Veel ondernemers vallen tussen wal en schip bij de steunmaatregelen van het kabinet. Verschillende gemeenten vinden dat het tijd is om nu in te grijpen. Bestuurders van 32 gemeenten voeren actie richting het kabinet. Er is maatwerk nodig en daarom hebben deze gemeenten een brandbrief aangeboden aan het kabinet. Hierin kaarten zij aan dat, ondanks de ruime overheidssteun, steeds meer ondernemers de boot dreigen te missen. Er zijn te veel schrijnende gevallen bekend waarbij de landelijke overheid zegt dat het om bijkomende schade gaat die we moeten accepteren.

De actievoerende bestuurders van de gemeenten zeggen: “Het kan niet zo zijn dat deze schrijnende gevallen als bijkomende schade worden gezien en dat we deze ondernemers niet de steun geven waar ze recht op hebben.” Maatwerk is nodig voor schrijnende gevallen bij de NOW- en TVL-subsidieregelingen. Het beleid en de daarbij behorende voorwaarden voor overheidssteun moeten beter aansluiten op de praktijk.

MKB-Amsterdam sluit zich aan bij de oproep aan het kabinet om coronasteun te herzien en deze passender te maken voor ondernemers. Bart Drenth: “We krijgen van veel ondernemers te horen dat ze afgelopen zomer of in december een aantal weken open waren en nu een flink bedrag moeten terugbetalen, omdat ze volgens het UWV een te hoog bedrag opgaven. Het kabinet zegt in eerdere berichten geen uitzonderingen te kunnen maken om de regels meer op maat te maken, omdat het ambtenarenapparaat daar niet op toegerust is. Volgens MKB-Amsterdam hoeft de oplossing niet zo moeilijk te zijn.”

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Vakantiegeld blok aan been voor veel ondernemers

Werkgevers die het moeilijk hebben door de coronacrisis vragen zich af hoe zij vakantiegeld moeten uitbetalen aan hun werknemers. Tip van juristen: ga met de werknemer in gesprek om tot een schikking te komen, zoals uitstel of gespreid betalen

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

NOW terugbetalen stokt, veel mkb’ers afwachtend

Bedrijven zijn terughoudend met het terugbetalen van te veel ontvangen geld uit de NOW-regeling. Slechts een klein deel van de ondernemers die de NOW-regeling deels of helemaal moeten terugbetalen heeft dit al gedaan. De rest wacht af.

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Preventief testen biedt uitkomst voor jouw bedrijf

Het devies van de overheid luidt nog altijd: werk zoveel mogelijk thuis. Voor bedrijven waarbij dat niet mogelijk is biedt preventief testen op corona uitkomst. Via Werkgeverstesten.nl kun je gemakkelijk een teststraat bij jouw bedrijf inrichten.

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Webinar Rabobank: Zo komt jouw vereniging de crisis door

Hoe speel je in op de financiële gevolgen van de coronacrisis voor jouw vereniging? Van welke regelingen kun je gebruik maken? Voormalig topschaatser Erben Wennemars presenteert het webinar op woensdag 12 en dinsdag 18 mei 2021.

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

Maak steunpakket langer en ruimhartiger

‘Geen ondernemer mag aan de coronacrisis kapotgaan. Wees ruimhartig, verleng het steunpakket tot eind van het jaar en strijk nú de laatste plooien in dat pakket glad.’ Die oproep doet voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland in een brief aan het kabinet. ‘Maatwerk kan niet worden geleverd, zo krijgen we steeds te horen. Dat mag echter nooit de reden zijn om ondernemers dan maar te laten vallen.’ Hij pleit daarom voor een loket waar ondernemers met hun specifieke situatie terecht kunnen.