Met een middelbare school – en twee zwemdiploma’s op zak, ging Jack Stuifbergen in 1997 voor het bedrijf van zijn ouders, facilitair dienstverlener ‘Breedweer’, aan de slag. Sinds die tijd heeft hij van alles geleerd over hoe een bedrijf wél of juist niet werkt. Naast dat hij Breedweer van binnen en buiten leerde kennen, bleef hij ook altijd naar buiten kijken. Zo zag hij dat de rol van Breedweer veel verder reikte dan het verlenen van facilitaire diensten alleen. Hij zag dat zijn, maar eigenlijk elk, bedrijf een belangrijke maatschappelijke functie in de samenleving bekleed. In 2009 startte hij daarom met sociaal ondernemen. Hij nam mensen met een kwetsbare positie aan, zette hen in hun kracht en zag van alles groeien. In 2015 ging hij een stap verder en voegde verder daad bij woord. Sindsdien verkoopt hij geen dienstverlening meer: “Wij verkopen social impact en die dienst, die krijg je erbij”. Sinds dit besluit is zijn bedrijf met 6000% gegroeid, heeft hij met Gazellen Award van het Financieel Dagblad plek 35 behaald. En door NL Groeit uitgeroepen tot één van de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Jack is gedreven, een echte doener en motivator. Schuurt graag tegen dingen aan, is positief, en brengt waar hij is, beweging met zich mee. Als vader van twee kinderen, Floor en Teun, heeft hij zijn bedrijf volledig volgens duurzame en circulaire businessmodellen opgebouwd. Daar waar Breedweer de koffiemachines onderhoud, nemen zij ook het koffiedik mee. Waar vervolgens door kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, handzeep van wordt gemaakt. Jack laat zien hoe de sociaal maatschappelijke functie van een bedrijf samengaat met een circulair en duurzaam businessmodel. Hij benadrukt hierbij dat modellen als deze onmisbaar zijn om als bedrijf opportune te blijven in de nabije toekomst.

Als nieuwe voorzitter van speerpunt duurzaamheid zet hij zich komend jaar daarom voor een volle 100% in. Om samen met mkb’ers uit de regio Amsterdam, andere mkb’ers te informeren en inspireren. Over de wijze waarop zijzelf de maatschappelijke meerwaarde van hun bedrijf kunnen uitdiepen én kunnen combineren met duurzame circulaire businessmodellen. Hij wil een denktank van duurzame ondernemers gaan vormen. Die de volgens hem hoognodige vertaalslag kunnen gaan maken van de duurzaamheidsambities van gemeentes en provincies naar de wat dit betekent voor nieuwe mogelijkheden voor ondernemers. Om zo samen te innoveren, eenieder in zijn kracht te zetten en bedrijven weerbaar te maken voor de toekomst in een nieuwe, andere, waarde gedreven, economie, aan de hand van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. “Een economie waarin we samenwerken en kennis delen, om te vermenigvuldigen!”, aldus Jack.

Wil je komend jaar, samen met Jack, in kaart brengen in hoeverre het thema duurzaamheid bij MKB’ers in de regio Amsterdam speelt? Waar behoefte aan is en hoe jullie als team andere MKB’ers kunnen informeren en inspireren? Op dit moment staat Jack open voor aanmeldingen voor nieuwe team(bestuurs)leden om het speerpunt Duurzaamheid van MKB-Amsterdam in de praktijk te brengen. Mail hem direct op J.stuifbergen@breedweer.nl.

 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Marcia Appels

Marcia Appels

Hoofdredacteur en communicatiemanager MKB-Amsterdam.

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Noodklok voor ondernemers

Noodklok voor ondernemers

Bestuurders van gemeenten, provincie en economische organisaties pleiten in een brandbrief aan het kabinet voor maatwerk bij de NOW en TVL subsidieregelingen. “We zien bij ondernemers onacceptabele stress. Zij moeten nu het zelfstandig opgebouwde pensioen en privévermogen inzetten om de vaste lasten te kunnen betalen.” Aldus Erik Bekkering, wethouder Economische Zaken gemeente Bergen NH. De bestuurders vragen het kabinet de menselijke maat vast te houden. Ook vragen ze het kabinet om te luisteren naar de roep van de ondernemers, gemeenten, brancheverenigingen en belangenorganisaties die nu steeds luider in de media te horen is. En vervolgens maatwerk te leveren zodat óók deze ondernemers in aanmerking komen voor de subsidieregelingen NOW & TVL.

