Afgelopen vrijdag organiseerde MKB-Amsterdam met verschillende partijen het MKB Debat met de lijsttrekkers van de gemeente Amsterdam. Als voorbereiding op het debat hebben verschillende partijen een enquête ingevuld wat zij vinden van standpunten die belangrijk zijn voor mkb ondernemers. Hieruit bleek dat een meerderheid van VVD, PvdA, JA21, BVNL en D66 geen knip meer wil in de Weesperstraat. Alleen GroenLinks houdt hieraan vast.

Tijdens het verkiezingsdebat in de Centrale Markthal van het Food Center Amsterdam bevestigden de lijsttrekkers hun stem. Waaronder Claire Martens van de VVD. Ze vindt het debat over de knip symptomatisch voor het gebrek aan aandacht voor de gevolgen voor de stad: “Ik ben blij dat steeds meer partijen het niet zo’n goed idee vinden. Wat ons betreft gaat ook de proef van tafel.” Sofyan Mbarki van de PvdA mist een concreet voorstel voor de knip. “We willen alleen knips in de stad waar ze ergens aan bijdragen en ik vind dat dit ook de strategie moet zijn van het College. Het idee is wat mij betreft op dit moment nog niet overtuigend genoeg.” Al eerder had Jan-Bert Vroege van D66 aangegeven dat zijn partij de knip eigenlijk nooit heeft zien zitten.

Guido Frankfurther, vice-voorzitter van MKB-Amsterdam is blij met de uitkomst van de enquête: “Een harde knip is voor MKB-Amsterdam echt onbespreekbaar. Op de belangrijkste toevoerweg naar het Centrum en stadsdeel Oost moet je geen experimentele fratsen uithalen. Wij hebben de gemeente keer op keer aangegeven dat het blokkeren van één van de belangrijkste verkeersroutes van de stad heel slecht is voor de bereikbaarheid van de stadsdelen Oost en Centrum. Niet alleen Amsterdam, ook de regio heeft hier last van. De Wibaut-as is ook een belangrijke verbindingsroute tussen Amsterdam-Oost en Amsterdam-Noord. Wat MKB-Amsterdam betreft gaan de plannen voor de uitgestelde proef in 2023 ook niet door. Wij denken dat die 2 miljoen euro die de proef kost wel beter besteed kan worden, zeker nu een meerderheid die knip sowieso niet meer ziet zitten.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”