Vorige week dinsdag vond in Amstelveen het ondernemers-inspiratie evenement ‘Omdenken op de Arbeidsmarkt’ plaats. Ondernemers uit de Metropoolregio Amsterdam waren daar aanwezig om elkaar te inspireren over hoe om te gaan met de enorme krapte op de arbeidsmarkt. Initiatiefnemer en MKB-Amsterdam bestuurslid Michal van Dantzig kijkt terug op een geslaagde middag.

”Het was een middag die echt voor én door ondernemers inspirerend was”, begint Michal. De presentaties die werden gegeven tijdens het evenement waren erg informatief voor de ondernemers die in de zaal aanwezig waren. Het publiek droeg zelf ook bij door het delen van tips en eigen ervaringen met de andere aanwezigen.

Kijk hier op onze Facebookpagina naar meer foto’s die tijdens de bijeenkomst zijn gemaakt.

Blinde vlekken

Michal was onder de indruk van van de presentatie van consultant diversiteit en inclusie Marita Bruning. Zij sprak over het hebben van blinde vlekken bij de zoektocht naar medewerkers. ”Dat sprak heel veel mensen aan”, zegt ze. In de presentatie vertelde Marita over de vooroordelen die mensen hebben en dat het belangrijk is om daar toch doorheen te prikken om nader tot elkaar te kunnen komen. ”Voor mij is echte verbinding het begin van alles. Ook in relatie tot het bedrijfsleven”, laat Marita weten in een bericht over de bijeenkomst op Linkedin.

De belangrijkste boodschap van de bijeenkomst volgens Michal: ‘Kijk naar wat past bij jouw bedrijf. Er is niet één juiste manier om nieuwe medewerkers te vinden of personeel vast te houden. Dat is altijd maatwerk.’

Tips van aanwezigen

Van de aanwezigen werd gevraagd om tips voor elkaar op papier te zetten. Het overzicht van alle tips is te lezen in dit document. Een greep uit de tips:

❖ Zet een slim stagebeleid op en gebruik dit als pre-werving en dus kandidatenpool bij je werving. Lucas van Wees, VNO-NCW MRA bestuurslid vno-ncwwest.nl

❖ Als je werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans wil geven. En je wilt een medewerker die echt gemotiveerd is voor het werk dat je kan bieden. Dan is mijn tip, blader door de kandidaten in de Talenten Etalage van Onbekend Talent (WinWinWerkt). Sjors Heestermans, afstudeer onderzoek voor Onbekend Talent en AM match.

❖  Pas uw vacatures aan de kandidaten aan. Leg uw vacatures bij het WSP (Groot Amsterdam). Zij werven kosteloos.
❖  Kijk (via het WSP) naar kandidaten met een arbeidsbeperking. Een arbeidsbeperking kan van alleszijn. Van niet tot heel hoog opgeleid, van fysiek tot psychisch en alles ertussen. Frank Oudman, WSP Groot Amsterdam wsp.grootamsterdam.nl

KPMG Meijburg & Co
Jurgen Stormmesand, partner KPMG Meijburg & Co sprak ook over de inzet van mensen met een arbeidsbeperking. Naast dat het mooi past binnen MVO-doelstellingen zijn er ook fiscale voordelen te behalen. Hiervoor heeft KPMG een handige folder gemaakt.

Kijk de bijeenkomst terug:

Foto’s

MKB-Amsterdam en AM match willen ondernemers in de regio Amsterdam inspireren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn? Kijk dan op www.ammatch.nl