Het zijn roerige tijden voor ondernemers. Het is dan ook niet gek dat veel mkb’ers dit in hun portemonnee voelen. Maar hoe pak je het aan als de financiële lasten zich opstapelen en je dreigt het niet meer te redden? MKB-Nederland start de campagne ‘Blik op de Toekomst’ om je daarbij te helpen.

Hulp van de gemeente

De campagne van MKB-Nederland bestaat uit drie onderdelen. Zo verwijst de mkb-belangenvereniging allereerst naar de gemeente waarin je bedrijf gevestigd is. Gemeenten bieden namelijk vaak (gratis) hulp als je bijvoorbeeld betalingsachterstanden of schulden hebt. Zo kun je er terecht voor een luisterend oor, maar ook voor handvatten om uit deze situatie te komen. In een zeven stappenplan helpt de gemeente jou om weer back on track te komen. Hulp nodig? Wacht dan niet te lang en neem contact op! Of wil je eerst nog wat meer informatie over hoe de gemeente jou kan helpen? Die vind je via deze link.

Stoppen of doorgaan?

Er zijn ook veel ondernemers die voor de afweging staan om te stoppen met hun bedrijf. Daarover is veel informatie online te vinden via deze pagina. Daar vind je ook een 10-stappenplan dat je kunt doorlopen als je hebt besloten te stoppen met jouw onderneming. De belangrijkste tip die we je graag meegeven: “Ook al dreig je failliet te gaan, je hebt altijd opties. Neem dus de tijd om die goed te overzien”, aldus ondernemer Robbert Peek.

Meld je aan voor de webinar

Tot slot biedt MKB-Nederland je samen met VNO-NCW ook een webinar aan: ‘Als de financiële lasten zich opstapelen: wat zijn je mogelijkheden als ondernemer?’ Deze vindt plaats op 14 december van 16:00 tot 17:00 uur. Tijdens de webinar komen sprekers van onder meer de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel om meer te vertellen over hoe je inzicht krijgt in je schulden en hoe je er vanaf komt. Ook krijg je hulp bij de afweging om te stoppen of door te gaan met je bedrijf, en natuurlijk ook bij het bepalen van toekomstperspectief. Wil je deze webinar volgen? Meld je dan hier aan.

Meer informatie vind je op www.ondernemen.nl. Daar vind je ook een tool waarmee je snel kunt berekenen of je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen en hoe de levensvatbaar je zaak is. Doe de check en je ziet in een persoonlijk en strikt vertrouwelijk dashboard hoe je zaak er financieel voor staat. 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

MKB Amsterdam

MKB Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB wil langere ontheffing vrachtauto’s voor uitstootvrijezone

MKB-Metropool Amsterdam pleit bij de gemeente voor een langere ontheffingsmogelijkheid voor vrachtauto’s dan tot 1 januari 2030. Vicevoorzitter Guido Frankfurther: “Zeker in huidige economische situatie met torenhoge bedrijfslasten en Coronaschulden die nu moeten worden terugbetaald, kan je niet verlangen dat ondernemers hun vrachtauto’s uit 2018 of 2019 op 1 januari 2025 de deur uitdoen”

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Ook Guido Frankfurther zakt voor tramexamen

Vicevoorzitter MKB-Metropool Amsterdam Guido Frankfurther kijkt kritisch naar het tramexamen van de GVB. Frankfurther erkent het belang van snelheids- en vaardigheidstesten, maar meent dat de lat wel erg hoog wordt gelegd: “Veiligheid voorop, maar op deze manier wordt het personeelstekort natuurlijk nooit ingelopen”.

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

CLIMAA: Gesloten Impact Deals

De Impact Deals zijn inmiddels gesloten! Lees hieronder meer over de acht Impact Deals ontwikkeld door tien ambitieuze MKB-ers.