De komende maanden besteedt de gemeente Amsterdam extra aandacht aan het belang van mbo-stageplekken. Daarbij richt de gemeente zich specifiek op de sectoren techniek, zorg, ICT en hospitality. Samen met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (S-BB) verspreidt de gemeente online onder andere diverse video’s. Voor de mbo-stages kwam de klap van corona extra hard aan, omdat het vaak gaat om praktijkgerichte beroepen.

Werkgevers hebben er zelf ook baat bij als ze júist in deze periode stageplekken creëren voor mbo’ers, zegt Michal van Dantzig, bestuurslid arbeidsmarkt bij MKB-Amsterdam. ‘Wie niet investeert in jonge mensen, loopt op termijn eerder tegen een personeelstekort aan. Als je nu al contact legt met jonge mensen en dat contact onderhoudt, pluk je daar ook in de toekomst de vruchten van. Ondernemers klagen vaak over het opleidingsniveau. Maar dit is juist bij uitstek de kans om zelf bij te dragen aan een goede opleiding van de studenten. Zo doen werkgevers zichzelf een plezier door de mbo-studenten die extra wijsheid bij te brengen.’

Leerbedrijf

Om als stagebegeleider te kunnen optreden moet een bedrijf eerst de status van leerbedrijf verwerven. S-BB kan ze daarbij helpen. De samenwerkingsorganisatie kent de erkenning toe op basis van het juiste kwalificatiedossier (aanverwante beroepen) en bepaalt het niveau van de stageplek. Ook de werkgroep Arbeidsmarkt en Onderwijsgroep van MKB-Amsterdam wil bijdragen aan het beter functioneren van de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam. Wil je het maximale uit een stage halen, lees dan hier tips en aanbevelingen aan mkb-werkgevers met betrekking tot stagiairs uit het mbo en het hbo.

Eerder deze week werd de eerste video gelanceerd, over mbo-stages in de technieksector. Op www.amsterdam.nl/mbostages kun je meer lezen over de campagne. Daarnaast is het filmpje hier te downloaden. Want we hebben ieder van jullie nodig om het belang van mbo-stages bij werkgevers te benadrukken. Niet alleen omdat mbo’ers de motor van de stad zijn, ook omdat werkgevers baat hebben bij goed opgeleide vakmensen. Daarbij zijn stages een essentieel onderdeel.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De visie van een glazenwasser

De visie van een glazenwasser

Gisteren sprak voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland de economielezing van Elsevier Weekblad uit. Vonhof roept de samenleving en de politiek op om de mens achter de ondernemer te blijven zien.

Data helpen jou om beter te ondernemen

Data helpen jou om beter te ondernemen

Hoe? Daar kom je achter tijdens de webinar Business Intelligence voor het MKB op 20 december. Kees van Montfort: ‘Data zoals omzet, kosten, product- en dienstengegevens zijn een belangrijke tool bij het maken van betere beslissingen.’ Meld je snel gratis aan!

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Veiligheidsbewustzijn tussen de oren’

‘Het is belangrijk dat mensen leren elkaar aan te spreken en ervoor te zorgen dat iedereen aan het eind van de dag veilig naar huis gaat,’ zegt businessmanager Jeroen den Otter van VCANederland.

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

‘Overheid cruciaal bij financieringsmogelijkheden’

Het midden- en kleinbedrijf moet makkelijker toegang krijgen tot de financieringsmarkt, vinden belangenorganisaties als MKB-Nederland, Stichting MKB Financiering en Ondernemend Nederland (ONL). Ze zeiden dat in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Uitbreiding steunpakket ‘avondlockdown’

Het nieuwe steunpakket om ondernemers door de avondlockdown te loodsen bestaat onder meer uit een verlenging van het bijzonder uitstel van de Belastingdienst en een hogere vergoeding van de vaste lasten via TVL.

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Nieuwe strategie zorgt voor omzetstijging

Eefje Jonker oprichter van Stay Future proof: ‘’Als je de sfeer en aanpak van een familiebedrijf wilt handhaven terwijl je groeit en innoveert is het belangrijk om iedereen binnen het bedrijf te verbinden en onderdeel te maken van het proces.”