Ben jij ondernemer en wil je je inzetten voor alle ondernemers in onze regio Amsterdam? Wij zoeken nieuwe bestuursleden! Je komt terecht in een actief en enthousiast bestuur van andere ondernemers. Met jouw inzet kun je een belangrijk verschil maken!

Wat houdt je rol in?
Als bestuurslid bepaal je mee waarvoor we ons als MKB-Amsterdam inzetten. Je denkt actief mee over hoe we dat doen, en zet je daarbij ook zelf in. Bijvoorbeeld door namens MKB-Amsterdam aan tafel te zitten met beleidsbepalers van gemeenten, provincies en andere instanties. Door in te spreken bij officiële vergaderingen. En door bij te dragen aan onze groeiende aanwezigheid op sociale media. Zo brengen we twee keer per week de goedgelezen nieuwsbrief MKB-Mail uit, maken we één keer per week een uitzending van MKB-TV op Youtube en Salto TV. We zijn ook heel actief op andere sociale media zoals Twitter. Daarmee weten we onze achterban te mobiliseren en zijn we ook steeds effectiever in het direct beïnvloeden van de beslissers.

Dit alles doe je samen met je medebestuursleden, en met ondersteuning van een klein, maar zeer professioneel team. Daarmee zorgen we ervoor dat jouw inspanningen groot effect sorteren.

Wat vragen we van je?
Je bent (oud) ondernemer en je bent gepassioneerd om het ondernemersklimaat in onze regio beter te maken. Je bedrijf zetelt in één van de gemeenten van de regio Amsterdam. Uiteraard ben je lid van MKB-Amsterdam.

We spitsten onze acties toe op een aantal speerpunten. Dat zijn:

  • Arbeidsmarkt en onderwijs
  • Bereikbaarheid en logistiek
  • Duurzaamheid en energie
  • Digitaliseringsoffensief
  • Food Capital
  • Corona
  • Groei
  • Behoud en versterking van winkels

Voor ieder van deze speerpunten kunnen we versterking gebruiken, want er is veel te doen voor ondernemers in onze regio. In het bijzonder zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden voor het thema Behoud en versterking van winkels. De coronacrisis hakt er sterk in bij winkels. Tegelijkertijd neemt de concurrentie van giganten op het internet enorm toe. Die concurrentie is lang niet altijd eerlijk. De grote internetspelers betalen geen lokale belastingen en dragen niet bij aan de leefbaarheid in de buurt. MKB-Amsterdam zet zich ervoor in om dit speelveld gelijker te maken. We doen er alles aan om winkelgebieden aantrekkelijk te houden en daar waar dat kan nog veel beter te maken. Je inzet voor MKB-Amsterdam vergt zo’n twee dagen per maand. Ondernemers uit de gemeenten Haarlemmermeer, Amstelveen en uit Zaanstad-Waterland nodigen we in het bijzonder uit om ons bestuur te versterken. Voor alle bestuursleden geldt dat het werk onbezoldigd is.

Voor meer informatie: irene.van.der.zwan@mkb-amsterdam.nl

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Noodklok voor ondernemers

Noodklok voor ondernemers

Bestuurders van gemeenten, provincie en economische organisaties pleiten in een brandbrief aan het kabinet voor maatwerk bij de NOW en TVL subsidieregelingen. “We zien bij ondernemers onacceptabele stress. Zij moeten nu het zelfstandig opgebouwde pensioen en privévermogen inzetten om de vaste lasten te kunnen betalen.” Aldus Erik Bekkering, wethouder Economische Zaken gemeente Bergen NH. De bestuurders vragen het kabinet de menselijke maat vast te houden. Ook vragen ze het kabinet om te luisteren naar de roep van de ondernemers, gemeenten, brancheverenigingen en belangenorganisaties die nu steeds luider in de media te horen is. En vervolgens maatwerk te leveren zodat óók deze ondernemers in aanmerking komen voor de subsidieregelingen NOW & TVL.

