De Hogeschool van Amsterdam organiseert op 26 november een nieuwe kennisbijeenkomst als onderdeel van hun onderzoek Grip op Consumptieruimten. Tijdens de bijeenkomst zullen een update van de historische analyse van de Amsterdamse winkelgebieden en onderzoek naar het effect van toerisme op winkelgebieden centraal staan.

Het onderzoek is onderdeel van een vierjarig project genaamd Toekomstbestendig Evenwicht. Dat project is bedoeld om inzicht te geven in de wijze waarop consumptiegebieden – denk daarbij aan winkelgebieden, maar ook plekken om te wonen, werken én recreëren – worden gebruikt en hoe dat gebruik na verloop van tijd is veranderd.

Op dit moment is het onderzoek in de afrondende fase is aanbeland. Aanwezigen wordt dan ook gevraagd hun input en aanbevelingen te geven voor de afsluiting van het onderzoek. Welke resultaten moet het onderzoek zeker opleveren? Denk daarover mee! De kennisbijeenkomst vindt online plaats op 26 november van 15:00 uur tot 16:30. Wie aanwezig wil zijn kan een mail sturen naar n.j.schmitz@hva.nl.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam heeft er jaren om gevraagd en nu gaat hij er komen: een digitale kaart waarop ondernemers interactief en realtime kunnen zien welke ontheffingen zij nodig hebben en hoe een bestemming te bereiken is zonder vast te lopen of om te hoeven rijden.

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Pien Thate van MKB-Amsterdam benadrukt dat winkelgebieden een essentiële spil zijn in de lokale economie van de stad: ‘Winkelgebieden dragen bij aan de leefbaarheid, veiligheid en inclusiviteit van de stad.’

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Het format van de MKB-groeiborrel gaat flink op de schop. De donderdag wordt ingeruild voor de maandagavond. Iedere eerste maandag van de maand, te beginnen op 1 november, zijn leden en niet-leden van harte welkom. Waarbij onder andere de winnaars van Product van de Maand worden bekendgemaakt!

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Tijdens de bijeenkomst van De Markt van Morgen op 16 november, treedt Yvette Watson van PHI Factory op als moderator: ‘We schrijven geen visies, maar we brengen alles naar de praktijk.’

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Waar liggen volgens de politie de grootste gevaren en is er genoeg geld én samenwerking om erger te voorkomen? Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime, geeft vijf tips.