Er komt geen extra steunpakket voor ondernemers in de evenementensector. Het kabinet wil met de sector in gesprek blijven, maar deed nog geen inhoudelijke toezeggingen. Dat zei Riemer Rijpkema, voorzitter van branchevereniging CLC Vecta, vanochtend op BNR Nieuwsradio. De sector zat gisteren met het demissionaire kabinet om tafel.

De partijen blikten alvast vooruit naar de persconferentie die over twee weken wordt op de agenda staat, en de impact daarvan op de maatregelen vanaf 20 september. In het gesprek van gisteravond kwam ook ter sprake dat voetbalwedstrijden en de Dutch Grand Prix wel mogen doorgaan met veel bezoekers en andere evenementen niet. Die ‘moeilijke’ discussie spitst zich volgens Rijpkema onder meer toe op geplaceerde versus niet-geplaceerde bijeenkomsten en de praktische uitwerking daarvan.

Fieldlab en Delta-variant

Op 1 oktober stopt de staatssteun voor bedrijven officieel. Maar de evenementensector is dan naar eigen zeggen nog niet klaar om de deuren te openen. Het zou daarom terecht zijn als het kabinet extra maatregelen treft, meent Rijpkema. Het kabinet heeft beloofd om daar na 14 september over verder te praten. De evenementensector hoopt dat aanvullende resultaten vanuit de Fieldlab-experimenten en onderzoek naar de Delta-variant door de TU Delft nieuwe aanknopingspunten biedt.