluitende netwerkborrel. De inloop is om 14.30 uur. Om 15.00 uur begint het programma, om 17.00 begint de borrel. De workshops worden gegeven door Abdelhamid Idriss van Fris Supermarkten, The Pollinators, Venzo en Willem Treep van the Food Line-Up/Kitchen Republic.

Locatie: A lab, Overhoeksplein 2, 1031KS Amsterdam

Aanmelden kan via https://forms.office.com/r/UZqRud60CT

Dit event is opgezet door het ROC van Amsterdam, opleiding Vakman Ondernemer, in samenspraak met het uitgebreide netwerk van ondernemers, waaronder: The Extra Mile Community, A Lab Amsterdam, Gemeente Amsterdam – ondersteuning ondernemers, Oplus Amsterdam, MKB-Amsterdam, Stichting ZZP Nederland.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein : ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein : ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!