Boeren van Amstel is een groep van 18 boeren die houden van hun vak, liefde voor de natuur hebben en toegewijd zijn aan het behoud van groen zo dicht bij de stad. Met het oog op een duurzame toekomst voor het mooie Amstelland zijn de boeren op zoek gegaan naar een alternatief verdienmodel, en zo is Boeren van Amstel ontstaan. De Boeren van Amstel zorgen voor een korte keten tussen stad en land. De natuurzuivel wordt in het Amstelland geproduceerd, op nog geen 10 km van de Dam. Met deze zuivel dragen de Boeren van Amstel bij aan het behoud van het laatste stukje polderlandschap onder Amsterdam. Zodat men hier in de toekomst ook nog kan blijven genieten van de natuur.

Goed voor de natuur

Van iedere liter die de Boeren van Amstel verkopen, gaat er twee cent rechtstreeks terug de natuur door het natuurfonds. Alle deelnemende boeren kunnen op basis van natuurprestaties aanspraak maken op dat fonds. De boer die het meest doet voor de optimalisatie van de Weidevogelstand, ontvangt de meeste vergoeding. Dit systeem is opgezet met de Vogelbescherming Nederland en wordt gecontroleerd door de lokale agrarische natuurvereniging.

Vrijwel overal in Nederland verdwijnen weidevogels. Dankzij de inspanningen van de Boeren van Amstel hoor je in Amstelland nog de grutto, kievit en tureluur. Dat gaat niet vanzelf. De boeren maaien bijvoorbeeld grote delen van hun land pas na het broedseizoen. Met de zuivel van de Boeren van Amstel kunnen we samen iets extra’s doen voor de vogels en de natuur van Amstelland.

Waar verkrijgbaar?

In verschillende supermarkten zoals de Albert Heijn, Dirk van den Broek, Jumbo’s, Plus en Coop in en rond Amsterdam. Ook in diverse groothandels zoals Sligro, VHC en de Kweker. Zie hier voor meer informatie.

Vind jij dat het zuivel van Boeren van Amstel de publieksprijs behoort te winnen, stem dan via deze poll . De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de volgende Groeiborrel op maandag 4 juli in de Oranjekerk te Amsterdam.

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.