Op donderdag 16 september brachten minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een bezoek aan de metropoolregio Amsterdam. Dit bezoek stond in het teken van het opzetten van mobiliteitsteams die werkzoekenden in de regio op weg helpen naar een nieuwe baan.

Mensen die tijdens de coronacrisis hun baan zijn kwijtgeraakt en hulp nodig hebben bij het vinden van een nieuwe baan kunnen sinds gisteren terecht bij één van de 35 mobiliteitsteams die in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn opgezet in Nederland. Deze teams helpen werkzoekenden door middel van coaching, scholing en andere vormen van begeleiding.

Minister Wouter Koolmees over de mobiliteitsteams: “Veel mensen hebben een onzekere periode achter de rug en voor sommigen is dat helaas nog niet afgelopen. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen samenwerkt om waar dat nodig is mensen van werk naar werk te helpen, zodat er snel weer perspectief is.’’

MKB-Amsterdam is mede-initiatiefnemer van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Neemt jouw bedrijf noodgedwongen afscheid van medewerkers? Wil jij als goed werkgever, deze werknemers helpen bij het vinden van een nieuwe baan? Neem dan contact op met het Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam. Jouw ex-medewerkers worden door het mobiliteitteam ondersteunt bij de zoektocht naar een nieuwe baan. 

Lees meer in dit artikel en op de website wwww.grootamsterdamwerktdoor.nl   

PS. Ook als je personeel zoekt kan het RWC je helpen. Alle dienstverlening is kosteloos.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De verkiezingen op 16 maart zijn uiteraard voor jou als ondernemer belangrijk! Komt er een gemeentebestuur dat niet alleen aandacht heeft voor bewoners maar ook voor ondernemers? Volg via onze nieuwsbrief MKB Mail en onze socials de belangrijkste ontwikkelingen.

Corona kan voor ondernemers nog lang nagalmen

Corona kan voor ondernemers nog lang nagalmen

Het einde van de gezondheidscrisis is in zicht. Voor veel ondernemers begint nu de economische ellende pas echt. Drenth: ‘We vragen alle overheden om daar rekening mee te houden. Eén van de voorstellen is om ondernemers met schulden als doelgroep op te nemen in de pilot Pauzeknop, dat als doel heeft door de coronacrisis getroffen zelfstandigen te ondersteunen.’

Gezocht: ondernemers met oplossingen

Gezocht: ondernemers met oplossingen

Ben jij klaar om impact te maken in de stad? Meld je dan aan voor buurtchallenge Boost je Buurt. Je kan als ondernemer een Impact Hub Amsterdam ondernemersprogramma winnen ter waarde van €2.500 én kans maken op een ontwikkelbudget van €2.500, €5.000 of €7.500. Meedoen? Lees snel verder.

‘Nieuwe generatie is ontzettend innovatief’

‘Nieuwe generatie is ontzettend innovatief’

Studenten van Inholland gaan onder leiding van MKB-Amsterdam bestuurslid Bert Bos aan de slag met het ontwikkelen van duurzaamheidsplannen voor ondernemers. Ondernemers die wel oren hebben naar zo’n plan kunnen zich aanmelden. Binnenkort ook nieuws van Bert Bos over het Product van het Jaar!

‘Elke besparing is welkom’

‘Elke besparing is welkom’

De invoering van de reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Bart Drenth: ‘Ondernemers hebben het moeilijk en elke besparing is welkom. Ook als die maar over twee maanden gaat. En in maart zijn er weer nieuwe verkiezingen.’

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

Hoe denken ze in de Stopera over de herinvoering van de reclamebelasting? Met onder andere Rutger Groot Wassink van GroenLinks, Elise Moeskops van D66 en Claire Martens van de VVD. Uitstel of afstel? Dat zie je in de nieuwe aflevering van MKB TV!