Reinvent Tourism werkt samen met verschillende partijen aan een positieve impact van de bezoekerseconomie in Amsterdam. Tijdens het Reinvent Tourism Festival, dat van 2 tot 9 juni plaatsvindt, kun je inspiratie opdoen over een duurzame manier van ondernemen én meepraten over de bezoekerseconomie van de toekomst.

In inspirerende sessies komen zaken aan bod als de bijdrage van toeristische activiteiten aan Amsterdam. De nadruk ligt zeker niet uitsluitend op de economische impact, maar bij uitstek op duurzaamheid, ontmoeting met bewoners en een mooie en schone openbare ruimte. En ook de culturele sector mag natuurlijk niet ontbreken. In de wetenschapscarrousel kun je in gesprek met wetenschappers over kennisdeling en samenwerking. En in een sessie over Waardevol Ondernemen kun je inspiratie opdoen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Lees ook | De kunst van het improviseren in coronatijd

Reinvent tourism

In een andere sessie kun je meer ontdekken over de mogelijkheden om ho(s)telgasten meer bij de buurt te betrekken. En ten slotte kun je je laten inspireren door ondernemers en organisaties die bezoekers uitnodigen om iets terug te geven aan de stad. Het kan je zomaar aanzetten tot nadenken over mogelijkheden in je eigen omgeving!

Deelname aan het festival is gratis. Het totale festivalprogramma vind je hier.  

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.