Goed nieuws voor drukkerijen, bakkers en wasserijen: ondernemers die voor hun bedrijf veel energie gebruiken, kunnen vanaf 21 maart hun aanvraag Tegemoetkoming Energie Kosten (TEK) indienen bij de overheid. Daarmee wordt maximaal 50 procent van de energiekosten (tussen de drempelprijs en de maximumprijs) gecompenseerd.

Mkb’ers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen, willen ze voor de TEK in aanmerking komen. Zo is het aantal medewerkers in een bedrijf van belang: een bedrijf mag niet meer dan 250 mensen in dienst hebben. Verder moet de omzet van een bedrijf onder de 50 miljoen euro blijven en mag de energierekening niet meer dan zeven procent van de totale omzet beslaan. 

Komt je bedrijf in aanmerking? Dan ontvang je de helft van je energiekosten vanaf de drempelprijs. Dat is 1,19 euro voor een kubieke meter gas en 0,35 euro per kWh elektriciteit. Dat alles kan oplopen tot een bedrag van maximaal 160.000 euro.

Ondernemers van wie de aanvraag is goedgekeurd ontvangen binnen twee weken een voorschot. De definitieve subsidie wordt in 2024 vastgesteld. Aanvragen van de TEK is mogelijk vanaf 21 maart (9.00 uur) tot 2 oktober 2023 (17.00 uur)

Dit schreven we eerder over de Tegemoetkoming Energie Kosten (TEK):

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein : ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein : ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!