MKB-Amsterdam steunt het voorstel van Walther Ploos van Amstel, hoogleraar Citylogistiek van de Hogeschool van Amsterdam, om tijdelijk de venstertijden in Amsterdam af te schaffen. Dit zijn de tijden waarop leveranciers de winkels kunnen bevoorraden. Nu de winkelstraten de hele dag erg rustig zijn en de winkel vaak alleen ’s middags een paar uur open zijn, zou het ook mogelijk moeten zijn de winkels ’s middags te bevoorraden.

Ploos van Amstel: “Transporteurs mogen vaak maar tot 11 of 12 uur leveren. Zou het niet logisch zijn om de komende weken, of misschien wel maanden, de venstertijden op te heffen? Zo druk is het toch ook weer niet in die winkelstraten. Dan kunnen de transporteurs er de hele dag bij, helpen we de lokale winkeliers en sparen we onnodige transportkosten.”

Vicevoorzitter MKB-Amsterdam Guido Frankfurther: “MKB-Amsterdam ondersteunt dit voorstel van harte. Dinsdag maakte het kabinet vergaande maatregelen op rijksniveau bekend om de winkeliers en andere ondernemers te steunen. Dit voorstel is iets wat de gemeente Amsterdam zelf kan beslissen en onze winkeliers direct helpt.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Blij met versoepelingen

Blij met versoepelingen

Vonhof: ‘Hiermee wordt eindelijk meer mogelijk voor sectoren die al maanden dicht zijn, zoals de sportscholen en dieren- en pretparken. Wij willen dat het steunpakket wordt verbeterd en doorgetrokken tot het eind van 2021. Dit geeft ondernemers rust en zekerheid. En wat zonder testen veilig open kán, móet ook zonder testen open.’

Toenemende leegstand winkelpanden is zorgelijk

Toenemende leegstand winkelpanden is zorgelijk

Door de coronacrisis komen er steeds meer winkelpanden in het centrum van grote steden leeg te staan. Voorzitter Bart Drenth: ‘’Winkels zijn van groot belang voor levendige binnensteden en een gezond ondernemersklimaat. We zitten niet te wachten op winkels in een weiland.’’

De kunst van het improviseren

De kunst van het improviseren

De evenementenbranche in de regio Amsterdam kampt misschien nog wel meer dan elders in het land met de beperkingen. Dat leidt tot veel onrust, maar ook tot sprankelende nieuwe ideeën en bijzondere initiatieven. Zeker de culturele sector laat zich niet onberoerd, met hopelijk de verruiming van de coronaregels in het verschiet.

Werk maken van circulair ondernemen

Werk maken van circulair ondernemen

De provincie Noord-Holland en Impact Hub Amsterdam werken samen om het circulaire ecosysteem in de provincie te versterken. In een uitgebreid jaarprogramma voor mkb’ers kom je meer te weten over circulair ondernemen en hoe je daarmee aan de slag kunt.