Op 28 maart heeft wethouder Eric van der Burg het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam gelanceerd. Ondernemers voor een Gezond Amsterdam is een netwerk van ondernemers die actie willen ondernemen om de voedselomgeving – van met name kinderen – gezonder te maken. Het netwerk is er voor alle ondernemers die invloed hebben op de Amsterdamse voedselomgeving en waarvoor de productie en/of verkoop van voedsel tot hun kerntaken behoort (zoals winkels, groothandel etc.) én partijen die een beeldbepalende functie hebben binnen de voedselomgeving (publieke instellingen en organisaties). Het netwerk is gericht op het doen van experimenteren en invoeren van concrete acties en maatregelen die bijdragen aan een gezonder aanbod en aankoopgedrag. Iedere deelnemer aan het netwerk bepaalt zelf met welke interventies zijn bedrijf of organisatie het grootste verschil kan maken. 

Het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam bestaat uit ondernemers die in Amsterdam eten verkopen, zoals supermarkten, restaurants en ondernemers die dagjes uit verzorgen. De ondernemers en organisaties die zich per direct hebben aangesloten bij het netwerk zijn Albert Heijn, Artis, Sportfondsenbad Oost, Geitenboerderij Ridammerhoeve, Amsterdamse Bos, Turkse supermarkt Bizim Ufuk, restaurant Marhaba en Programmabureau Amsterdam Zuidoost.

Het netwerk is gericht op experimenteren, onderzoeken en invoeren van concrete acties die aantoonbaar bijdragen aan een gezonder voedselaanbod en aankoopgedrag. Denk aan veranderingen in het assortiment, de plaatsing van producten, informatiebordjes, promoties, prijsveranderingen, et cetera. Iedere deelnemer bepaalt in samenspraak met het netwerk, welke acties zijn of haar bedrijf of organisatie het beste in kan zetten om de voedselomgeving gezonder te maken. De VU onderzoekt samen met de ondernemers en de gemeente of deze maatregelen effectief zijn.

Ondernemers voor een Gezond Amsterdam staat open voor alle Amsterdamse ondernemers die eten verkopen en kinderen een warm (en gezond) hart toedragen.

Geïnteresseerd? Neem contact op via info@ondernemersvooreengezondamsterdam.nl

Kijk voor meer informatie op de website.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Bart Drenth

Bart Drenth

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wil jij een MBO-stagiair in dienst nemen? SBB helpt je daarbij

Wat moet een bedrijf doen om een MBO-stagiair in dienst te kunnen nemen? Daarover spraken we met Jan Willem Mans, manager van de regio Noord-Holland voor SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven: ‘’We bieden maatwerk om ervoor te zorgen dat bedrijven goede erkende leerbedrijven worden.’’

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

Staycation tips: Vrijhaven Zwier

MKB Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Vrijhaven Zwier in Vinkeveen.

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Dromen van een Uithoornse postpakketten-hub

Om de nasleep van Brexit én corona het hoofd te bieden wil Nick Rosman in zijn woonplaats Uithoorn een transporthub opzetten. Met hulp van de gemeente hoopt hij er hét servicepunt voor postpakketten te kunnen opstarten en uitbreiden en zo de schade die hij als zzp’er leed achter zich te kunnen laten.

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

Uitslag Product van de Maand uitgesteld. Save the date voor september!

In verband met het oplopend aantal besmettingen is besloten om de Groeiborrel van de maand juli niet door te laten gaan. Dat betekent ook dat de uitslag van de winnaar van het Product van de Maand even op zich laat wachten. Na de zomerstop aankomende maand zijn we terug op donderdag 16 september vanaf 15.30 uur met de kick-off van het Digitaliseringsoffensief. Save the date!

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

Staycation tips: Stadsstrand De Hallen

MKB-Amsterdam deelt met jou de leukste tips voor een geslaagde ‘staycation’ in Nederland. Deze keer: Stadsstrand de Hallen in Amsterdam-West.