Platform Veilig Ondernemen Amsterdam-Amstelland (PVO AA) organiseert donderdag 30 maart aanstaande een themamiddag Winkelcriminaliteit. De thema’s op deze middag zijn winkeldiefstallen, agressie en geweld tegen personeel, ondermijning, overlast in en rondom winkels en overvallen. De themamiddag belooft een interactieve sessie te worden. Waarbij kennis wordt gedeeld en ervaringen uitgewisseld over het terugdringen van winkelcriminaliteit. Welke rol spelen professionals als projectleiders en adviseurs veiligheid, gebiedsmakelaars, winkelstraatmanagers, wijkagenten, toezichthouders & handhavers, securitymanagers en accountmanagers van branche- en ondernemersverenigingen hierbij, nu en in de toekomst?

Wat is een PVO?

In een Platform Veilig Ondernemen (PVO) werken politie, justitie, gemeenten, brancheorganisaties en de ondernemers samen aan de oplossing van veiligheidsproblemen. Dit doen ze door de criminaliteit in kaart te brengen. Met elkaar kijken ze wat er nodig is: preventieve maatregelen nemen, repressieve maatregelen invoeren of een mix van verschillende maatregelen? Waar mogelijk is de eerste keuze het nemen van preventieve maatregelen; voorkomen is nu eenmaal nog steeds beter en efficiënter dan genezen. Zo wordt er samen aan een veilige omgeving voor ondernemer, personeel én klanten gewerkt.

Ogen en oren in de winkelstraat

Achmed Baâdoud, voorzitter MKB-Amsterdam, hecht grote waarde aan de aanpak van winkelcriminaliteit. “Agressie en winkeldiefstal moeten direct worden aangepakt en daarom pleit ik voor extra ogen en oren in de winkelstraten. We kunnen bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten als gastheren en vrouwen voor het tegengaan van winkeldiefstal en behoud van veilige en leefbare winkelstraten. Ondernemers hebben hun handen vol om de golf van crises te overleven. Ze hebben juist nu hulp nodig om veilig en plezierig te kunnen ondernemen.”

Waar en wanneer?

 Donderdag 30 maart 2023, 12.30 – 18.00 uur 

Het West-Indisch Huis, Herenmarkt 99, 1013 EC Amsterdam

Update: De bijeenkomst is volledig volgeboekt. Voor de resultaten, volg www.pvoaa.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”