Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland (PVO AA) organiseert donderdag 30 maart aanstaande een themamiddag Winkelcriminaliteit. De thema’s op deze middag zijn winkeldiefstallen, agressie en geweld tegen personeel, ondermijning, overlast in en rondom winkels en overvallen. De themamiddag belooft een interactieve sessie te worden. Waarbij kennis wordt gedeeld en ervaringen uitgewisseld over het terugdringen van winkelcriminaliteit. Welke rol spelen professionals als projectleiders en adviseurs veiligheid, gebiedsmakelaars, winkelstraatmanagers, wijkagenten, toezichthouders & handhavers, securitymanagers en accountmanagers van branche- en ondernemersverenigingen hierbij, nu en in de toekomst?

Wat is een PVO?

In een Platform Veilig Ondernemen (PVO) werken politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en de ondernemers samen aan de oplossing van veiligheidsproblemen. Dit doen ze door de criminaliteit in kaart te brengen. Met elkaar kijken ze wat er nodig is: preventieve maatregelen nemen, repressieve maatregelen invoeren of een mix van verschillende maatregelen? Waar mogelijk is de eerste keuze het nemen van preventieve maatregelen; voorkomen is nu eenmaal nog steeds beter en efficiënter dan genezen. Zo wordt er samen aan een veilige omgeving voor ondernemer, personeel én klanten gewerkt.

Ogen en oren in de winkelstraat

Achmed Baâdoud, voorzitter MKB-Amsterdam, hecht grote waarde aan de aanpak van winkelcriminaliteit. “Agressie en winkeldiefstal moeten direct worden aangepakt en daarom pleit ik voor extra ogen en oren in de winkelstraten. We kunnen bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten als gastheren en vrouwen voor het tegengaan van winkeldiefstal en behoud van veilige en leefbare winkelstraten. Ondernemers hebben hun handen vol om de golf van crises te overleven. Ze hebben juist nu hulp nodig om veilig en plezierig te kunnen ondernemen.”

Waar en wanneer?

 Donderdag 30 maart 2023, 12.30 – 18.00 uur 

Het West-Indisch Huis, Herenmarkt 99, 1013 EC Amsterdam

Update: De bijeenkomst is volledig volgeboekt. Voor de resultaten, volg www.pvoaa.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?