Loogman, bekend van de autowasstraten, groeide in ruim 60 jaar uit tot een succesvol familiebedrijf. Dat succes heeft het onder andere te danken aan de goede service die ze bieden. En goede service? Dat kun je alleen bieden als je goede medewerkers hebt. Loogman zorgt ervoor dat medewerkers hun talenten en ambities volop kunnen ontdekken én ontwikkelen. 

HRM-manager Margit de Koning is trots op het diverse team van collega’s binnen de Loogman groep. In dat team zijn ook medewerkers vanuit AM match aan het werk en dat is een groot succes: ”Deze medewerkers zijn echt de motor van de organisatie.”

Omdenken op de Arbeidsmarkt – Loogman

Loogmanladder

Binnen het bedrijf wordt de zogeheten Loogmanladder gehanteerd: dat omvat alle interne doorgroeimogelijkheden. Misschien een stapje hogerop, of juist een overstap naar een andere afdeling van het bedrijf als je erachter komt dat daar jouw kracht ligt? Bij Loogman doen ze hard hun best om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op de juiste plek terechtkomen. 

Studiebeurs en Vriendenbonus

Het zal niet als een verrassing komen: ook Loogman ondervindt de nadelen van de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Daarom biedt het bedrijf (nieuwe) medewerkers een extraatje om er toch voor te zorgen dat de juiste medewerkers worden binnengehaald. Als een medewerker een vriend of vriendin werft als nieuwe collega, krijgt diegene een (steeds hogere) bonus. ”Een initiatief zoals onze medewerkers vertrouwen en dus die vriendenbonus geven, dat pas bij ons als bedrijf.”

De Koning geeft een tip aan andere ondernemers: “Bouw niet alleen aan de marketing van je organisatie, maar bouw ook je werkgeversmerk. Want dat is, zeker in deze tijd, enorm belangrijk.”

MKB-Amsterdam en AM match willen ondernemers in de regio Amsterdam inspireren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn? Kijk dan op www.ammatch.nl

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!