De provincie Noord-Holland investeert ook dit jaar in het aantrekkelijk houden van bestaande bedrijventerreinen. In totaal draagt de provincie ruim € 2,7 miljoen bij aan 36 projecten van Texel tot Weesp. De bijdragen komen uit het succesvolle subsidieprogramma Herstructurering en Intelligent Ruimtegebruik Bedrijventerreinen (HIRB).

Mede na een intensieve lobby vanuit MKB Noord-Holland is deze regeling  tot stand gekomen en regiodirecteur Fabian Nagtzaam reageert dan ook zeer verheugd; “Al voor de Provinciale verkiezingen en in de prefase bij het tot stand komen van de huidige Provinciale coalitie hebben wij gepleit voor het vrijmaken van deze gelden ten behoeve van het Midden- en Kleinbedrijf (MKB). De MKB-Regiodirecteur vervolgt: “Onze vereniging heeft hard gestreden voor behoud van de HIRB-regeling met dit jaar dus ruim €2,7 miljoen aan investeringen vanuit de Provincie Noord-Holland tot gevolg waar wij zeer verguld mee zijn. Met de HIRB-regeling kunnen vele ondernemers worden geholpen om hun bedrijventerrein vitaal te houden!”.

De grootste bijdragen gaan naar Amsterdam en Zaanstad. Deze gemeenten ontvangen ieder €500.000 van de provincie om de bedrijventerreinen Westhaven Zuid en Noorderveld-Molletjesveer op te knappen.

In totaal worden 36 projecten door dit programma ondersteund. De provincie helpt hiermee gemeenten om bestaande bedrijventerreinen aantrekkelijk te houden en toekomstbestendig te maken. Ook is er subsidie verstrekt om onderzoek te doen naar mogelijkheden om bedrijventerreinen een andere bestemming te geven zodat het overaanbod wordt teruggedrongen. Een aantal gemeenten (Castricum, Langedijk, Schagen, Gooise Meren en Hoorn) stellen de provinciale subsidie beschikbaar aan ondernemers op bedrijventerreinen zodat zij kunnen investeren in hun panden door bijvoorbeeld het renoveren van de gevel of het nemen van duurzame maatregelen.

Projecten met HIRB-bijdrage (pdf, 38,2 kb)

Toelichting op projecten met HIRB-bijdrage (pdf, 435 kb)