Op donderdag 16 september brachten minister Wouter Koolmees en staatssecretaris Dennis Wiersma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een bezoek aan de metropoolregio Amsterdam. Dit bezoek stond in het teken van het opzetten van mobiliteitsteams die werkzoekenden in de regio op weg helpen naar een nieuwe baan.

Mensen die tijdens de coronacrisis hun baan zijn kwijtgeraakt en hulp nodig hebben bij het vinden van een nieuwe baan kunnen sinds gisteren terecht bij één van de 35 mobiliteitsteams die in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn opgezet in Nederland. Deze teams helpen werkzoekenden door middel van coaching, scholing en andere vormen van begeleiding.

Minister Wouter Koolmees over de mobiliteitsteams: “Veel mensen hebben een onzekere periode achter de rug en voor sommigen is dat helaas nog niet afgelopen. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen samenwerkt om waar dat nodig is mensen van werk naar werk te helpen, zodat er snel weer perspectief is.’’

MKB-Amsterdam is mede-initiatiefnemer van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Neemt jouw bedrijf noodgedwongen afscheid van medewerkers? Wil jij als goed werkgever, deze werknemers helpen bij het vinden van een nieuwe baan? Neem dan contact op met het Regionaal Werkcentrum Groot Amsterdam. Jouw ex-medewerkers worden door het mobiliteitteam ondersteunt bij de zoektocht naar een nieuwe baan.

Lees meer in dit artikel en op de website wwww.grootamsterdamwerktdoor.nl

PS. Ook als je personeel zoekt kan het RWC je helpen. Alle dienstverlening is kosteloos.