Het moet volgens MKB-Amsterdam makkelijker worden voor mkb-bedrijven om een erkend leerbedrijf te worden. Daarmee zouden meer stageplekken in de regio ontstaan voor mbo-studenten. Een motie over dit onderwerp werd afgelopen week al aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad. Ingediend door Erik Schmit, raadslid van D66.

Het opdoen van praktijkervaring is een belangrijk onderdeel van een mbo-opleiding. Toch leert de ervaring van de afgelopen jaren dat er niet voldoende stageplekken zijn om die ervaring op te doen. Volgens de indieners van de motie komt dat doordat enkel erkende leerbedrijven stageplekken mogen aanbieden. Het verkrijgen van de status ‘erkend leerbedrijf’ zou volgens sommige ondernemers een ‘complex en tijdrovend proces zijn.’ Daardoor verkleint mogelijk het draagvlak vanuit ondernemers om mbo-stagiairs op te leiden.

Vanuit de gemeenteraad zal worden ingezet om te kijken waar ondernemers moeilijkheden ervaren in het proces om een erkend leerbedrijf te worden. Ook wordt gekeken hoe met betrokken partijen kan worden samengewerkt om ervoor te zorgen dat er in de toekomst wél voldoende mbo-stageplekken zullen zijn. Die ontwikkeling juicht MKB-Amsterdam van harte toe. 

Het makkelijker maken voor mkb-bedrijven om een erkend leerbedrijf te worden zou fantastisch zijn, zegt Michal van Dantzig, bestuurslid arbeidsmarkt bij MKB-Amsterdam. ‘Wie investeert in jonge mensen, loopt op termijn minder tegen een personeelstekort aan. Als je nu al contact legt met jonge mensen en dat contact onderhoudt, pluk je daar ook in de toekomst de vruchten van.

Ook de werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijsgroep van MKB-Amsterdam draagt bij aan het beter functioneren van de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam. Eerder schreef de werkgroep tips en aanbevelingen aan mkb-werkgevers met betrekking tot stagiairs uit het mbo en het hbo.

MKB-Amsterdam volgt het nieuws over dit onderwerp. Houd daarvoor onze website, nieuwsbrief en socials in de gaten.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”