Wie denkt dat MKB-Amsterdam zich alleen inzet voor ondernemers in de hoofdstad heeft het mis. Ondernemers uit de hele Metropoolregio Amsterdam zijn van harte welkom om aan te kloppen! Afgelopen week maakte onze voorzitter Achmed Baâdoud daarin alvast een mooie stap: hij sprak met Darshan Sloot van de Ondernemersvereniging Amstelveen om kennis te delen en te verkennen hoe beide verenigingen elkaar kunnen versterken.

Sloot spreekt van een “vruchtbare en inspirerende ontmoeting”, zo stelt ze in een bericht op Linkedin. “Binnen de Metropoolregio Amsterdam lopen mkb-ondernemers tegen dezelfde thema’s aan”, vervolgt ze. Ze noemt leefbaarheid, discriminatie, diversiteit en inclusie als onderwerpen die aan bod kwamen tijdens het gesprek. “We gaan nog meer dan voorheen de samenwerking opzoeken en ontmoetingen organiseren binnen de MRA. Dat zal de lobby voor onze mkb-ondernemers zeker kracht bijzetten.”

Baâdoud beaamt de woorden van Sloot: “Het gesprek met Darshan Sloot was erg inspirerend. We willen als MKB-Amsterdam meer met ondernemers in de Metropoolregio samenwerken. We merken dat ondernemers in de regio onze lobbykracht hard nodig hebben om hun bedrijf toekomstbestendiger te maken. Ondernemers kennen geen grenzen, daarom moeten we onze krachten bundelen over de grenzen heen.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?