MKB-Amsterdam gaat via een livestream op dinsdag 23 februari in gesprek met staatsecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) en met Diederik Boomsma, fractievoorzitter CDA Amsterdam over ondernemen. Voorzitter Bart Drenth wil in gesprek over de webwinkels. Webwinkels zijn uitgesloten van bepaalde lasten die wel gelden voor winkeliers, waarom? Hoe kan er een gelijk speelveld worden gecreëerd? En hoe kan Amsterdam zich als stad ontwikkelen tot ‘Food Capital’ van Nederland? Henk Grifhorst wil praten over de lasten die voor ondernemers door de jaren heen verzwaard, daar komt nu de coronacrisis bij. Is deze klap voor ondernemers te overleven? Alleen als lasten nu worden verlicht is de opgelopen schade in te halen. Het is oneerlijk om alle risico’s, lasten en kosten bij de ondernemer te leggen. Wil je meepraten? Meld je aan.

Programma
Het CDA wil een fundamentele verbetering van de verhouding tussen overheid en bewoners en tussen de overheid en het bedrijfsleven. Dat betekent dat de overheid veel beter moet luisteren naar waar ondernemers tegenaan lopen. Het CDA voegt daad bij woord en gaat met  MKB-Amsterdam in gesprek. Het CDA ziet dat de coronacrisis effect heeft op de hele samenleving en ondernemers worden onevenredig hard getroffen. De steunmaatregelen kunnen niet voorkomen dat de financiële reserves van ondernemers, vaak jarenlang zorgvuldig opgebouwd, worden opgemaakt. Tijdens de livestream staat centraal hoe ondernemers perspectief geboden kan worden. Hoe kan het MKB versneld uit de crisis komen?

Na het gesprek met MKB-Amsterdam start het gesprek met ondernemers aanwezig in de livechat. Iedereen die aanwezig is in de livestream kan vragen of opmerkingen plaatsen via een livechat.

Neem dan deel aan deze livestream – vragen of opmerkingen kunt u insturen via onze chatbox.

Sprekers:

Bart Drenth – Voorzitter MKB Amsterdam
Webwinkels zijn uitgesloten van bepaalde lasten die wel gelden voor winkeliers, waarom? Hoe kan er een gelijk speelveld worden gecreëerd? En hoe kan Amsterdam zich als stad ontwikkelen tot ‘Food Capital’ van Nederland?

Henk Grifhorst – Erelid MKB Amsterdam
Lasten zijn voor ondernemers door de jaren heen verzwaard, daar komt nu de coronacrisis bij. Is deze klap voor ondernemers te overleven? Alleen als lasten nu worden verlicht is de opgelopen schade in te halen. Het is oneerlijk om alle risico’s, lasten en kosten bij de ondernemer te leggen. Henk noemt een paar aansprekende voorbeelden uit de praktijk…

Diederik Boomsma – Fractievoorzitter CDA Amsterdam
Het bedrijfsleven is disproportioneel geraakt door COVID-19. Wat moet de gemeente Amsterdam doen om ondernemers uit de crisis te halen? De gemeente moet zich nu voorbereiden om veel extra’s te doen. Enerzijds door zelf goed beleid te maken maar ook door zich coulant op te stellen naar ondernemers die het zwaar hebben.

Mona Keijzer – Staatssecretaris Economische Zaken
Wat doet de overheid om ondernemers versneld uit de crisis te halen? Aan oplossingen wordt achter de schermen hard gewerkt. Toch is het ook belangrijk om te blijven luisteren naar de zorgen van ondernemers. Samen komen we uit deze crisis!

Datum en tijd:

Dinsdag 23 februari van 17:30 – 19:00 uur

Waar? 

Bij jou thuis, te volgen via een livestream. Aanmelden kan via deze link.

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Hulp bedrijfsleven nodig bij grote transities’

‘Hulp bedrijfsleven nodig bij grote transities’

De Amsterdams economie groeit, maar de verdeling van de brede welvaart loopt achter. Om het welzijn van de Amsterdammers te bevorderen zijn grote transities nodig. Op de bijeenkomst ‘De Staat van de Stad’ waren politiek en bedrijfsleven het unaniem eens: de creativiteit en innovatiekracht van de private sector moet worden ingezet om samen met het stadsbestuur deze uitdagingen aan te gaan.

Kringshoppen: vanuit je luie stoel naar de kringloopwinkel

Kringshoppen: vanuit je luie stoel naar de kringloopwinkel

Tijdens de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel klommen de mannen van Kringshoppen op de zeepkist. Met Kringshoppen kun je online naar de kringloopwinkel. Dat betekent meer exposure voor aangeboden producten én meer winkelgemak. Verdient jouw bedrijf ook aandacht en exposure? Kom aanstaande maandag 4 juli ook naar onze Groeiborrel in de Pijp.

Koffie van Hoofdkwartier Koffiebranderij aan kop in strijd om publieksprijs!

Koffie van Hoofdkwartier Koffiebranderij aan kop in strijd om publieksprijs!

Wijn, koffie, melk, chocola en kaas: deze producten uit Amstelveen zijn genomineerd voor het Product van de Maand juni. Deze week heeft de koffie van Hoofdkwartier Koffiebranderij een grote inhaalslag gemaakt! Ze staan nu aan kop in de peiling. Wil jij je favoriete product steunen? Je kan nog stemmen!

‘Steun nodig voor ondernemers op rand van faillissement’

‘Steun nodig voor ondernemers op rand van faillissement’

MKB-Amsterdam voorzitter Bart Drenth vindt dat bedrijven in de knel hulp moeten krijgen: ‘Hoewel de lockdowns al enige tijd achter ons liggen, laten de economische gevolgen ervan zich voor veel bedrijven nu pas goed voelen.’

Middelingsregeling: maak er gebruik van zolang het kan

Middelingsregeling: maak er gebruik van zolang het kan

De Middelingsregeling voor sterk wisselende inkomens wordt afgeschaft in 2023. Peter Herrebout, bestuurslid MKB-Amsterdam, vindt dit moeilijk te begrijpen. ‘De fiscus moet leren omdenken. Voor een kleine ondernemer kan dit net het verschil uit maken om overeind te blijven. Deze regeling ondersteunt ondernemerschap.’

Leer effectief je social media inzetten

Leer effectief je social media inzetten

Wilco Verdoold, docent bij de Hogeschool van Amsterdam, ziet dat veel bedrijven geen social media strategie hebben: ‘Natuurlijk moet je dingen uitproberen en jezelf de kans geven dingen te leren en ervaren, maar steeds opnieuw proberen zonder te leren is zonde.’ Kom 4 juli naar de gratis workshop!