Met het Digitaliseringsoffensief wil MKB-Amsterdam ondernemers inzicht geven in hun kansen op digitaal vlak. Digitalisering is namelijk de sleutel tot groei en succes van jouw onderneming. Een ondernemer die zijn kansen op digitaal vlak ruimschoots heeft ontdekt en benut is Maarten Coumans. Met zijn onderneming Local Heroes opereert hij voor een belangrijk deel online: ”Online is de toekomst.”

Local Heroes is een app waarmee Amsterdammers boodschappen bij ruim dertig lokale ondernemers in de Kinkerbuurt en Oud-West kunnen bestellen. Die producten kunnen dan later worden opgehaald bij het pick-up point aan de Ten Katemarkt, of je kunt ze thuis laten bezorgen. Local Heroes komt dan naar je toe met jouw bestelling in een elektrische bakfiets.

Local Heroes is dus voor een belangrijk deel gericht op e-commerce en dat is volgens Coumans de toekomst. ”De omzetten van online verkoop schieten omhoog en dat zet alleen maar door. Als de coronacrisis ons één ding heeft geleerd is dat het wel. Als ondernemer kun je dus niet niet online actief zijn.”

Ondernemers in de Kinkerbuurt in Oud-West kunnen op het Local Heroes-platform een digitaal winkeltje opbouwen. Coumans: ”Het is niet zozeer als marketing bedoeld, of voor extra zichtbaarheid. Het is echt gericht op het vergroten van omzet. Dat vindt tegenwoordig nu eenmaal meer online plaats.”

Met digitalisering kan je jouw bedrijf verder laten groeien. Daarom zijn wij, MKB-Amsterdam, samen met Ready To Scale, de Hogeschool van Amsterdam en de Gemeente Amsterdam, het Digitaliseringsoffensief gestart. Met het digitaliseringsoffensief ontdek je kansen die digitalisering biedt voor je bedrijf en is het mogelijk om ondersteuning te krijgen bij het oplossen van digitaliseringsuitdagingen. Dit doen we door het aanbieden van webinars, trainingen, groepsprogramma’s, matching en maatwerkondersteuning voor ondernemers met groeiambitie.

Benieuwd hoe jij je bedrijf met behulp van digitalisering kan laten groeien? Vul hier de zelfscan in en krijg gratis toegang tot de webinarreeks! Elke week ontvang je een link naar een nieuwe webinar.