Op donderdag 16 februari vindt het Winter Event plaats van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam. De Sociaal Werkkoepel is een netwerk voor werkgevers die werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Het winterevent staat in het teken van anders kijken naar talent. Samen met sociaal ondernemers, experts en andere partners ga je aan de slag in een interactief programma om sociaal werk op de werkvloer makkelijker en duurzamer te maken. Zowel voor ervaren als minder ervaren ondernemers valt er veel te ontdekken tijdens het Winter Event.

Een beter bedrijf door inclusiviteit

Anders kijken naar talent, hoe dat je dat? Hoe vind je kandidaten door anders te kijken naar mensen en werk? Waar moet je op letten? Welke ondersteuning en subsidie kan je krijgen voor het opleiden van talent op je werkvloer? Tijdens het Winter Event leer je hoe je een kandidaat met een ondersteuningsvraag bereikt die past bij je bedrijf. En hoe je er als bedrijf beter van wordt wanneer je werkvloer inclusief is. Na dit event kun je tools als jobcarving, jobcrafting, open hiring, duurzame doorstroom, opleidingssubsidie en jobcoaching succesvol inzetten!

Maak een Impact Deal!

Je wilt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opnemen in je bedrijf, maar je weet niet hoe? Sluit een ‘Impact Deal’ met de gemeente Amsterdam! De gemeente Amsterdam en MKB-Amsterdam zoeken tien lokale bedrijven die in 2023 concrete stappen willen zetten in de richting van verduurzaming of een sociaal vraagstuk. Hierbij wordt een nieuw instrument ontwikkeld, een zogenaamde Impact Deal. In de deal leggen ondernemer en de gemeente onderling afspraken vast over het vergroten van de impact van de ondernememing. Bijvoorbeeld door de CO2 uitstoot met dertig procent te verminderen of door het aannemen van vijf werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deal is zo concreet mogelijk en als ondernemer definieer je doelen, inspanningen en uitkomsten.

Tijdens het Winter Event kun je meer informatie krijgen over dit programma van Amsterdam Impact in samenwerking met MKB-Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website.

Wat, waar en wanneer?

Wanneer: Donderdag 16 februari 2023, van 15.00 – 18.00 uur
Waar: Tolhuistuin, IJ promenade 2, Amsterdam

Voor meer informatie over het programma ga naar: https://sociaalwerkkoepelamsterdam.nl/agenda/winter-event/

Je kunt je aan aanmelden voor deze gratis bijeenkomst via: https://sociaalwerkkoepelamsterdam.nl/agenda/winter-event/

Over de Impact Deals
MKB-Amsterdam werkt hierin samen met Amsterdam Impact. Amsterdam Impact wil graag de ecosystemen van bedrijven versterken voor grote en kleine bedrijven om samen te werken aan financiële en sociale waarde. Het project is onderdeel van de European Green Deal

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?