Loogman, bekend van de autowasstraten, groeide in ruim 60 jaar uit tot een succesvol familiebedrijf. Dat succes heeft het onder andere te danken aan de goede service die ze bieden. En goede service? Dat kun je alleen bieden als je goede medewerkers hebt. Loogman zorgt ervoor dat medewerkers hun talenten en ambities volop kunnen ontdekken én ontwikkelen. 

HRM-manager Margit de Koning is trots op het diverse team van collega’s binnen de Loogman groep. In dat team zijn ook medewerkers vanuit AM match aan het werk en dat is een groot succes: ”Deze medewerkers zijn echt de motor van de organisatie.”

Omdenken op de Arbeidsmarkt – Loogman

Loogmanladder

Binnen het bedrijf wordt de zogeheten Loogmanladder gehanteerd: dat omvat alle interne doorgroeimogelijkheden. Misschien een stapje hogerop, of juist een overstap naar een andere afdeling van het bedrijf als je erachter komt dat daar jouw kracht ligt? Bij Loogman doen ze hard hun best om ervoor te zorgen dat alle medewerkers op de juiste plek terechtkomen. 

Studiebeurs en Vriendenbonus

Het zal niet als een verrassing komen: ook Loogman ondervindt de nadelen van de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Daarom biedt het bedrijf (nieuwe) medewerkers een extraatje om er toch voor te zorgen dat de juiste medewerkers worden binnengehaald. Als een medewerker een vriend of vriendin werft als nieuwe collega, krijgt diegene een (steeds hogere) bonus. ”Een initiatief zoals onze medewerkers vertrouwen en dus die vriendenbonus geven, dat pas bij ons als bedrijf.”

De Koning geeft een tip aan andere ondernemers: “Bouw niet alleen aan de marketing van je organisatie, maar bouw ook je werkgeversmerk. Want dat is, zeker in deze tijd, enorm belangrijk.”

MKB-Amsterdam en AM match willen ondernemers in de regio Amsterdam inspireren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Ontdekken wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn? Kijk dan op www.ammatch.nl

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!