Wil je je als ondernemer in coronatijd wapenen tegen snel en fout geld? Maar weet je niet waar je moet beginnen? PVO Amsterdam-Amstelland en RIEC Amsterdam-Amstelland willen de campagne tegen snel en fout geld nieuw leven inblazen. Júist nu de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden is waakzaamheid geboden.

In deze onzekere tijden azen malafide investeerders bij uitstek op ondernemers die wel een extra appeltje voor de dorst kunnen gebruiken. Via kredietverlening, bedrijfsovername of huur van een deel van de bedrijfsruimte proberen criminelen ondernemers te verleiden. Deze signalen duiden op criminele acties om ondernemingen uit de coronacrisis te ‘redden’.

Lees ook | Social engineering, de loverboys binnen het mkb

De campagne moet ondernemers bewust maken van de risico’s en duidelijk maken waar ze juist in deze tijd alert op moeten zijn. Nu veel ondernemingen weer (gedeeltelijk) opengaan is de campagne misschien wel urgenter dan ooit. Eerdere campagnes slaagden er nog niet in alle ondernemers te bereiken. De extra aandacht moet bovendien voorkomen dat de boodschap wegzakt.

Fout geld

Regionale campagnes blijken het meest effectief, omdat een herkenbare afzender, zoals een gemeente, het bereik vergroot. En juist daarom is het belangrijk om de campagne te combineren met lokale initiatieven. PVO kan daar nadrukkelijk een rol in vervullen. In PVO Amsterdam-Amstelland werken het bedrijfsleven, de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeenten Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel samen.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Interactieve realtime kaart bereikbaarheid komt eraan!

Guido Frankfurther van MKB-Amsterdam heeft er jaren om gevraagd en nu gaat hij er komen: een digitale kaart waarop ondernemers interactief en realtime kunnen zien welke ontheffingen zij nodig hebben en hoe een bestemming te bereiken is zonder vast te lopen of om te hoeven rijden.

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Gemeente: werk meer samen met winkeliers!

Pien Thate van MKB-Amsterdam benadrukt dat winkelgebieden een essentiële spil zijn in de lokale economie van de stad: ‘Winkelgebieden dragen bij aan de leefbaarheid, veiligheid en inclusiviteit van de stad.’

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Nieuw format Groeiborrel MKB-Amsterdam

Het format van de MKB-groeiborrel gaat flink op de schop. De donderdag wordt ingeruild voor de maandagavond. Iedere eerste maandag van de maand, te beginnen op 1 november, zijn leden en niet-leden van harte welkom. Waarbij onder andere de winnaars van Product van de Maand worden bekendgemaakt!

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Collectief aan de slag met de circulaire economie

Tijdens de bijeenkomst van De Markt van Morgen op 16 november, treedt Yvette Watson van PHI Factory op als moderator: ‘We schrijven geen visies, maar we brengen alles naar de praktijk.’

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Vijf tips om je te wapenen tegen cybercrime

Waar liggen volgens de politie de grootste gevaren en is er genoeg geld én samenwerking om erger te voorkomen? Theo van der Plas, programmadirecteur Digitalisering en Cybercrime, geeft vijf tips.