Afgelopen week was MKB-Amsterdam in de Amsterdamse Tolhuistuin. Daar vond op 16 februari het Winterevent van de Sociaal Werkkoepel plaats. Het interactieve evenement stond in het teken van Anders kijken naar talent, om de arbeidsmarkt inclusiever en toekomstbestendiger te maken. Ook konden ondernemers er terecht voor informatie over de Impact Deals, waarvoor je je nog steeds kunt inschrijven!

Hoe vind je geschikte kandidaten voor jouw vacature? Op welke zaken moet je letten? En welke steunvoorzieningen en subsidies zijn er beschikbaar als jij talentvolle medewerkers aanneemt? Dat zijn allerlei vragen die bij het Winterevent centraal stonden. Ook waren er diverse themagesprekken bij te wonen, onder meer over hoe je in contact komt met potentiële medewerkers en hoe je talent op de juiste manier opleidt.

Winterevent in de Tolhuistuin

Succesverhalen

Tijdens het evenement kwamen meerdere ondernemers aan het woord om te vertellen over hun ervaringen: van een ondernemer die de keuze maakte om een slechthorende medewerker in zijn winkel te zetten, tot een manager die zonder het opstellen van een vacature de ideale collega wist te vinden. En zo waren er nog veel meer voorbeelden van succesverhalen op de werkvloer, die allemaal tot stand kwamen doordat de werkgever buiten de gebaande paden durfde te denken en zoeken naar nieuwe collega’s.

Impact Deals: je kunt je nog aanmelden!

Namens MKB-Amsterdam was bestuurslid Jack Stuifbergen aanwezig bij het evenement. Hij was onder de indruk van de verhalen die hij hoorde, maar vindt ook dat de omslag naar duurzaam en sociaal ondernemerschap breder moet worden gedragen. “Het is geweldig om te zien dat er al aardig wat mkb’ers bezig zijn met impactvol ondernemen. Helaas is het nog lang niet genoeg. Het speelveld is aan het veranderen: wetgeving, economische ontwikkelingen en de maatschappij vragen om een andere manier van ondernemen. Door deze bijeenkomst is het maar weer eens duidelijk geworden dat er stappen gemaakt worden maar dat we er nog niet zijn. Met de Impact Deals proberen wij zoveel mogelijk mkb’ers te helpen om impactvoller te ondernemen en zo toekomstbestendig te zijn.”

Je kunt je nog aanmelden voor een Impact Deal! Daarmee krijg je steun vanuit de gemeente Amsterdam als je met jouw bedrijf een goed idee hebt voor verduurzaming of juist sociale impact wil maken door medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Misschien ben je door het Winterevent wel geïnspireerd geraakt! Stuur dan snel je Impact Deal in: dat kan nog tot 24 februari.

Wil je je aanmelden voor een Impact Deal maar ontvang je graag nog wat meer informatie of heb je nog vragen? Ga voor meer informatie naar deze pagina en wie weet sleep jij wel een mooie deal in de wacht.

Meer informatie over de Impact Deals

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.