Er komt geen extra steunpakket voor ondernemers in de evenementensector. Het kabinet wil met de sector in gesprek blijven, maar deed nog geen inhoudelijke toezeggingen. Dat zei Riemer Rijpkema, voorzitter van branchevereniging CLC Vecta, vanochtend op BNR Nieuwsradio. De sector zat gisteren met het demissionaire kabinet om tafel.

De partijen blikten alvast vooruit naar de persconferentie die over twee weken wordt op de agenda staat, en de impact daarvan op de maatregelen vanaf 20 september. In het gesprek van gisteravond kwam ook ter sprake dat voetbalwedstrijden en de Dutch Grand Prix wel mogen doorgaan met veel bezoekers en andere evenementen niet. Die ‘moeilijke’ discussie spitst zich volgens Rijpkema onder meer toe op geplaceerde versus niet-geplaceerde bijeenkomsten en de praktische uitwerking daarvan.

Fieldlab en Delta-variant

Op 1 oktober stopt de staatssteun voor bedrijven officieel. Maar de evenementensector is dan naar eigen zeggen nog niet klaar om de deuren te openen. Het zou daarom terecht zijn als het kabinet extra maatregelen treft, meent Rijpkema. Het kabinet heeft beloofd om daar na 14 september over verder te praten. De evenementensector hoopt dat aanvullende resultaten vanuit de Fieldlab-experimenten en onderzoek naar de Delta-variant door de TU Delft nieuwe aanknopingspunten biedt.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!