Het kabinet zet per 1 oktober definitief een punt achter de generieke coronasteun. Dat staat in een brief die ministers Koolmees, Blok en Hoekstra naar de Tweede Kamer sturen. Daarmee wordt na ruim anderhalf jaar afscheid genomen van onder meer Tozo, NOW en Tonk, waar tientalen miljarden naartoe gingen.

Corona-steunpakketten

Voor de zomer was het kabinet al van plan om in het najaar een einde te maken aan de algemene steun. De meeste coronabeperkingen zijn opgeheven. Vanaf 20 september hoopt het kabinet verder te versoepelen, onder meer door de anderhalvemetermaatregel af te schaffen. Vanmiddag overleggen Wouter Koolmees, Stef Blok en Wopke Hoekstra over de corona-steunpakketten. Het kabinet zoekt nog wel naar mogelijkheden om de steun voor specifieke sectoren in stand te houden.

Personeelstekorten

Veel sectoren, waaronder de touringcars en rederijen, vrezen dat ze het zonder die steun niet gaan redden. Nu het eerste herstel zichtbaar is, lijkt het kabinet niet koste wat kost alle bedrijven overeind te willen houden. Liever richt Den Haag zich op problemen als gevolg van de tekorten op de arbeidsmarkt in de zorg, techniek, bouw en onderwijs, zegt politiek verslaggever Sophie van Leeuwen op BNR Nieuwsradio. ‘Koolmees wil al die mensen graag omscholen en begeleiden van werk naar werk. Daar heeft hij 1,5 miljard euro voor vrijgemaakt.’

Coronasteun stoppen een slecht idee

Het stoppen van de coronasteun is een ongelooflijk slecht idee vindt Bart Drenth van MKB-Amsterdam. “Als de overheid besluit een sector te sluiten, heeft de overheid ook een verantwoordelijkheid voor deze sector waar te maken.’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De verkiezingen op 16 maart zijn dichterbij dan je denkt. En ook voor jou als ondernemer wellicht belangrijker dan je denkt! Komt er een gemeentebestuur dat niet alleen aandacht heeft voor bewoners maar ook voor ondernemers? Volg via MKB-Amsterdam de belangrijkste ontwikkelingen!

‘Elke besparing is welkom’

‘Elke besparing is welkom’

De invoering van de reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Bart Drenth: ‘Ondernemers hebben het moeilijk en elke besparing is welkom. Ook als die maar over twee maanden gaat. En in maart zijn er weer nieuwe verkiezingen.’

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

Hoe denken ze in de Stopera over de herinvoering van de reclamebelasting? Met onder andere Rutger Groot Wassink van GroenLinks, Elise Moeskops van D66 en Claire Martens van de VVD. Uitstel of afstel? Dat zie je in de nieuwe aflevering van MKB TV!

VVD blijft inzetten op afstel reclamebelasting

VVD blijft inzetten op afstel reclamebelasting

De Amsterdamse VVD-lijsttrekker Claire Martens ziet in het uitstel van de invoering van de reclamebelasting slechts een eerste stap. ‘We zijn principieel tegen reclamebelasting, ook buiten de lockdown.’

Hoe zet je social media in voor je bedrijf?

Hoe zet je social media in voor je bedrijf?

Wil je meer bekendheid van je bedrijf of in contact komen met je doelgroep, je merk versterken, meer bezoekers op je website en/of je online sales boosten? Als je daar alle ins en outs van wilt weten, meld je dan nu gratis aan voor de workshop!

Komt van uitstel afstel?

Komt van uitstel afstel?

De door veel ondernemers verfoeide reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Dit maakte wethouder Everhardt vanmiddag bekend. Voorzitter Bart Drenth is hier blij mee. “In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. En hopelijk komt van uitstel, afstel”.