In een nieuwe aflevering MKB TV gaat MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth met verschillende gasten in gesprek over het Regionaal Werkcentrum. Door de coronacrisis is er veel veranderd op de arbeidsmarkt. Zo zijn er ondernemers die noodgedwongen personeel hebben moeten ontslaan, maar ook bedrijven die in de crisis juist een enorme boost hebben gekregen en extra handen zoeken. In beide gevallen kan het Regionaal Werkcentrum een sleutelrol spelen.

Eén van de gasten die bij Drenth aanschuift is Ingrid Hobbelen. Zij is de eigenaar van design souvenirwinkel Thinking of Holland, in de Passenger Terminal vlakbij Amsterdam Centraal. Door het wegblijven van toeristen in de stad liep de omzet van Hobbelen terug tot praktisch nul. Als logisch gevolg daarvan moest ze personeel ontslaan en dat kwam haar duur te staan: ”Ik heb geld moeten lenen.”

Ondernemer Jack Stuifbergen zag bij de sekswerkers eenzelfde situatie ontstaan. Door de coronamaatregelen konden ook zij hun beroep niet beoefenen. Met zijn bedrijf Breedweer zet hij zich altijd in voor het maken van maatschappelijke impact en ook deze keer is hem dat gelukt. In samenwerking met de Gemeente Amsterdam is hij erin geslaagd om de sekswerkers om te laten scholen tot gediplomeerd schoonmakers. Zo konden zij weer aan de slag.

”Neem contact met ze op en ze helpen je”

Michal van Dantzig over het Regionaal Werkcentrum

Ook MKB Amsterdam-bestuurslid Michal van Dantzig gaat met Drenth in gesprek. Met haar uitzendbureau WinWinWerkt heeft ze veel ervaring in het koppelen van de juiste werknemer aan de juiste werkgever en vertelt dat ook het Regionaal Werkcentrum daarin veel kan betekenen. Het Regionaal Werkcentrum heeft namelijk goed in kaart waar extra personeel nodig is, en waar personeel noodgedwongen thuis zit. Ondernemers die dus extra handen nodig hebben, of personeel tijdelijk ergens anders wil onderbrengen moeten bij het RWC zijn. Van Dantzig: ”Neem contact met ze op en ze helpen je.”

Eén van die ondernemers die naarstig op zoek zijn naar extra handen is Peter van Koppen. Hij is de initiatiefnemers achter The Green Crew: expert in het installeren van zonnepanelen. In de afgelopen tijd heeft Van Koppen al veertig nieuwe werknemers aangenomen en in de komende twee jaar moet het bedrijf zelfs groeien naar 200 werknemers. Voor wie geen technische achtergrond heeft: niet getreurd. Van Koppen vraagt niet om een gerichte opleiding of ervaring, die krijg je bij The Green Crew: ”Voor werkloze mensen is dit dus een hele mooie kans.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.