De voorgenomen proef om de Weesperstraat halverwege af te sluiten voor auto’s, vrachtauto’s en touringcars gaat de ijskast in. Gedurende zes weken zou in de praktijk worden onderzocht wat er gebeurt als de drukke Weesperstraat zou worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Volgens de gemeente is het verkeer in de straat door de coronacrisis zo ver teruggelopen, dat de meetresultaten niet representatief zouden zijn. MKB-Amsterdam is verheugd dat de nieuwe verkeerswethouder Egbert de Vries tot dit inzicht is gekomen en hoopt dat van uitstel afstel komt.

Vice-voorzitter Guido Frankfurther: “Wij hebben de gemeente keer op keer aangegeven dat het blokkeren van één van de belangrijkste verkeersroutes van de stad, heel slecht is voor de bereikbaarheid van de stadsdelen Oost en Centrum. Dat gaat heel veel omrijden en ergernis opleveren en geld kosten. Als bedrijfsleven zitten wij niet op dit soort experimentele fratsen van de gemeenteraad te wachten en al helemaal niet in coronatijd.

Er wordt nog gekeken of de proef in mei en juni kan worden gehouden. Een besluit hierover volgt later deze maand. Zeker is dat de proef in ieder geval niet mag samenvallen met de sluiting van de Piet Heintunnel. Frankfurther: “Nu al staat de bereikbaarheid onder druk, omdat de Piet Heintunnel al is afgesloten voor vrachtverkeer, vooruitlopend op de algehele sluiting dit voorjaar. Wat MKB-Amsterdam betreft, gaan de plannen voor de knip niet in de ijskast, maar liever in de prullenmand”.

Kijk hier de aflevering van MKB TV terug over bereikbaar Amsterdam, met onder andere de knip in Weesperstraat.

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De visie van een glazenwasser

De visie van een glazenwasser

Gisteren sprak voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland de economielezing van Elsevier Weekblad uit. Vonhof roept de samenleving en de politiek op om de mens achter de ondernemer te blijven zien.

Data helpen jou om beter te ondernemen

Data helpen jou om beter te ondernemen

Hoe? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB op 20 december. Kees van Montfort: ‘Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’ Meld je snel gratis aan!

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Het is belangrijk dat mensen leren elkaar aan te spreken en ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat,’ zegt businessmanager Jeroen den Otter van VCANederland.

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

Het midden- en kleinbedrijf moet makkelijker toegang krijgen tot de financieringsmarkt, vinden belangenorganisaties als MKB-Nederland, Stichting MKB Financiering en Ondernemend Nederland (ONL). Ze zeiden dat in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Het nieuwe steunpakket om ondernemers door de avondlockdown te loodsen bestaat onder meer uit een verlenging van het bijzonder uitstel van de Belastingdienst en een hogere vergoeding van de vaste lasten via TVL.

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Eefje Jonker oprichter van Stay Future proof: ‘’Als je de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces.”