Op donderdag 16 september brachten minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een bezoek aan de metropoolregio Amsterdam. Dit bezoek stond in het teken van het opzetten van mobiliteitsteams die werkzoekenden in de regio op weg helpen naar een nieuwe baan.

Mensen die tijdens de coronacrisis hun baan zijn kwijtgeraakt en hulp nodig hebben bij het vinden van een nieuwe baan kunnen sinds gisteren terecht bij één van de 35 mobiliteitsteams die in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn opgezet in Nederland. Deze teams helpen werkzoekenden door middel van coaching, scholing en andere vormen van begeleiding.

Minister Wouter Koolmees over de mobiliteitsteams: “Veel mensen hebben een onzekere periode achter de rug en voor sommigen is dat helaas nog niet afgelopen. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen samenwerkt om waar dat nodig is mensen van werk naar werk te helpen, zodat er snel weer perspectief is.’’

MKB-Amsterdam is mede-initiatiefnemer van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Neemt jouw bedrijf noodgedwongen afscheid van medewerkers? Wil jij als goed werkgever, deze werknemers helpen bij het vinden van een nieuwe baan? Neem dan contact op met het Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam. Jouw ex-medewerkers worden door het mobiliteitteam ondersteunt bij de zoektocht naar een nieuwe baan. 

Lees meer in dit artikel en op de website wwww.grootamsterdamwerktdoor.nl   

PS. Ook als je personeel zoekt kan het RWC je helpen. Alle dienstverlening is kosteloos.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam heeft er jaren om gevraagd en nu gaat hij er komen: een digitale kaart waarop ondernemers interactief en realtime kunnen zien welke ontheffingen zij nodig hebben en hoe een bestemming te bereiken is zonder vast te lopen of om te hoeven rijden.

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Pien Thate van MKB-Amsterdam benadrukt dat winkelgebieden een essentiële spil zijn in de lokale economie van de stad: ‘Winkelgebieden dragen bij aan de leefbaarheid, veiligheid en inclusiviteit van de stad.’

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Het format van de MKB-groeiborrel gaat flink op de schop. De donderdag wordt ingeruild voor de maandagavond. Iedere eerste maandag van de maand, te beginnen op 1 november, zijn leden en niet-leden van harte welkom. Waarbij onder andere de winnaars van Product van de Maand worden bekendgemaakt!

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Tijdens de bijeenkomst van De Markt van Morgen op 16 november, treedt Yvette Watson van PHI Factory op als moderator: ‘We schrijven geen visies, maar we brengen alles naar de praktijk.’

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Waar liggen volgens de politie de grootste gevaren en is er genoeg geld én samenwerking om erger te voorkomen? Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime, geeft vijf tips.