Ondernemers kunnen binnenkort een eenmalige compensatie aanvragen voor de explosief gestegen energierekening. De gemeente Amsterdam stelt daarvoor zeven miljoen euro beschikbaar. Daaruit ontvangen ondernemers die in aanmerking komen minimaal 1000 en maximaal 5000 euro. MKB-Amsterdam heeft de financiële problemen van ondernemers als gevolg van de hoge energieprijzen aangekaart bij het stadsbestuur en is blij dat het eerder aangekondigde steunpakket nu invulling heeft gekregen.

De gemeente Amsterdam stelt de eenmalige compensatie ter beschikking als overbrugging tot de landelijke TEK (Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb) kan worden aangevraagd. Een precieze datum daarvoor is nog niet bekend. De eenmalige compensatie in Amsterdam kan al per 1 februari 2023 worden aangevraagd. 

Verder maakt de gemeente drie miljoen euro vrij voor fixteams in de stad. Zij gaan de buurten in om ondernemers te helpen bij het structureel verduurzamen van hun bedrijf, zoals het aanschaffen van isolatiemateriaal en dubbel glas.

Volgens wethouder Economische Zaken Sofyan Mbarki is het steunpakket van de gemeente hard nodig: “Ik schrik van de prijsstijgingen waar sommige ondernemers mee worden geconfronteerd. Als college vinden we het belangrijk om de ondernemers te steunen die hierdoor dreigen om te vallen.” 

MKB-Amsterdam voorzitter Achmed Baâdoud is het eens met Mbarki. “Het is schrijnend om te zien dat veel ondernemers hierdoor in de problemen komen. Zoals eerder aangekaart door MKB-Amsterdam is een helpende hand noodzakelijk om de stad en haar economie te beschermen. Juist de ondernemers zijn belangrijk voor Amsterdam en ik ben blij dat dat besef er is bij het stadsbestuur.”

Ondernemers kunnen de eenmalige compensatie aanvragen tussen 1 februari en 28 februari op www.amsterdam.nl/subsidies.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

Na Weesperstraat nu ook Stadhouderskade dicht

MKB-Amsterdam reageert verbijsterd op het nieuws dat de Stadhouderskade ook wordt afgesloten. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dit zijn de twee belangrijkste omrijdroutes, waarvan er nu een wordt afgesloten. Ik verwacht in stadsdeel Zuid op de Amsteldijk, Ceintuurbaan en Hobbemakade een grote stilstaande file met vertraging van meer dan een uur’.

Uitkleden tramnet van de baan

Uitkleden tramnet van de baan

De ingrijpende bezuinigingen op het openbaar vervoer zijn mede dankzij MKB-Amsterdam hoogstwaarschijnlijk van de baan. Dat betekent dat er op de Vijzelstraat, Vijzelgracht en de Marnixstraat richting Haarlemmerplein alsnog trams zullen blijven rijden. Vicevoorzitter Frankfurther: ‘Dat is heel belangrijk voor onze klanten en personeel van winkels, horeca en andere bedrijven in deze straten’.

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Waarom je goed voor jezelf en je collega’s moet zorgen

Een burn-out van een werknemer kan een bedrijf zo´n zestig tot tachtigduizend euro kosten.´Dat wil je toch voorkomen?’, meent Jochem Douwes A&O-psycholoog bij ArboNed. ‘De oplossing? Investeer in mentale gezondheid en ontwikkeling van jou en je werknemers!’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

‘Je kunt enorm besparen als je energiezuiniger onderneemt’

Edgar Resida eigenaar van Village Bagels: ‘Als lid van de ondernemersvereniging zit ik er al jaren bovenop wat er allemaal gaat veranderen. Een gratis energiescan van Energiepartners was zeer welkom. Ik vond het verstandig om iemand van buitenaf mee te laten kijken.’

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Vanaf 2024 geen wegwerpbekers meer op kantoor

Met wat mokken aanschaffen ben je er nog niet. Wat moet je doen om je voor te bereiden op deze wetswijziging? Meld je aan voor het Cup Kickstarter Event om daar meer over te leren! Of luister naar de podcast van Merijn Tinga.

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

Je kunt nog stemmen op je favoriete Product van de Maand!

De robots van Welbo, een slim koelinstallatie-bewakingssysteem van FreezerData of de slimme voorraadmeter van MOOS. Help jouw favoriet op weg naar de winst! De volgende MKB-Amsterdam Borrel en de bekendmaking van de prijswinnaars vindt op maandag 5 juni plaats in de Amsterdamse Oranjekerk. Zorg je ook dat je erbij bent?