Op 28 maart heeft wethouder Eric van der Burg het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam gelanceerd. Ondernemers voor een Gezond Amsterdam is een netwerk van ondernemers die actie willen ondernemen om de voedselomgeving – van met name kinderen – gezonder te maken. Het netwerk is er voor alle ondernemers die invloed hebben op de Amsterdamse voedselomgeving en waarvoor de productie en/of verkoop van voedsel tot hun kerntaken behoort (zoals winkels, groothandel etc.) én partijen die een beeldbepalende functie hebben binnen de voedselomgeving (publieke instellingen en organisaties). Het netwerk is gericht op het doen van experimenteren en invoeren van concrete acties en maatregelen die bijdragen aan een gezonder aanbod en aankoopgedrag. Iedere deelnemer aan het netwerk bepaalt zelf met welke interventies zijn bedrijf of organisatie het grootste verschil kan maken.

Het netwerk Ondernemers voor een Gezond Amsterdam bestaat uit ondernemers die in Amsterdam eten verkopen, zoals supermarkten, restaurants en ondernemers die dagjes uit verzorgen. De ondernemers en organisaties die zich per direct hebben aangesloten bij het netwerk zijn Albert Heijn, Artis, Sportfondsenbad Oost, Geitenboerderij Ridammerhoeve, Amsterdamse Bos, Turkse supermarkt Bizim Ufuk, restaurant Marhaba en Programmabureau Amsterdam Zuidoost.

Het netwerk is gericht op experimenteren, onderzoeken en invoeren van concrete acties die aantoonbaar bijdragen aan een gezonder voedselaanbod en aankoopgedrag. Denk aan veranderingen in het assortiment, de plaatsing van producten, informatiebordjes, promoties, prijsveranderingen, et cetera. Iedere deelnemer bepaalt in samenspraak met het netwerk, welke acties zijn of haar bedrijf of organisatie het beste in kan zetten om de voedselomgeving gezonder te maken. De VU onderzoekt samen met de ondernemers en de gemeente of deze maatregelen effectief zijn.

Ondernemers voor een Gezond Amsterdam staat open voor alle Amsterdamse ondernemers die eten verkopen en kinderen een warm (en gezond) hart toedragen.

Geïnteresseerd? Neem contact op via info@ondernemersvooreengezondamsterdam.nl

Kijk voor meer informatie op de website.