‘Maak afhalen pakketjes bij buurthubs aantrekkelijker’

‘Maak afhalen pakketjes bij buurthubs aantrekkelijker’

De gemeente Utrecht wil korte metten maken met de overlast die pakketbezorgers veroorzaken en zet daarom in op zogeheten buurthubs. Door Utrechters hun pakketjes bij vaste punten in de buurt op te laten halen, hoeven medewerkers van bedrijven als PostNL en DHL niet langer de hele stad door te rijden. De Utrechtse wethouder Eerenberg wil nog voor de zomer van 2022 een proef starten om de potentie van wijkdepots in kaart te brengen. Voor Amsterdam is dit een serieuze optie, zegt Guido Frankfurther. Twee jaar geleden voerde MKB-Amsterdam al een campagne ‘bezorgschaamte’. Frankfurther: “Het verstopt onze wegen en is slecht voor de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en het milieu. Net als in Utrecht hebben we liever dat de klanten hun pakjes ophalen bij afhaalpunten in de buurt.”

Local Heroes krijgt investering van Dragon’s Den

Local Heroes krijgt investering van Dragon’s Den

Leuk nieuws over Local Heroes! Initiatiefnemer Maarten Coumans heeft in WNL-programma Dragon’s Den een investering van maar liefst twee miljoen euro binnen weten te halen. Investeerders Michel Perridon en Pieter Schoen gaan met Coumans in zee. Met de investering wil Coumans uitbreiden naar zeven locaties verspreid over heel Amsterdam. Daarvoor is hulp nodig van de gemeente. Ook MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth is met de verantwoordelijke wethouder in gesprek om de uitbreiding van Local Heroes te steunen. Volgens Coumans is dit nog maar het begin: ‘’Amsterdam zal de basis vormen, maar op termijn willen we Local Heroes uitbreiden in heel Nederland.’’

Belangrijk deel mkb wil thuiswerken erin houden

Belangrijk deel mkb wil thuiswerken erin houden

Meer dan één derde van de ondernemers wil in de toekomst besparen op kantoor- en bedrijfsruimte. Thuiswerken en digitaal vergaderen zullen daarom ook na de coronacrisis vast onderdeel van de maatschappij worden, blijkt uit de maandelijkse bedrijvenmonitor van Interpolis, die maandag voor het eerst is gepubliceerd. Vooral bij het groot-mkb is deze verandering zichtbaar: meer dan veertig procent verwacht met minder kantoor- en bedrijfsruimte af te kunnen. René Voets, directeur bedrijven van Interpolis, ziet een brede transformatie in het mkb-landschap. “Bedrijven zijn verrast door de hoeveelheid werk die online kan worden uitgevoerd. Ook kunnen sommige zaken, zoals vergaderen, een stuk efficiënter vanuit huis gebeuren. Mkb’ers willen dit ook na de coronacrisis stimuleren. Daar investeren ze ook in, bijvoorbeeld door goede thuiswerkplekken te realiseren.”

Oproep koningsdagacties

Oproep koningsdagacties

Volgende week dinsdag is het zo ver: Koningsdag. Ben of ken jij een ondernemer in de regio Amsterdam die een speciale actie voor dinsdag 27 april heeft opgetuigd? Dan is MKB-Amsterdam op zoek naar jou. Volgende week dinsdag staat onze media in het teken van Koningsdag. Hiervoor zijn we op zoek naar verhalen van ondernemers die deze bijzondere Koningsdag in een ‘corona-jas’ hebben weten te gieten. Wie weet lichten we jouw initiatief uit! Stuur een e-mail naar marcia.appels@mkb-amsterdam en dan neemt het redactieteam contact met je op.

Uitblijven versoepelingen

Uitblijven versoepelingen

Na 18 weken lockdown is het uitblijven van enige versoepeling van de coronamaatregelen per 21 april opnieuw een bittere pil voor ondernemers in onder meer de horeca en de detailhandel. Juist nu het draagvlak voor de maatregelen afneemt en tegelijk het aantal besmettingen oploopt, kunnen bijvoorbeeld horecaondernemers – met protocollen om veilig de terrassen te openen – onderdeel van de oplossing zijn. “Veel ondernemers in de evenementen, de horeca, de reisbranche en de detailhandel hebben al een jaar nauwelijks een inkomen. Daarom is het belangrijk dat ook ondernemers in hun inkomen worden gecompenseerd. Aanstaande donderdag vragen we hier opnieuw aandacht voor in het periodiek overleg met het kabinet,” aldus Vonhof.