In het polderlandschap ten zuidwesten van Amsterdam staat al 170 jaar een prachtige boerderij, Kaasboerderij Clara Maria. Stap binnen en je waant je letterlijk terug in de tijd. In de oorspronkelijke stal worden vandaag de dag nog op ambachtelijke wijze verrukkelijke Goudse kaas en traditionele klompen gemaakt. De kaasboer laat je zien hoe hij zijn kaas maakt en de klompenmaker maakt klompen waar je bijstaat.

Het best bewaarde geheim in de polder

Op Clara Maria melkt Kees-Jan zelf de koeien en hij gebruikt de melk direct voor het maken van Goudse kaas. Door verschillende ingrediënten en kruiden toe te voegen, krijgen de kazen bijzondere smaken. Zo maken ze onder andere Chilikaas, knoflook/bieslookkaas, Italiaanse kruidenkaas, gemberkaas, komijnekaas en truffelkaas. Je kunt een rondleiding krijgen op de boerderij en natuurlijk heel veel soorten kaas proeven. En dat alles onder de rook van Amstelveen.

De favoriete kaas van Kees-Jan is de chilikaas die hij speciaal voor zijn vrouw heeft gemaakt. De kaas heet dan ook heel romantisch ‘Boerenbrand’. Vol met groene en rode pepers, de chilikaas is ideaal om te gebruiken in al je tex-mex recepten, zoals nachos, tacos, chicken enchiladas, quesadillas. De Clara Maria favoriet? Gebakken eieren met bacon en gesmolten ‘Boer in Brand’ er bovenop! Wie heeft er nu nog geen honger?

Vind je dat Kaasboerderij Clara Maria de publieksprijs behoort te winnen, stem dan via deze poll. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de volgende Groeiborrel op maandag 4 juli in de Oranjekerk te Amsterdam.

Met het ‘Product van de Maand’ wil MKB-Amsterdam ondernemers inspireren en stimuleren in de ontwikkeling van hun producten. Mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam.