MKB-Amsterdam steunt het voorstel van Walther Ploos van Amstel, hoogleraar Citylogistiek van de Hogeschool van Amsterdam, om tijdelijk de venstertijden in Amsterdam af te schaffen. Dit zijn de tijden waarop leveranciers de winkels kunnen bevoorraden. Nu de winkelstraten de hele dag erg rustig zijn en de winkel vaak alleen ’s middags een paar uur open zijn, zou het ook mogelijk moeten zijn de winkels ’s middags te bevoorraden.

Ploos van Amstel: “Transporteurs mogen vaak maar tot 11 of 12 uur leveren. Zou het niet logisch zijn om de komende weken, of misschien wel maanden, de venstertijden op te heffen? Zo druk is het toch ook weer niet in die winkelstraten. Dan kunnen de transporteurs er de hele dag bij, helpen we de lokale winkeliers en sparen we onnodige transportkosten.”

Vicevoorzitter MKB-Amsterdam Guido Frankfurther: “MKB-Amsterdam ondersteunt dit voorstel van harte. Dinsdag maakte het kabinet vergaande maatregelen op rijksniveau bekend om de winkeliers en andere ondernemers te steunen. Dit voorstel is iets wat de gemeente Amsterdam zelf kan beslissen en onze winkeliers direct helpt.”