Vanaf 2025 mogen alleen uitstootvrije bedrijfsauto’s nog binnen de Ring A10 rijden, om de luchtkwaliteit in de Amsterdamse binnenstad te verbeteren. Elektrische bestelauto’s lijken daarom een stralende toekomst voor zich te hebben. Adviesbureau Breikers biedt werkgevers in de Metropoolregio Amsterdam de mogelijkheid om drie dagen lang gratis een gloednieuwe elektrische bestelauto te testen.

Om het bedrijfsleven te stimuleren schoner en slimmer te rijden, heeft de gemeente Amsterdam een samenwerkingsverband met Breikers gesloten. Zo biedt Breikers handvatten om het thuiswerken te stimuleren en de spitsdrukte te verminderen en spreiden. Daarnaast is het bureau ingehuurd om de overgang naar elektrisch rijden te begeleiden.

Afspraken met gemeente

Vice-voorzitter MKB-Amsterdam Guido Frankfurther: ‘Met onder andere Evofenedex en Transport & Logistiek Nederland zijn we als MKB-Amsterdam het afgelopen jaar intensief in gesprek geweest hoe we tot afspraken met de gemeente kunnen komen om de transportlogistiek in onze metropool in de nabije toekomst schoner en veiliger te maken. Hierbij spelen ook factoren mee als financiële haalbaarheid, overgangsregelingen, beschikbaarheid van elektrische laadvoorzieningen en een continue goede bereikbaarheid van alle delen van de stad. Wij hebben vooral aangedrongen op een goede afstemming van alle verkeergerelateerde plannen in de stad. Denk aan de nieuwe gewichts- en zero-emissiezones, de werkzaamheden voor kades en bruggen en nu weer de plannen voor een 30 kilometer-limiet in de hele stad.’

Naast het gratis testen van elektrische bestelauto’s berekent Breikers ook kosteloos het rendement van elektrisch rijden voor je bedrijf. Om van deze actie gebruik te maken kun je het formulier op hun website van Breikers invullen. Een medewerker neemt dan binnen vijf werkdagen contact met je op, om wat dingen met je door te nemen. Zo krijg je een beeld van het jaar- en dag-kilometrage, het gewenste laadgewicht en het opladen van de voertuigen.

Elektrische bestelauto

Op die manier krijg je scherper in beeld hoe een soepele transitie naar slimme en duurzame mobiliteit en logistiek er in de aanloop naar 2025 uit kan zien. Guido Frankfurther is enthousiast over het initiatief: ‘MKB-Amsterdam roept op om gebruik te maken van dit aanbod en laten we ons voorbereiden op het emissieloze rijden in 2025. Het is echt een realiteit dat het eraan zit te komen!’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!