Voor veel ondernemers zijn de stijgende energieprijzen, het klimaat en wet- en regelgeving een reden om energiebesparende maatregelen te nemen. Maar hoe weet je welke maatregel het meest interessant is voor jouw bedrijfspand? En hoe kies je een betrouwbare installateur? Gemeente Amsterdam en MKB-Amsterdam bieden een actieplan aan om ondernemers te helpen. De gemeente lanceert vandaag, tijdens de Markt van Morgen, DEB, een online tool voor energiebesparing. Ook loopt er een collectieve inkoopactie voor isolatie.

DEB – Online tool voor energiebesparing

Amsterdamse ondernemers kunnen gratis gebruikmaken van een online energiescan van DEB. De tool geeft binnen enkele minuten een overzicht van de energiebesparende maatregelen die een ondernemer kan treffen, wat de uitvoeringskosten zijn én wat de terugverdientijd is. Bovendien is in één oogopslag te zien welke subsidies er zijn. Door te investeren in energiebesparende maatregelen gaan de kosten van bedrijfsvoering structureel omlaag en draagt de ondernemer bij aan een beter klimaat.

Isolatieactie – bespaar op stookkosten

Met spouwmuur- en vloerisolatie kan tot wel 30% bespaard worden op stookkosten. Met de isolatieactie kunnen ondernemers gemakkelijk en tegen een aantrekkelijk tarief isoleren. Onafhankelijke adviseurs van het Regionaal Energieloket hebben daarvoor een betrouwbare installateur geselecteerd.

Amsterdamse ondernemers kunnen zich tot en met 20 december 2021 inschrijven voor de isolatieactie. Voor meer informatie kunnen ze zich aanmelden voor een digitale (22 november) of fysieke (25 november) informatiebijeenkomst.
Met deze acties maken de gemeente en MKB-Amsterdam het verduurzamen van bedrijfspanden makkelijker.