Bij de pakken neerzitten toen alles stil lag in coronatijd, dat was voor Koen Dierink en zijn compagnon Stijn Smits geen optie. In plaats daarvan richtten de twee studiegenoten twee jaar geleden Kringshoppen op: een platform waarop kringloopwinkels online hun spullen kunnen aanbieden.

Toen Stijn twee jaar geleden op zoek was naar een hoogslaper voor zijn studentenkamer, bleek dat lastiger dan gedacht. Een nieuwe kopen is met een studentenbudget natuurlijk lastig en alle kringloopwinkels afgaan was ook geen optie; veel studenten hebben immers geen auto. Dat moest toch makkelijker kunnen, dachten de twee…

Zo werd het idee voor Kringshoppen geboren: alle aangesloten kringloopwinkels kunnen hun producten in een eigen omgeving, een soort webshop zoals Koen het omschrijft, aanbieden. Het resultaat? Veel meer exposure van de aangeboden producten en voor de consument natuurlijk veel meer winkelgemak!

Amsterdam

Op dit moment zijn er zo’n vijftien kringloopwinkels verspreid over Nederland die hun waar actief aanbieden op de site van Kringshoppen. De initiatiefnemers willen de komende tijd graag uitbreiden en wel in Amsterdam. Ben of ken jij een eigenaar van een kringloopwinkel en vind jij Kringshoppen ook zo’n goed initiatief? Ga dan online met je business en sluit je aan!

Ook op de zeepkist?

Om kennis te maken met ondernemers in de stad en de omgeving klommen de mannen van Kringshoppen op de zeepkist tijdens de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel! Verdient jouw bedrijf ook aandacht en exposure? Kom dan ook eens naar onze Groeiborrel, beklim de zeepkist, vertel je verhaal en wie weet sta jij de volgende keer ook op onze website en in onze nieuwsbrief.

Aanstaande maandag 4 juli is de volgende Groeiborrel. We vinden het fijn als je laat weten dat je naar de Groeiborrel komt. Meld je hier alsjeblieft aan! 

Wil je meer weten hoe je social media voor je bedrijf kunt inzetten? Kom dan twee uurtjes vroeger! Klik hier om je in te schrijven voor het opdoen van twee uur gratis digitale kennis.
 
Waar, wat en wanneer?
Locatie: Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-3, Amsterdam
 
Workshop social media, meld je aan!
Workshop Digitaliserinsgoffensief   15.30 – 16.15 uur
Concreet aan de slag met Skorez    16:15 – 17:00 uur
Groeiborrel                                        17.00 – 19.15 uur
 

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Gezocht: duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam

Gezocht: duurzaamste x gezondste voedselpionier van Amsterdam

Van Amsterdamse Bodem, het platform voor lokale voedselinititiatieven, zoekt naar de Duurzaamste x Gezondste voedselpionier van Amsterdam. Nomineer je favoriete Mokumse voedseluitvinder! iedereen houdt toch van lekker, gezond, betaalbaar en duurzaam eten!!

Stem op het product van de maand augustus!

Stem op het product van de maand augustus!

Je kunt weer stemmen voor het Product van de Maand! We hebben vijf lekkere producten voor je, genomineerd door Van Amsterdamse Bodem. Maak je keuze en kom naar de uitreiking tijdens de Groeiborrel op maandag 5 september. Amsterdams eten is het allerlekkerste!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Op 13 oktober wordt de Omarmprijs uitgereikt, een prijs voor Amsterdamse initiatieven die zich inzetten voor armoedebestrijding. De organisatie PACT voor Amsterdam vraagt de hulp van Amsterdamse ondernemers om de prijs zo mooi mogelijk te maken. Rob Held, Pact Makelaar Armoedebestrijding: ‘Wij geloven dat armoede alleen bestreden kan worden door samenwerking.’

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Op 4 augustus vindt een netwerkbijeenkomst plaats voor LGBTIQ+ ondernemers. Je krijgt hier meer informatie over de oprichting van een organisatie die de belangen van regenboogondernemers vertegenwoordigt, de BGLBC. Schrijf je in en kom!

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

MKB-Amsterdam maakt zich al tijden sterk voor de invoering van een bezorgbelasting. Om de bezorggekte te stoppen en winkels te redden. MKB-Amsterdam wil na de zomer in gesprek met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Zaandam om met een actieplan te komen voor het behoud van winkels. Voorzitter Bart Drenth: ‘Als je niets doet, smelten de winkels sneller weg dan de ijskappen op de Noordpool.’