Vanaf 2025 mogen alleen uitstootvrije bedrijfsauto’s nog binnen de Ring A10 rijden, om de luchtkwaliteit in de Amsterdamse binnenstad te verbeteren. Elektrische bestelauto’s lijken daarom een stralende toekomst voor zich te hebben. Adviesbureau Breikers biedt werkgevers in de Metropoolregio Amsterdam de mogelijkheid om drie dagen lang gratis een gloednieuwe elektrische bestelauto te testen.

Om het bedrijfsleven te stimuleren schoner en slimmer te rijden, heeft de gemeente Amsterdam een samenwerkingsverband met Breikers gesloten. Zo biedt Breikers handvatten om het thuiswerken te stimuleren en de spitsdrukte te verminderen en spreiden. Daarnaast is het bureau ingehuurd om de overgang naar elektrisch rijden te begeleiden.

Afspraken met gemeente

Vice-voorzitter MKB-Amsterdam Guido Frankfurther: ‘Met onder andere Evofenedex en Transport & Logistiek Nederland zijn we als MKB-Amsterdam het afgelopen jaar intensief in gesprek geweest hoe we tot afspraken met de gemeente kunnen komen om de transportlogistiek in onze metropool in de nabije toekomst schoner en veiliger te maken. Hierbij spelen ook factoren mee als financiële haalbaarheid, overgangsregelingen, beschikbaarheid van elektrische laadvoorzieningen en een continue goede bereikbaarheid van alle delen van de stad. Wij hebben vooral aangedrongen op een goede afstemming van alle verkeergerelateerde plannen in de stad. Denk aan de nieuwe gewichts- en zero-emissiezones, de werkzaamheden voor kades en bruggen en nu weer de plannen voor een 30 kilometer-limiet in de hele stad.’

Naast het gratis testen van elektrische bestelauto’s berekent Breikers ook kosteloos het rendement van elektrisch rijden voor je bedrijf. Om van deze actie gebruik te maken kun je het formulier op hun website van Breikers invullen. Een medewerker neemt dan binnen vijf werkdagen contact met je op, om wat dingen met je door te nemen. Zo krijg je een beeld van het jaar- en dag-kilometrage, het gewenste laadgewicht en het opladen van de voertuigen.

Elektrische bestelauto

Op die manier krijg je scherper in beeld hoe een soepele transitie naar slimme en duurzame mobiliteit en logistiek er in de aanloop naar 2025 uit kan zien. Guido Frankfurther is enthousiast over het initiatief: ‘MKB-Amsterdam roept op om gebruik te maken van dit aanbod en laten we ons voorbereiden op het emissieloze rijden in 2025. Het is echt een realiteit dat het eraan zit te komen!’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.