Met het Digitaliseringsoffensief wil MKB-Amsterdam ondernemers inzicht geven in hun kansen op digitaal vlak. Digitalisering is namelijk de sleutel tot groei en succes van jouw onderneming. Een ondernemer die zijn kansen op digitaal vlak ruimschoots heeft ontdekt en benut is Maarten Coumans. Met zijn onderneming Local Heroes opereert hij voor een belangrijk deel online: ”Online is de toekomst.”

Local Heroes is een app waarmee Amsterdammers boodschappen bij ruim dertig lokale ondernemers in de Kinkerbuurt en Oud-West kunnen bestellen. Die producten kunnen dan later worden opgehaald bij het pick-up point aan de Ten Katemarkt, of je kunt ze thuis laten bezorgen. Local Heroes komt dan naar je toe met jouw bestelling in een elektrische bakfiets. 

Local Heroes is dus voor een belangrijk deel gericht op e-commerce en dat is volgens Coumans de toekomst. ”De omzetten van online verkoop schieten omhoog en dat zet alleen maar door. Als de coronacrisis ons één ding heeft geleerd is dat het wel. Als ondernemer kun je dus niet niet online actief zijn.”

Ondernemers in de Kinkerbuurt in Oud-West kunnen op het Local Heroes-platform een digitaal winkeltje opbouwen. Coumans: ”Het is niet zozeer als marketing bedoeld, of voor extra zichtbaarheid. Het is echt gericht op het vergroten van omzet. Dat vindt tegenwoordig nu eenmaal meer online plaats.”

Met digitalisering kan je jouw bedrijf verder laten groeien. Daarom zijn wij, MKB-Amsterdam, samen met Ready To Scale, de Hogeschool van Amsterdam en de Gemeente Amsterdam, het Digitaliseringsoffensief gestart. Met het digitaliseringsoffensief ontdek je kansen die digitalisering biedt voor je bedrijf en is het mogelijk om ondersteuning te krijgen bij het oplossen van digitaliseringsuitdagingen. Dit doen we door het aanbieden van webinars, trainingen, groepsprogramma’s, matching en maatwerkondersteuning voor ondernemers met groeiambitie.

Benieuwd hoe jij je bedrijf met behulp van digitalisering kan laten groeien? Vul hier de zelfscan in en krijg gratis toegang tot de webinarreeks! Elke week ontvang je een link naar een nieuwe webinar. 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.