In het polderlandschap ten zuidwesten van Amsterdam staat al 170 jaar een prachtige boerderij, Kaasboerderij Clara Maria. Stap binnen en je waant je letterlijk terug in de tijd. In de oorspronkelijke stal worden vandaag de dag nog op ambachtelijke wijze verrukkelijke Goudse kaas en traditionele klompen gemaakt. De kaasboer laat je zien hoe hij zijn kaas maakt en de klompenmaker maakt klompen waar je bijstaat.

Het best bewaarde geheim in de polder

Op Clara Maria melkt Kees-Jan zelf de koeien en hij gebruikt de melk direct voor het maken van Goudse kaas. Door verschillende ingrediënten en kruiden toe te voegen, krijgen de kazen bijzondere smaken. Zo maken ze onder andere Chilikaas, knoflook/bieslookkaas, Italiaanse kruidenkaas, gemberkaas, komijnekaas en truffelkaas. Je kunt een rondleiding krijgen op de boerderij en natuurlijk heel veel soorten kaas proeven. En dat alles onder de rook van Amstelveen.

De favoriete kaas van Kees-Jan is de chilikaas die hij speciaal voor zijn vrouw heeft gemaakt. De kaas heet dan ook heel romantisch ‘Boerenbrand’. Vol met groene en rode pepers, de chilikaas is ideaal om te gebruiken in al je tex-mex recepten, zoals nachos, tacos, chicken enchiladas, quesadillas. De Clara Maria favoriet? Gebakken eieren met bacon en gesmolten ‘Boer in Brand’ er bovenop! Wie heeft er nu nog geen honger?

Vind je dat Kaasboerderij Clara Maria de publieksprijs behoort te winnen, stem dan via deze poll. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de volgende Groeiborrel op maandag 4 juli in de Oranjekerk te Amsterdam.

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Jerry van Schaik

Jerry van Schaik

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Gemeente komt met steunfonds van 20 miljoen voor ondernemers

Gemeente komt met steunfonds van 20 miljoen voor ondernemers

Bart Drenth, voorzitter MKB-Amsterdam: “Deze energiecrisis kan veel mkb bedrijven de kop kosten. Daarom is het goed dat de gemeente met een steunfonds komt. Er zijn maatregelen nodig om bedrijven nu door de crisis te loodsen. En we moeten versneld inzetten op besparing van energie. Daarin werkt MKB-Amsterdam graag samen met de gemeente.”

Raad mag in voorjaar beslissen over proef knip Weesperstraat 

Raad mag in voorjaar beslissen over proef knip Weesperstraat 

De knip op de Weesperstraat is al jarenlang onderwerp van discussie. MKB-Amsterdam is net als een meerderheid in de raad tegen de knip en pleit tegen de uitvoering van een duur proefproject. Verkeerswethouder Melanie van der Horst (D66) zegde de raad gisteren toe de discussie over de uitkomsten van het lopende verkeersonderzoek af te wachten tot komend voorjaar. ‘De raad kan dan desgewenst opdracht geven voor een eventuele proef.’

Maandag 3 oktober, Groeiborrel en workshop VR!

Maandag 3 oktober, Groeiborrel en workshop VR!

Hoe ga je om met de energiecrisis? Wat staat er nou in de Miljoennota? Gaat de gemeente Amsterdam ons helpen? Op maandag 3 oktober staan de deuren van de Oranjekerk weer open voor de maandelijkse Groeiborrel. Hét moment om bij te praten met mensen die dezelfde vragen hebben.

Stem op je favoriete Amsterdam Start Up Product

Stem op je favoriete Amsterdam Start Up Product

Je kunt nog stemmen op de vijf producten die genomineerd zijn voor Product van de Maand. Joël Dori van StartUp Amsterdam: ‘Impact ondernemers kunnen ons helpen lastige vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld digitalisering, mobiliteit en voedselverspilling op te lossen. De genomineerde bedrijven zijn hiervan een prachtig voorbeeld.’

Ondernemer: laat ons weten wat je nodig hebt!

Ondernemer: laat ons weten wat je nodig hebt!

Het is Prinsjesdag en uit de Miljoenennota blijkt dat het mkb op weinig steun van de regering kan rekenen. Terwijl veel ondernemers het zwaar hebben. MKB-Amsterdam is in gesprek met de gemeente Amsterdam voor meer steun aan het lokale mkb. Deel met ons wat jij als ondernemer nodig hebt om deze crisis te overleven!