Op donderdag 16 februari vindt het Winter Event plaats van de Sociaal Werkkoepel Amsterdam. De Sociaal Werkkoepel is een netwerk voor werkgevers die werken aan een inclusieve arbeidsmarkt. Het winterevent staat in het teken van anders kijken naar talent. Samen met sociaal ondernemers, experts en andere partners ga je aan de slag in een interactief programma om sociaal werk op de werkvloer makkelijker en duurzamer te maken. Zowel voor ervaren als minder ervaren ondernemers valt er veel te ontdekken tijdens het Winter Event.

Een beter bedrijf door inclusiviteit

Anders kijken naar talent, hoe dat je dat? Hoe vind je kandidaten door anders te kijken naar mensen en werk? Waar moet je op letten? Welke ondersteuning en subsidie kan je krijgen voor het opleiden van talent op je werkvloer? Tijdens het Winter Event leer je hoe je een kandidaat met een ondersteuningsvraag bereikt die past bij je bedrijf. En hoe je er als bedrijf beter van wordt wanneer je werkvloer inclusief is. Na dit event kun je tools als jobcarving, jobcrafting, open hiring, duurzame doorstroom, opleidingssubsidie en jobcoaching succesvol inzetten!

Maak een Impact Deal!

Je wilt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opnemen in je bedrijf, maar je weet niet hoe? Sluit een ‘Impact Deal’ met de gemeente Amsterdam! De gemeente Amsterdam en MKB-Amsterdam zoeken tien lokale bedrijven die in 2023 concrete stappen willen zetten in de richting van verduurzaming of een sociaal vraagstuk. Hierbij wordt een nieuw instrument ontwikkeld, een zogenaamde Impact Deal. In de deal leggen ondernemer en de gemeente onderling afspraken vast over het vergroten van de impact van de ondernememing. Bijvoorbeeld door de CO2 uitstoot met dertig procent te verminderen of door het aannemen van vijf werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. De deal is zo concreet mogelijk en als ondernemer definieer je doelen, inspanningen en uitkomsten.

Tijdens het Winter Event kun je meer informatie krijgen over dit programma van Amsterdam Impact in samenwerking met MKB-Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website.

Wat, waar en wanneer?

Wanneer: Donderdag 16 februari 2023, van 15.00 – 18.00 uur
Waar: Tolhuistuin, IJ promenade 2, Amsterdam

Voor meer informatie over het programma ga naar: https://sociaalwerkkoepelamsterdam.nl/agenda/winter-event/

Je kunt je aan aanmelden voor deze gratis bijeenkomst via: https://sociaalwerkkoepelamsterdam.nl/agenda/winter-event/

Over de Impact Deals
MKB-Amsterdam werkt hierin samen met Amsterdam Impact. Amsterdam Impact wil graag de ecosystemen van bedrijven versterken voor grote en kleine bedrijven om samen te werken aan financiële en sociale waarde. Het project is onderdeel van de European Green Deal

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.