Maandag 9 mei gaf Leontine van Geffen, docent Digital Marketing aan de Hogeschool van Amsterdam, een presentatie voor mkb ondernemers over het zakelijk gebruik van Instagram. De deelnemers waren het erover eens dat deze workshop hele praktische tips gaf om Instagram in te zetten als online verkoopkanaal.

Een aparte tak van sport

Instagram wordt door veel mensen gezien als een plek waar je leuke foto’s over mode, eten, uitgaan en reizen kan delen. Maar het netwerk, in 2012 gekocht door Facebook, heeft zich niet alleen snel ontwikkeld als communicatiekanaal, maar ook als verkoopkanaal. Een mooie mogelijkheid voor mkb-ondernemers die de druk voelen om een webshop te beginnen, maar niet de middelen hebben om er een op te bouwen. Ewout Rameijer van Amsterdenim benoemde dit dilemma in een interview met MKB-Amsterdam: ‘Mensen denken dat het runnen van een webshop iets makkelijks is, maar e-commerce is een vak apart. Je moet er heel veel tijd en moeite in stoppen om de concurrentie met de grote e-combedrijven aan te gaan.’

Online verkopen zonder webshop

Instagram heeft 5.7 miljoen gebruikers in Nederland, waarvan de meerderheid in de leeftijdscategorie 18-49 jaar is. Het kanaal biedt retail ondernemers een ideale kans om heel gericht een specifieke doelgroep te bereiken en producten te verkopen, zonder dat daar een enorme investering aan tijd en geld aan vooraf gaat. Hierbij alvast een paar tips:

  • Verdiep je in welke producten je via Instagram mag verkopen. Op dit moment kun je alleen fysieke goederen verkopen.
  • Je kunt een catalogus aanmaken binnen Instagram, of je website / webshop koppelen
  • Als je verkoopt op Shopify, BigCommerce of een ander partnerplatform, maak je winkel dan door je producten te importeren en synchroniseren
  • Gebruik een “call -to -action” in het bijschrift bij je foto’s zoals ‘Tik om te kopen´

Je kunt de presentatie van Leontine op video bekijken, klik hier!

Workshop op maat!

Deze workshop werd aangeboden door het Digitaliseringsoffensief, het kennisplatform voor digitalisering van het mkb.  Het Digitaliseringsoffensief biedt ook de mogelijkheid aan om als BIZ of ondernemersvereniging een workshop aan te vragen die specifiek is toegespitst op je doelgroep. Voor meer informatie over de mogelijkheid van workshops op locatie, neem contact op met Tessa Wervers via t.j.welmers@hva.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?