Vanaf 2025 mogen alleen uitstootvrije bedrijfsauto’s nog binnen de Ring A10 rijden, om de luchtkwaliteit in de Amsterdamse binnenstad te verbeteren. Elektrische bestelauto’s lijken daarom een stralende toekomst voor zich te hebben. Adviesbureau Breikers biedt werkgevers in de Metropoolregio Amsterdam de mogelijkheid om drie dagen lang gratis een gloednieuwe elektrische bestelauto te testen.

Om het bedrijfsleven te stimuleren schoner en slimmer te rijden, heeft de gemeente Amsterdam een samenwerkingsverband met Breikers gesloten. Zo biedt Breikers handvatten om het thuiswerken te stimuleren en de spitsdrukte te verminderen en spreiden. Daarnaast is het bureau ingehuurd om de overgang naar elektrisch rijden te begeleiden.

Afspraken met gemeente

Vice-voorzitter MKB-Amsterdam Guido Frankfurther: ‘Met onder andere Evofenedex en Transport & Logistiek Nederland zijn we als MKB-Amsterdam het afgelopen jaar intensief in gesprek geweest hoe we tot afspraken met de gemeente kunnen komen om de transportlogistiek in onze metropool in de nabije toekomst schoner en veiliger te maken. Hierbij spelen ook factoren mee als financiële haalbaarheid, overgangsregelingen, beschikbaarheid van elektrische laadvoorzieningen en een continue goede bereikbaarheid van alle delen van de stad. Wij hebben vooral aangedrongen op een goede afstemming van alle verkeergerelateerde plannen in de stad. Denk aan de nieuwe gewichts- en zero-emissiezones, de werkzaamheden voor kades en bruggen en nu weer de plannen voor een 30 kilometer-limiet in de hele stad.’

Naast het gratis testen van elektrische bestelauto’s berekent Breikers ook kosteloos het rendement van elektrisch rijden voor je bedrijf. Om van deze actie gebruik te maken kun je het formulier op hun website van Breikers invullen. Een medewerker neemt dan binnen vijf werkdagen contact met je op, om wat dingen met je door te nemen. Zo krijg je een beeld van het jaar- en dag-kilometrage, het gewenste laadgewicht en het opladen van de voertuigen.

Elektrische bestelauto

Op die manier krijg je scherper in beeld hoe een soepele transitie naar slimme en duurzame mobiliteit en logistiek er in de aanloop naar 2025 uit kan zien. Guido Frankfurther is enthousiast over het initiatief: ‘MKB-Amsterdam roept op om gebruik te maken van dit aanbod en laten we ons voorbereiden op het emissieloze rijden in 2025. Het is echt een realiteit dat het eraan zit te komen!’