MKB-Amsterdam gaat via een livestream op dinsdag 23 februari in gesprek met staatsecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer (CDA) en met Diederik Boomsma, fractievoorzitter CDA Amsterdam over ondernemen. Voorzitter Bart Drenth wil in gesprek over de webwinkels. Webwinkels zijn uitgesloten van bepaalde lasten die wel gelden voor winkeliers, waarom? Hoe kan er een gelijk speelveld worden gecreëerd? En hoe kan Amsterdam zich als stad ontwikkelen tot ‘Food Capital’ van Nederland? Henk Grifhorst wil praten over de lasten die voor ondernemers door de jaren heen verzwaard, daar komt nu de coronacrisis bij. Is deze klap voor ondernemers te overleven? Alleen als lasten nu worden verlicht is de opgelopen schade in te halen. Het is oneerlijk om alle risico’s, lasten en kosten bij de ondernemer te leggen. Wil je meepraten? Meld je aan.

Programma
Het CDA wil een fundamentele verbetering van de verhouding tussen overheid en bewoners en tussen de overheid en het bedrijfsleven. Dat betekent dat de overheid veel beter moet luisteren naar waar ondernemers tegenaan lopen. Het CDA voegt daad bij woord en gaat met  MKB-Amsterdam in gesprek. Het CDA ziet dat de coronacrisis effect heeft op de hele samenleving en ondernemers worden onevenredig hard getroffen. De steunmaatregelen kunnen niet voorkomen dat de financiële reserves van ondernemers, vaak jarenlang zorgvuldig opgebouwd, worden opgemaakt. Tijdens de livestream staat centraal hoe ondernemers perspectief geboden kan worden. Hoe kan het MKB versneld uit de crisis komen?

Na het gesprek met MKB-Amsterdam start het gesprek met ondernemers aanwezig in de livechat. Iedereen die aanwezig is in de livestream kan vragen of opmerkingen plaatsen via een livechat.

Neem dan deel aan deze livestream – vragen of opmerkingen kunt u insturen via onze chatbox.

Sprekers:

Bart Drenth – Voorzitter MKB Amsterdam
Webwinkels zijn uitgesloten van bepaalde lasten die wel gelden voor winkeliers, waarom? Hoe kan er een gelijk speelveld worden gecreëerd? En hoe kan Amsterdam zich als stad ontwikkelen tot ‘Food Capital’ van Nederland?

Henk Grifhorst – Erelid MKB Amsterdam
Lasten zijn voor ondernemers door de jaren heen verzwaard, daar komt nu de coronacrisis bij. Is deze klap voor ondernemers te overleven? Alleen als lasten nu worden verlicht is de opgelopen schade in te halen. Het is oneerlijk om alle risico’s, lasten en kosten bij de ondernemer te leggen. Henk noemt een paar aansprekende voorbeelden uit de praktijk…

Diederik Boomsma – Fractievoorzitter CDA Amsterdam
Het bedrijfsleven is disproportioneel geraakt door COVID-19. Wat moet de gemeente Amsterdam doen om ondernemers uit de crisis te halen? De gemeente moet zich nu voorbereiden om veel extra’s te doen. Enerzijds door zelf goed beleid te maken maar ook door zich coulant op te stellen naar ondernemers die het zwaar hebben.

Mona Keijzer – Staatssecretaris Economische Zaken
Wat doet de overheid om ondernemers versneld uit de crisis te halen? Aan oplossingen wordt achter de schermen hard gewerkt. Toch is het ook belangrijk om te blijven luisteren naar de zorgen van ondernemers. Samen komen we uit deze crisis!

Datum en tijd:

Dinsdag 23 februari van 17:30 – 19:00 uur

Waar? 

Bij jou thuis, te volgen via een livestream. Aanmelden kan via deze link.

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!