Weet jij al wat het Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam (RWC) voor jou als werkgever kan betekenen? In de nieuwste aflevering van MKB TV bezoeken we drie bedrijven in de Haarlemmermeer die gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening van het RWC.

Twee ondernemers met overtollig personeel vertellen over hoe het RWC helpt bij het vinden van ander werk voor hun medewerkers, tijdelijk zodat ze weer terug kunnen komen, of permanent. Een ondernemer die nieuwe medewerkers zoekt, vertelt hoe het RWC helpt bij het vinden van geschikte kandidaten.

Peter Koppen en Arnesen Troenoredjo van The Green Crew vertellen dat hun bedrijf juist meer mensen nodig heeft vanwege de snelle groei die het bedrijf doormaakt. The Green Crew biedt kansen aan mensen die moeite hebben om werk te vinden. Ze leiden hen op tot o.a. zonnepanelenmonteur. 

Ook gaan we op bezoek bij Doelen Coach Service, een bedrijf uit Rozenburg dat al bijna 100 jaar gespecialiseerd is in personen- en groepsvervoer. Zij krijgen harde klappen door de coronacrisis. Directeur Angela van Wijk vertelt ons hoe het bedrijf met de situatie omgaat. Dat ze, samen met het personeel, naar tijdelijk ander werk voor hen hebben gezocht en gevonden. Zodra het groepsvervoer weer op gang komt,  keren de medewerkers weer terug bij Doelen Coach Service. 

Op Schiphol spreken we met Benno Leeser (CEO) en Karina Holleeder (HR) van juweliersbedrijf Gassan. De verkoop van diamanten sieraden is door Corona teruggelopen. Een deel van de omzet hebben ze goed kunnen opvangen met de verkoop van horloges online. Ze zijn blij dat ze geen vast personeel hoeven laten gaan. Wel hebben ze tijdelijke contracten niet verlengd. Maar samen met het Luchtvaart Community Schiphol en het Regionaal Werkcentrum zorgt het 75 jaar oude familiebedrijf goed voor de mensen die het bedrijf moeten verlaten. Ze helpen ze bij het vinden van ander werk. 

Judith Wullur en Jasperina Grootveld zijn beide accountmanager bij het Regionaal Werkcentrum. Zij spreken de bedrijven, luisteren naar hun problematiek en zoeken samen met de werkgever naar oplossingen. We vragen ze waar de samenwerking uit heeft bestaan en welke tips ze voor mkb’ers in dezelfde situatie hebben.  

Wil je weten wat het Regionaal Werkcentrum voor jou als werkgever kan betekenen? Kijk dan de nieuwe aflevering MKB-TV!

Dit is de eerste aflevering uit een serie van 5. Abonneer je op het MKB TV kanaal om alle afleveringen te zien. 

Het Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam (RWC) is opgericht om de verwachte ‘tsunami van werklozen’ het hoofd te bieden. Direct toen duidelijk werd dat Covid 19 een grote impact zou hebben op de economie en daarmee op de werkgelegenheid. Het RWC is een publiek-private samenwerking van gemeenten in deze arbeidsmarktregio, UWV, sociale partners, waaronder MKB-Amsterdam, en verschillende andere publieke- en private organisaties. Door ondersteuning en advies te bieden aan werkgevers wordt het doel van het RWC gerealiseerd, getroffen mensen van werk naar werk begeleiden om te voorkomen dat zij in een werkloosheidsuitkering terecht komen.

Hier vind je de website van het RWC. Direct vragen of behoefte aan advies? Vul dan direct dit formulier in.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en abonneer je op onze MKB-TV afleveringen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het RWC.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Werkgevers die het moeilijk hebben door de coronacrisis vragen zich af hoe zij vakantiegeld moeten uitbetalen aan hun werknemers. Tip van juristen: ga met de werknemer in gesprek om tot een schikking te komen, zoals uitstel of gespreid betalen

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

Bedrijven zijn terughoudend met het terugbetalen van te veel ontvangen geld uit de NOW-regeling. Slechts een klein deel van de ondernemers die de NOW-regeling deels of helemaal moeten terugbetalen heeft dit al gedaan. De rest wacht af.

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Het devies van de overheid luidt nog altijd: werk zoveel mogelijk thuis. Voor bedrijven waarbij dat niet mogelijk is biedt preventief testen op corona uitkomst. Via Werkgeverstesten.nl kun je gemakkelijk een teststraat bij jouw bedrijf inrichten.

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Hoe speel je in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kun je gebruik maken? Voormalig topschaatser Erben Wennemars presenteert het webinar op woensdag 12 en dinsdag 18 mei 2021.

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

‘Geen ondernemer mag aan de coronacrisis kapotgaan. Wees ruimhartig, verleng het steunpakket tot eind van het jaar en strijk nú de laatste plooien in dat pakket glad.’ Die oproep doet voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland in een brief aan het kabinet. ‘Maatwerk kan niet worden geleverd, zo krijgen we steeds te horen. Dat mag echter nooit de reden zijn om ondernemers dan maar te laten vallen.’ Hij pleit daarom voor een loket waar ondernemers met hun specifieke situatie terecht kunnen.