Dit jaar is UwPersvoorlichter partner geworden van MKB-Amsterdam. Onlangs is eigenaresse Marike Timmermans geïnterviewd  voor het online medium de Amsterdamse ondernemer. Maak hieronder kennis met Marike.

Marike Timmermans van UwPersvoorlichter
We ontmoeten Marike in café Wildschut, op een steenworp afstand van de straat waar ze geboren en getogen is. Vanuit haar wieg heeft ze de stad zien ontwikkelen. Daar waar haar moeder ’s middags aan een glaasje ranja zat om te genieten van de zon, eten wij nu een kom stevige erwtensoep. Marike komt nog graag in de stad en dat komt goed uit, want ze heeft er veel klanten.

Voordat ze als persvoorlichter begon, had Marike al een veelzijdige carrière achter de rug, waarin ‘het geschreven woord’ de rode draad bleek. Haar liefde voor het nieuws ontdekte ze bij de start van Novum Nieuws in 2001, in een oude Citroëngarage. Samen met de hoofdredacteur en een journalist richtte zij Novum Nieuws op. Na ruim vier jaar en evenzovele veroveringen van deelmarkten en een korte flirt met Narrowcasting, zocht Marike ruimte. Ruimte om te ontdekken wat haar nu werkelijk drijft.

Expertstatus

In die periode belde de directeur van Yellowbrick. Er werd een nieuwe kaart geïntroduceerd met een duo functie: autobezitters kunnen een kaartje kopen én zich met één telefoontje of sms’je aanmelden. “Dankzij Yellowbrick ontdekte ik hoe leuk het is om feiten tot een verhaal te kneden en dat verhaal naar de media te brengen. En dat wilden mijn zakelijke relaties ook: mij inschakelen op het moment dat ze iets te vertellen hebben.” Haar werk voelt heel natuurlijk. Marike verkoopt een verhaal en de start is vaak een persbericht met een, soms wat schurende, kop. “Je wilt prikkelen en zorgen dat de media jouw persbericht lezen. Er komen dagelijks honderden persberichten op een redactie binnen en de enige manier om ervoor te zorgen dat jouw bericht gelezen wordt, is door een krachtige kop. Natuurlijk moet de inhoud kloppen en goed geschreven zijn, maar de kop is de eerste binnenkomer.”

Voetstuk

Marike helpt ondernemers met het vergroten van hun naamsbekendheid of het versterken van hun expertstatus. “Bij ondernemers in het MKB zit enorm veel expertise en knowhow, maar is er vaak weinig ervaring met het naar buiten brengen van nieuws. Daarbij is iedereen bedrijfsblind, ook jij en ik. Je ziet zelf gewoon niet wat jou bijzonder maakt, omdat je te diep in de materie zit.” Betrokkenheid bij haar klanten geeft Marike energie. “Het is mooi om te zien wat media-aandacht doet met een organisatie of persoon. Het maakt ze trots omdat ze – door een onafhankelijke derde – op een voetstuk worden geplaatst.”

Raadsheren

Eens per jaar organiseert Marike een week met experts, die ze haar raadsherennoemt. “Mijn raadsheren adviseren mij ieder jaar over een vraagstuk dat ik aandraag. Die vraag gaat over mijn eigen ondernemerschap. De samenstelling van de groep varieert en wordt bepaald door mijn vraag van dat jaar. De raadsheren zijn bekenden, maar ook onbekenden waarover ik heb gelezen en denk ‘daar kan ik wat van leren’.” Eén week per jaar houdt ze haar raadsherenweek. Dan verzorgt ze een uitgebreide lunch en praten ze met en over Marike, UwPersvoorlichter en het ondernemerschap. De week helpt haar om een betere ondernemer te worden. “Het is enorm inspirerend, ik kan het echt iedereen aanraden!”

Licentie

Marike werkt samen met Caroline Ubachs en Maureen Veurman, beiden ook ervaren persvoorlichters. Die samenwerking is prettig en noodzakelijk om de kwaliteit van de diensten van UwPersvoorlichter hoog te houden of zelfs te verbeteren. Marike is daarom altijd op zoek naar nieuwe licentiehouders om de naam en faam van UwPersvoorlichter te verbreden. Als licentiegever investeert ze in professionele tools, zodat de werkzaamheden van de persvoorlichters effectief, efficiënt en met dezelfde richtlijnen worden uitgevoerd. Met de uitbreiding van het aantal persvoorlichters kan UwPersvoorlichter grotere klanten bedienen. Daarnaast wordt UwPersvoorlichter steeds vaker gebeld door de media wanneer ze een expert op een bepaald gebied zoeken. Marike wil – nog meer dan nu het geval is – een brug vormen tussen de media en ondernemend Nederland.

Bron: de Amsterdamse ondernemer

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.