Voor veel ondernemers zijn de stijgende energieprijzen, het klimaat en wet- en regelgeving een reden om energiebesparende maatregelen te nemen. Maar hoe weet je welke maatregel het meest interessant is voor jouw bedrijfspand? En hoe kies je een betrouwbare installateur? Gemeente Amsterdam en MKB-Amsterdam bieden een actieplan aan om ondernemers te helpen. De gemeente lanceert vandaag, tijdens de Markt van Morgen, DEB, een online tool voor energiebesparing. Ook loopt er een collectieve inkoopactie voor isolatie.

DEB – Online tool voor energiebesparing

Amsterdamse ondernemers kunnen gratis gebruikmaken van een online energiescan van DEB. De tool geeft binnen enkele minuten een overzicht van de energiebesparende maatregelen die een ondernemer kan treffen, wat de uitvoeringskosten zijn én wat de terugverdientijd is. Bovendien is in één oogopslag te zien welke subsidies er zijn. Door te investeren in energiebesparende maatregelen gaan de kosten van bedrijfsvoering structureel omlaag en draagt de ondernemer bij aan een beter klimaat.

Isolatieactie – bespaar op stookkosten

Met spouwmuur- en vloerisolatie kan tot wel 30% bespaard worden op stookkosten. Met de isolatieactie kunnen ondernemers gemakkelijk en tegen een aantrekkelijk tarief isoleren. Onafhankelijke adviseurs van het Regionaal Energieloket hebben daarvoor een betrouwbare installateur geselecteerd.

Amsterdamse ondernemers kunnen zich tot en met 20 december 2021 inschrijven voor de isolatieactie. Voor meer informatie kunnen ze zich aanmelden voor een digitale (22 november) of fysieke (25 november) informatiebijeenkomst.
Met deze acties maken de gemeente en MKB-Amsterdam het verduurzamen van bedrijfspanden makkelijker.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De visie van een glazenwasser

De visie van een glazenwasser

Gisteren sprak voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland de economielezing van Elsevier Weekblad uit. Vonhof roept de samenleving en de politiek op om de mens achter de ondernemer te blijven zien.

Data helpen jou om beter te ondernemen

Data helpen jou om beter te ondernemen

Hoe? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB op 20 december. Kees van Montfort: ‘Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’ Meld je snel gratis aan!

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Het is belangrijk dat mensen leren elkaar aan te spreken en ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat,’ zegt businessmanager Jeroen den Otter van VCANederland.

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

Het midden- en kleinbedrijf moet makkelijker toegang krijgen tot de financieringsmarkt, vinden belangenorganisaties als MKB-Nederland, Stichting MKB Financiering en Ondernemend Nederland (ONL). Ze zeiden dat in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Het nieuwe steunpakket om ondernemers door de avondlockdown te loodsen bestaat onder meer uit een verlenging van het bijzonder uitstel van de Belastingdienst en een hogere vergoeding van de vaste lasten via TVL.

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Eefje Jonker oprichter van Stay Future proof: ‘’Als je de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces.”