‘Maak afhalen pakketjes bij buurthubs aantrekkelijker’

‘Maak afhalen pakketjes bij buurthubs aantrekkelijker’

De gemeente Utrecht wil korte metten maken met de overlast die pakketbezorgers veroorzaken en zet daarom in op zogeheten buurthubs. Door Utrechters hun pakketjes bij vaste punten in de buurt op te laten halen, hoeven medewerkers van bedrijven als PostNL en DHL niet langer de hele stad door te rijden. De Utrechtse wethouder Eerenberg wil nog voor de zomer van 2022 een proef starten om de potentie van wijkdepots in kaart te brengen. Voor Amsterdam is dit een serieuze optie, zegt Guido Frankfurther. Twee jaar geleden voerde MKB-Amsterdam al een campagne ‘bezorgschaamte’. Frankfurther: “Het verstopt onze wegen en is slecht voor de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en het milieu. Net als in Utrecht hebben we liever dat de klanten hun pakjes ophalen bij afhaalpunten in de buurt.”

Local Heroes krijgt investering van Dragon’s Den

Local Heroes krijgt investering van Dragon’s Den

Leuk nieuws over Local Heroes! Initiatiefnemer Maarten Coumans heeft in WNL-programma Dragon’s Den een investering van maar liefst twee miljoen euro binnen weten te halen. Investeerders Michel Perridon en Pieter Schoen gaan met Coumans in zee. Met de investering wil Coumans uitbreiden naar zeven locaties verspreid over heel Amsterdam. Daarvoor is hulp nodig van de gemeente. Ook MKB Amsterdam-voorzitter Bart Drenth is met de verantwoordelijke wethouder in gesprek om de uitbreiding van Local Heroes te steunen. Volgens Coumans is dit nog maar het begin: ‘’Amsterdam zal de basis vormen, maar op termijn willen we Local Heroes uitbreiden in heel Nederland.’’

Belangrijk deel mkb wil thuiswerken erin houden

Belangrijk deel mkb wil thuiswerken erin houden

Meer dan één derde van de ondernemers wil in de toekomst besparen op kantoor- en bedrijfsruimte. Thuiswerken en digitaal vergaderen zullen daarom ook na de coronacrisis vast onderdeel van de maatschappij worden, blijkt uit de maandelijkse bedrijvenmonitor van Interpolis, die maandag voor het eerst is gepubliceerd. Vooral bij het groot-mkb is deze verandering zichtbaar: meer dan veertig procent verwacht met minder kantoor- en bedrijfsruimte af te kunnen. René Voets, directeur bedrijven van Interpolis, ziet een brede transformatie in het mkb-landschap. “Bedrijven zijn verrast door de hoeveelheid werk die online kan worden uitgevoerd. Ook kunnen sommige zaken, zoals vergaderen, een stuk efficiënter vanuit huis gebeuren. Mkb’ers willen dit ook na de coronacrisis stimuleren. Daar investeren ze ook in, bijvoorbeeld door goede thuiswerkplekken te realiseren.”

Oproep koningsdagacties

Oproep koningsdagacties

Volgende week dinsdag is het zo ver: Koningsdag. Ben of ken jij een ondernemer in de regio Amsterdam die een speciale actie voor dinsdag 27 april heeft opgetuigd? Dan is MKB-Amsterdam op zoek naar jou. Volgende week dinsdag staat onze media in het teken van Koningsdag. Hiervoor zijn we op zoek naar verhalen van ondernemers die deze bijzondere Koningsdag in een ‘corona-jas’ hebben weten te gieten. Wie weet lichten we jouw initiatief uit! Stuur een e-mail naar marcia.appels@mkb-amsterdam en dan neemt het redactieteam contact met je op.

Uitblijven versoepelingen

Uitblijven versoepelingen

Na 18 weken lockdown is het uitblijven van enige versoepeling van de coronamaatregelen per 21 april opnieuw een bittere pil voor ondernemers in onder meer de horeca en de detailhandel. Juist nu het draagvlak voor de maatregelen afneemt en tegelijk het aantal besmettingen oploopt, kunnen bijvoorbeeld horecaondernemers – met protocollen om veilig de terrassen te openen – onderdeel van de oplossing zijn. “Veel ondernemers in de evenementen, de horeca, de reisbranche en de detailhandel hebben al een jaar nauwelijks een inkomen. Daarom is het belangrijk dat ook ondernemers in hun inkomen worden gecompenseerd. Aanstaande donderdag vragen we hier opnieuw aandacht voor in het periodiek overleg met het kabinet,” aldus Vonhof.