Ondernemers moeten meer tijd krijgen om hun belastingschuld terug te betalen, bepleit MKB-Nederland. Volgens directeur Leendert-Jan Visser is met het kabinet afgesproken dat er compensate komt voor geleden schade op het moment dat beperkende maatregelen onontkoombaar zijn. ‘Ondernemers rekenen daar echt op.’

Visser wil dat het kabinet het eerdere compensatiepakket nieuw leven inblaast nu er weer beperkende maatregelen gelden. Hij wil onder meer nader uitstel van het terugbetalen van belastingschuld. Nu moeten ondernemers volgend jaar beginnen met het aflossen van belastingschuld en dat voor oktober 2027 hebben afgerond. Het generieke steunpakket van het kabinet stopte in oktober. Dat pakket bevatte onder meer loonsteunmaatregelen voor bedrijven met omzetverlies.

Loonsteun terug

Het kabinet kondigde deze week €1,3 miljard extra steun aan voor bedrijven. Maar volgens Visser moet ook de specifieke loonsteun terugkomen. Het zijn volgens MKB-Nederland steeds weer dezelfde sectoren die zwaar getroffen worden, zoals de horeca. ‘Zij krijgen klap op klap. De steun die het kabinet in deze fase geeft is volstrekt onvoldoende.’ Cafés en restaurants moeten om 20 uur sluiten en lopen opnieuw veel omzet mis, constateert MKB-Nederland. Het eigen vermogen van veel van deze bedrijven dreigt daardoor te verdampen.

Vorige week waarschuwde voorzitter Bart Drenth van MKB-Amsterdam nog dat de drukte zou toenemen door de vroegere sluiting van winkels en supermarkten. En daarmee de kans op coronabesmettingen. Drenth pleitte in het Parool daarom juist voor uitbreiding van de winkeltijden. ‘We jagen mensen van een gereguleerde omgeving met mondkapjes en 1,5 meter afstand naar besmettingshaarden.’ Drenth maakt zich bovendien zorgen om de vervroegde sluitingstijden van de horeca. ‘Die zullen er vooral voor zorgen dat meer mensen thuisfeestjes gegeven.’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De visie van een glazenwasser

De visie van een glazenwasser

Gisteren sprak voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland de economielezing van Elsevier Weekblad uit. Vonhof roept de samenleving en de politiek op om de mens achter de ondernemer te blijven zien.

Data helpen jou om beter te ondernemen

Data helpen jou om beter te ondernemen

Hoe? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB op 20 december. Kees van Montfort: ‘Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’ Meld je snel gratis aan!

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Het is belangrijk dat mensen leren elkaar aan te spreken en ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat,’ zegt businessmanager Jeroen den Otter van VCANederland.

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

Het midden- en kleinbedrijf moet makkelijker toegang krijgen tot de financieringsmarkt, vinden belangenorganisaties als MKB-Nederland, Stichting MKB Financiering en Ondernemend Nederland (ONL). Ze zeiden dat in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Het nieuwe steunpakket om ondernemers door de avondlockdown te loodsen bestaat onder meer uit een verlenging van het bijzonder uitstel van de Belastingdienst en een hogere vergoeding van de vaste lasten via TVL.

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Eefje Jonker oprichter van Stay Future proof: ‘’Als je de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces.”