Wijn, koffie, melk, chocola en kaas: deze heerlijke producten uit Amstelveen zijn genomineerd voor de publieksprijs van het Product van de Maand juni. Vorige week stonden wijn en melk samen nog aan kop. Deze week heeft de koffie een grote inhaalslag gemaakt! Ze staan nu aan kop in de peiling. Wil jij nog je favoriete product steunen? Breng je stem uit via de poll! Stemmen kan tot maandag 4 juli, 12:00 uur. 


Chocolade van Martinez

Het familiebedrijf van oprichter Wim Stam maakt en verkoopt al drie generaties haar in huis gemaakte ambachtelijke chocoladeproducten in Amstelveen en Amsterdam. Wie kent de vestiging van Martinez aan de Rembrandtweg niet? Een waar chocoladeparadijs voor de Amstelveners, dat ook model staat voor de diverse franchisewinkels in het land.

Melk van de Boeren van Amstel

Boeren van Amstel is een groep van achttien boeren die houden van hun vak, liefde voor de natuur hebben en toegewijd zijn aan het behoud van groen zo dicht bij de stad. Met het oog op een duurzame toekomst voor het mooie Amstelland zijn de boeren op zoek gegaan naar een alternatief verdienmodel, en zo is Boeren van Amstel ontstaan. De Boeren van Amstel zorgen voor een korte keten tussen stad en land. De natuurzuivel wordt in het Amstelland geproduceerd, op nog geen 10 km van de Dam. 

Wijn van De Amsteltuin

Wijngaard De Amsteltuin is een bijzondere evenementenlocatie aan de rand van Amstelveen in het groene Amstelland. Hier vind je rust, ruimte en een ongedwongen sfeer. Of je nu komt voor een vergadering, feest, proeverij of dagbesteding, je voelt je snel thuis in de Amsteltuin. Ondernemers Annelies Kruijthoff en Douwe Woudstra maakten in 2018 de stap van kantoor naar het buitenleven. De wijngaard is het kloppende hart van hun mooie Amstelveense bedrijf.

Kaas van Clara Maria

In het polderlandschap ten zuidwesten van Amsterdam staat al 170 jaar een prachtige boerderij, Kaasboerderij Clara Maria. Stap binnen en je waant je letterlijk terug in de tijd. In de oorspronkelijke stal worden vandaag de dag nog op ambachtelijke wijze verrukkelijke Goudse kaas en traditionele klompen gemaakt. De kaasboer laat je zien hoe hij zijn kaas maakt en de klompenmaker maakt klompen waar je bij staat.

Koffie van Hoofdkwartier Koffiebranderij

De versgebrande koffie van Het Hoofdkwartier Koffiebranderij levert de bonen als je al een koffiemachine hebt waar bonen ingaan. Dan kun je meteen beginnen met genieten! Heb je geen koffiemachine dan kan het Hoofdkwartier Koffiebranderij hier ook voor zorgen. Het Hoofdkwartier is een micro koffiebranderij gevestigd in Amstelveen.

Help je favoriet naar de winst en breng je stem uit via de poll! Stemmen kan tot maandag 4 juli, 12:00 uur. 

Kom naar de Groeiborrel!

Maandag 4 juli wordt tijdens de Groeiborrel van MKB-Amsterdam in de Oranjekerk de winnaar van de juryprijs én de publieksprijs bekendgemaakt. Ben jij erbij? Tot dan!

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Stem op het product van de maand augustus!

Stem op het product van de maand augustus!

Je kunt weer stemmen voor het Product van de Maand! We hebben vijf lekkere producten voor je, genomineerd door Van Amsterdamse Bodem. Maak je keuze en kom naar de uitreiking tijdens de Groeiborrel op maandag 5 september. Amsterdams eten is het allerlekkerste!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Draag bij aan de Omarmprijs!

Op 13 oktober wordt de Omarmprijs uitgereikt, een prijs voor Amsterdamse initiatieven die zich inzetten voor armoedebestrijding. De organisatie PACT voor Amsterdam vraagt de hulp van Amsterdamse ondernemers om de prijs zo mooi mogelijk te maken. Rob Held, Pact Makelaar Armoedebestrijding: ‘Wij geloven dat armoede alleen bestreden kan worden door samenwerking.’

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Netwerkbijeenkomst LHBTQ+ ondernemers, 4 augustus

Op 4 augustus vindt een netwerkbijeenkomst plaats voor LGBTIQ+ ondernemers. Je krijgt hier meer informatie over de oprichting van een organisatie die de belangen van regenboogondernemers vertegenwoordigt, de BGLBC. Schrijf je in en kom!

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

‘MKB-Amsterdam wil belasting voor pakketjes om bezorggekte te stoppen en winkels te redden’

MKB-Amsterdam maakt zich al tijden sterk voor de invoering van een bezorgbelasting. Om de bezorggekte te stoppen en winkels te redden. MKB-Amsterdam wil na de zomer in gesprek met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Zaandam om met een actieplan te komen voor het behoud van winkels. Voorzitter Bart Drenth: ‘Als je niets doet, smelten de winkels sneller weg dan de ijskappen op de Noordpool.’

‘Verkeerde keuze om rekening politieke crisis bij ondernemers te leggen’

‘Verkeerde keuze om rekening politieke crisis bij ondernemers te leggen’

Jacco Vonhof voorziet een zware recessie, nu de politieke problemen in het land zich opstapelen. ‘Wie had vooraf kunnen bedenken dat we in deze clusterfuck terecht zouden komen?’, zegt hij tegen de Telegraaf, doelend op onder andere de inflatie, stikstofcrisis, krapte op de arbeidsmarkt en gastekorten. De rekening van die problemen komt teveel bij ondernemers terecht, vindt hij. ‘Stop daarmee. Het trapt alle lucht uit het mkb.’