Het zijn roerige tijden voor ondernemers. Het is dan ook niet gek dat veel mkb’ers dit in hun portemonnee voelen. Maar hoe pak je het aan als de financiële lasten zich opstapelen en je dreigt het niet meer te redden? MKB-Nederland start de campagne ‘Blik op de Toekomst’ om je daarbij te helpen.

Hulp van de gemeente

De campagne van MKB-Nederland bestaat uit drie onderdelen. Zo verwijst de mkb-belangenvereniging allereerst naar de gemeente waarin je bedrijf gevestigd is. Gemeenten bieden namelijk vaak (gratis) hulp als je bijvoorbeeld betalingsachterstanden of schulden hebt. Zo kun je er terecht voor een luisterend oor, maar ook voor handvatten om uit deze situatie te komen. In een zeven stappenplan helpt de gemeente jou om weer back on track te komen. Hulp nodig? Wacht dan niet te lang en neem contact op! Of wil je eerst nog wat meer informatie over hoe de gemeente jou kan helpen? Die vind je via deze link.

Stoppen of doorgaan?

Er zijn ook veel ondernemers die voor de afweging staan om te stoppen met hun bedrijf. Daarover is veel informatie online te vinden via deze pagina. Daar vind je ook een 10-stappenplan dat je kunt doorlopen als je hebt besloten te stoppen met jouw onderneming. De belangrijkste tip die we je graag meegeven: “Ook al dreig je failliet te gaan, je hebt altijd opties. Neem dus de tijd om die goed te overzien”, aldus ondernemer Robbert Peek.

Meld je aan voor de webinar

Tot slot biedt MKB-Nederland je samen met VNO-NCW ook een webinar aan: ‘Als de financiële lasten zich opstapelen: wat zijn je mogelijkheden als ondernemer?’ Deze vindt plaats op 14 december van 16:00 tot 17:00 uur. Tijdens de webinar komen sprekers van onder meer de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel om meer te vertellen over hoe je inzicht krijgt in je schulden en hoe je er vanaf komt. Ook krijg je hulp bij de afweging om te stoppen of door te gaan met je bedrijf, en natuurlijk ook bij het bepalen van toekomstperspectief. Wil je deze webinar volgen? Meld je dan hier aan.

Meer informatie vind je op www.ondernemen.nl. Daar vind je ook een tool waarmee je snel kunt berekenen of je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen en hoe de levensvatbaar je zaak is. Doe de check en je ziet in een persoonlijk en strikt vertrouwelijk dashboard hoe je zaak er financieel voor staat. 

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Ondernemers winkelcentrum De Dukaat aan het Ecuplein: ‘Laat onze blauwe parkeerzone niet verdwijnen’

Maik Schaffner, eigenaar van supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dukaat: ‘Wij zijn niet tegen de invoering van betaald parkeren. Maar bij het verdwijnen van de blauwe parkeerzone gaan bewoners met een parkeerontheffing op deze plekken staan.’ Guido Frankfurther: ‘Een goed functionerend winkelcentrum is belangrijk voor de leefbaarheid van het gebied.’ De commissie Mobiliteit en Openbare Ruimte van de gemeenteraad bespreekt donderdag de kwestie.

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Leveranciers na elke levering terug naar Ringweg A10

Vorige week maakte wethouder Van de Horst bekend 14 hoofdroutes voor autoverkeer te willen afsluiten. Vicevoorzitter Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam: ‘Wij zien ook de voordelen van een autoluwere stad met minder drukte en een schonere lucht. Maar dat moet wel in goed overleg met het bedrijfsleven en in kleine, behapbare stappen, zodat het bedrijfsleven de tijd krijgt om zich aan te passen.’

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Kantoorpanden Amstelveen moeten voldoen aan energielabel C

Bedrijven in Amstelveen die nog niet voldoen aan de energielabel C hebben en brief gekregen om binnen twaalf weken een verbeterplan aan te leveren. Wethouder Floor Gordon: ‘Met het energielabel willen we ervoor zorgen dat gebouweigenaren energiezuinige maatregelen nemen. Dat is belangrijk om CO2 te besparen en het zorgt voor lagere energielasten.’

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

De Hanze Trade Summit: zakendoen én duurzaamheid

Bij Internationaal zaken doen komen niet alleen prijs en kwaliteit in de onderhandelingen ter sprake, maar steeds vaker ook meerdere SDG doelen. Erik de Boer, directeur MKB TRADE OFFICE: ‘Vrijdag 8 september hebben we een unieke internationale bijeenkomst voor ondernemers die importeren en exporteren of die de mogelijkheden voor import en export onderzoeken. Meld je snel aan!

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

‘Noord-Holland is rijk aan innovatieve ondernemers’

Als gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ondersteunt Ilse Zaal lokale mkb ondernemers op gebieden als stimulering van innovatie, een beter werkende arbeidsmarkt, ondersteuning bij verduurzaming of terugdringing van leegstand. De verkiezingen voor de Provinciale Staten op woensdag 15 maart zijn dan ook van groot belang voor jou als ondernemer. Ga stemmen!