Ondernemers kunnen binnenkort een eenmalige compensatie aanvragen voor de explosief gestegen energierekening. De gemeente Amsterdam stelt daarvoor zeven miljoen euro beschikbaar. Daaruit ontvangen ondernemers die in aanmerking komen minimaal 1000 en maximaal 5000 euro. MKB-Amsterdam heeft de financiële problemen van ondernemers als gevolg van de hoge energieprijzen aangekaart bij het stadsbestuur en is blij dat het eerder aangekondigde steunpakket nu invulling heeft gekregen.

De gemeente Amsterdam stelt de eenmalige compensatie ter beschikking als overbrugging tot de landelijke TEK (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb) kan worden aangevraagd. Een precieze datum daarvoor is nog niet bekend. De eenmalige compensatie in Amsterdam kan al per 1 februari 2023 worden aangevraagd. 

Verder maakt de gemeente drie miljoen euro vrij voor fixteams in de stad. Zij gaan de buurten in om ondernemers te helpen bij het structureel verduurzamen van hun bedrijf, zoals het aanschaffen van isolatiemateriaal en dubbel glas.

Volgens wethouder Economische Zaken Sofyan Mbarki is het steunpakket van de gemeente hard nodig: “Ik schrik van de prijsstijgingen waar sommige ondernemers mee worden geconfronteerd. Als college vinden we het belangrijk om de ondernemers te steunen die hierdoor dreigen om te vallen.” 

MKB-Amsterdam voorzitter Achmed Baâdoud is het eens met Mbarki. “Het is schrijnend om te zien dat veel ondernemers hierdoor in de problemen komen. Zoals eerder aangekaart door MKB-Amsterdam is een helpende hand noodzakelijk om de stad en haar economie te beschermen. Juist de ondernemers zijn belangrijk voor Amsterdam en ik ben blij dat dat besef er is bij het stadsbestuur.”

Ondernemers kunnen de eenmalige compensatie aanvragen tussen 1 februari en 28 februari op www.amsterdam.nl/subsidies.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Kleine reclame-uitingen

Kleine reclame-uitingen

Ondernemers met kleinere reclame-uitingen worden in 2024 ontzien, na een motie van D66-raadslid Erik Schmit. De tarieven voor reclame-uitingen tot 5m2 worden niet verhoogd of geïndexeerd. Volgens vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Metropool Amsterdam een goede zaak.

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Uitnodiging Netwerkborrel – Maandag 6 november

Wij nodigen je graag uit voor de laatste MKB-Metropool Amsterdam Borrel van dit jaar op maandag 6 november in de Oranjekerk in Amsterdam. We hebben een gevarieerd programma, waarbij je zowel financieel als online impact kan maken!

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Wilder Land is op een bijzondere missie met een bijzonder, divers team

Oprichter Matthijs Westerwoudt: “Het leuke is dat de medewerkers van begin tot eind betrokken zijn bij de totstandkoming van de producten. Zo zien zij ook dat die soms doodnormale (on)kruiden stap voor stap veranderen in mooie en lekkere producten waar een hoop mensen iedere dag van genieten”