Achmed Baâdoud is de nieuwe voorzitter van MKB-Amsterdam. Per 30 januari neemt hij officieel het stokje over van zijn voorganger Bart Drenth, die na acht jaar afzwaait. Eerder werkte Baâdoud samen met Drenth om zich in te zetten voor ondernemers binnen het Platform Veilig Ondernemen (PVO).

Baâdoud is zeker geen onbekende in Amsterdam. Zo heeft hij jarenlange politieke ervaring in de stad. Van 2002 tot 2004 was hij actief voor de PvdA in Osdorp als deelraadslid en fractievoorzitter. In 2010 werd hij gekozen als de eerste stadsdeelvoorzitter van Nieuw-West, een functie die hij tot 2018 bekleedde. In 2021 werd Baâdoud lid van de VVD.

Ondernemers meer betrekken

En Baâdoud’s motivatie om zich in te zetten voor de stad is nog lang niet op, zo blijkt wel. “Bij het lezen van de vacature voor het voorzitterschap van MKB-Amsterdam hoefde ik niet lang na te denken. Ik wil me heel graag inzetten voor de ondernemers in Amsterdam.” Baâdoud vindt dat ondernemers in de stad nog teveel tekort worden gedaan: “En dat terwijl juist die ondernemers de stad maken! We moeten niet onderschatten hoe belangrijk hun functie in de stad is, ook in sociale zin. Een winkel is ook een ontmoetingsplek bijvoorbeeld, daar moeten we bij stilstaan.”

Hij vervolgt: “Bij plannen van de gemeente worden ondernemers nog te vaak achteraf geïnformeerd, maar ik pleit voor een integrale aanpak waar zij al aan de voorkant worden meegenomen in die ontwikkelingen. Voor bewoners van de stad is dat vaak goed geregeld, maar ondernemers worden daarin nog te vaak overgeslagen.” Kansenongelijkheid en armoedebeleid is daar volgens Baâdoud een sprekend voorbeeld van: “Armoedebeleid gaat vaak over bewoners, maar niet over ondernemers, terwijl er zo veel hardwerkende ondernemers in de stad zijn die wel degelijk in armoede leven. Zij krijgen nog niet dezelfde kansen. Ik ga mij dan ook inzetten om ervoor te zorgen dat dat wél gaat gebeuren.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!