Het zijn roerige tijden voor ondernemers. Het is dan ook niet gek dat veel mkb’ers dit in hun portemonnee voelen. Maar hoe pak je het aan als de financiële lasten zich opstapelen en je dreigt het niet meer te redden? MKB-Nederland start de campagne ‘Blik op de Toekomst’ om je daarbij te helpen.

Hulp van de gemeente

De campagne van MKB-Nederland bestaat uit drie onderdelen. Zo verwijst de mkb-belangenvereniging allereerst naar de gemeente waarin je bedrijf gevestigd is. Gemeenten bieden namelijk vaak (gratis) hulp als je bijvoorbeeld betalingsachterstanden of schulden hebt. Zo kun je er terecht voor een luisterend oor, maar ook voor handvatten om uit deze situatie te komen. In een zeven stappenplan helpt de gemeente jou om weer back on track te komen. Hulp nodig? Wacht dan niet te lang en neem contact op! Of wil je eerst nog wat meer informatie over hoe de gemeente jou kan helpen? Die vind je via deze link.

Stoppen of doorgaan?

Er zijn ook veel ondernemers die voor de afweging staan om te stoppen met hun bedrijf. Daarover is veel informatie online te vinden via deze pagina. Daar vind je ook een 10-stappenplan dat je kunt doorlopen als je hebt besloten te stoppen met jouw onderneming. De belangrijkste tip die we je graag meegeven: “Ook al dreig je failliet te gaan, je hebt altijd opties. Neem dus de tijd om die goed te overzien”, aldus ondernemer Robbert Peek.

Meld je aan voor de webinar

Tot slot biedt MKB-Nederland je samen met VNO-NCW ook een webinar aan: ‘Als de financiële lasten zich opstapelen: wat zijn je mogelijkheden als ondernemer?’ Deze vindt plaats op 14 december van 16:00 tot 17:00 uur. Tijdens de webinar komen sprekers van onder meer de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel om meer te vertellen over hoe je inzicht krijgt in je schulden en hoe je er vanaf komt. Ook krijg je hulp bij de afweging om te stoppen of door te gaan met je bedrijf, en natuurlijk ook bij het bepalen van toekomstperspectief. Wil je deze webinar volgen? Meld je dan hier aan.

Meer informatie vind je op www.ondernemen.nl. Daar vind je ook een tool waarmee je snel kunt berekenen of je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen en hoe de levensvatbaar je zaak is. Doe de check en je ziet in een persoonlijk en strikt vertrouwelijk dashboard hoe je zaak er financieel voor staat. 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Bereik jouw bedrijfsdoelen met Google Analytics

Hoe kan Google Analytics helpen om jouw groei- of bedrijfsdoelen te behalen? Daar kom je achter tijdens de gratis workshop van het Digitaliseringsoffensief. Schrijf je snel in voor de gratis workshop op 12 december! Blijf je daarna ook gezellig voor de laatste MKB-Amsterdam Groeiborrel van het jaar?

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

‘Extreme huurindexatie is te zware last voor ondernemers’

Signalen uit de markt laten dit najaar al uitschieters naar 15 procent huurindexatie zien. Bij een explosief stijgende huur bovenop de energierekening betalen ondernemers dus dubbel de rekening. Ondernemer Iresh Soekhoe: ‘Ik merk dat het veel vergt van de gezondheid van ondernemers om continue in een overlevingsstand te staan. Zowel bij de overheid als bij vastgoedeigenaren is men zich niet bewust wat dat doet met kleine ondernemers.’

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Waar wacht je nog op? Aan de slag met TikTok!

Ooit over nagedacht om met jouw bedrijf op TikTok te gaan? Als je het aan Bert van Gulik van socialmediabedrijf BuzzPartners vraagt, biedt het platform dat zich kenmerkt door korte video’s van zo’n twintig seconden tal van kansen voor jou als ondernemer. Aan MKB-Amsterdam legt hij uit hoe TikTok jou kan helpen bij het bereiken van je publiek én hoe je er potentiële nieuwe klanten mee aantrekt. Van Gulik: ‘Dit is je kans om voorop te lopen!’

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Verkiezing product van de maand is in volle gang!

Wat hebben een optimistische trui, een scheermes van bamboe, een kaasje uit Katwoude, een micro avontuur en een onverwoestbare tas gemeen? Ze zijn alle vijf in de race om de Product van de Maand prijs te winnen! Doe mee en stem op een mooi Amsterdams product! En kom 12 december naar onze Groeiborrel.

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

Succesvolle lobby inspanningen MKB-Nederland

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof riep deze week het kabinet op tot minder regelgeving voor mkb ondernemers. Volgens Vonhof hollen we de laatste tijd van crisis naar crisis en dat ontneemt ons het zicht op de toekomst. Die crises zorgen bovendien voor een soort paniekvoetbal. ‘We proberen met nog weer nieuwe regels de boel op te lappen, maar al dat pleisters plakken helpt ons niet verder.’

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw Product van de Maand november!

Stem op jouw favoriete Product van de Maand november! De volgende producten zijn geselecteerd: onverwoestbare tas van UNBEGUN, plasticvrije scheermesjes van Bamboovement, een reis niet ver van huis van Avontuur Dichtbij, biologische Jersey kaasje van Henri Willig en de trui van New Optimist! Breng nu je stem uit!