Goed nieuws voor drukkerijen, bakkers en wasserijen: ondernemers die voor hun bedrijf veel energie gebruiken, kunnen vanaf 21 maart hun aanvraag Tegemoetkoming Energie Kosten (TEK) indienen bij de overheid. Daarmee wordt maximaal 50 procent van de energiekosten (tussen de drempelprijs en de maximumprijs) gecompenseerd.

Mkb’ers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen, willen ze voor de TEK in aanmerking komen. Zo is het aantal medewerkers in een bedrijf van belang: een bedrijf mag niet meer dan 250 mensen in dienst hebben. Verder moet de omzet van een bedrijf onder de 50 miljoen euro blijven en mag de energierekening niet meer dan zeven procent van de totale omzet beslaan. 

Komt je bedrijf in aanmerking? Dan ontvang je de helft van je energiekosten vanaf de drempelprijs. Dat is 1,19 euro voor een kubieke meter gas en 0,35 euro per kWh elektriciteit. Dat alles kan oplopen tot een bedrag van maximaal 160.000 euro.

Ondernemers van wie de aanvraag is goedgekeurd ontvangen binnen twee weken een voorschot. De definitieve subsidie wordt in 2024 vastgesteld. Aanvragen van de TEK is mogelijk vanaf 21 maart (9.00 uur) tot 2 oktober 2023 (17.00 uur)

Dit schreven we eerder over de Tegemoetkoming Energie Kosten (TEK):

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.