Wil je je als ondernemer in coronatijd wapenen tegen snel en fout geld? Maar weet je niet waar je moet beginnen? PVO Amsterdam-Amstelland en RIEC Amsterdam-Amstelland willen de campagne tegen snel en fout geld nieuw leven inblazen. Júist nu de coronamaatregelen steeds meer versoepeld worden is waakzaamheid geboden.

In deze onzekere tijden azen malafide investeerders bij uitstek op ondernemers die wel een extra appeltje voor de dorst kunnen gebruiken. Via kredietverlening, bedrijfsovername of huur van een deel van de bedrijfsruimte proberen criminelen ondernemers te verleiden. Deze signalen duiden op criminele acties om ondernemingen uit de coronacrisis te ‘redden’.

Lees ook | Social engineering, de loverboys binnen het mkb

De campagne moet ondernemers bewust maken van de risico’s en duidelijk maken waar ze juist in deze tijd alert op moeten zijn. Nu veel ondernemingen weer (gedeeltelijk) opengaan is de campagne misschien wel urgenter dan ooit. Eerdere campagnes slaagden er nog niet in alle ondernemers te bereiken. De extra aandacht moet bovendien voorkomen dat de boodschap wegzakt.

Fout geld

Regionale campagnes blijken het meest effectief, omdat een herkenbare afzender, zoals een gemeente, het bereik vergroot. En juist daarom is het belangrijk om de campagne te combineren met lokale initiatieven. PVO kan daar nadrukkelijk een rol in vervullen. In PVO Amsterdam-Amstelland werken het bedrijfsleven, de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeenten Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel samen.

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Thijs Baas

Thijs Baas

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

‘Geef ondernemers meer inzicht in gevolgen Grote Werken’

Bij de grote openbare werken die Amsterdam de komende jaren te wachten staan, zijn ook de belangen van veel ondernemers in het geding. Dat schrijven Willem Koster van Vereniging Amsterdam City, Pim Evers van KHN Amsterdam en Bart Drenth van MKB-Amsterdam in een brief aan wethouders Everhardt en De Vries.

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

Huurkorting op gemeentevastgoed: hoe gaat het nu?

In maart besloot de gemeente Amsterdam, dankzij een lobby van MKB-Amsterdam, dat ondernemers die gemeentelijke panden huren huurkorting zouden krijgen. Veel ondernemers zijn geholpen met deze maatregel, maar dat geldt niet voor iedereen. MKB-Amsterdam roept de gemeente Amsterdam op: bied maatwerk!

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Aandeel flexbanen sinds coronacrisis fors gestegen

Ruim een vierde van alle dienstverbanden is nu voor bepaalde tijd, voor de crisis was dat nog ongeveer een vijfde. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Tilburg University is het een bekend verschijnsel tijdens crises. In onzekere tijden zijn bedrijven geneigd de kat uit de boom te kijken.

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Gerco Tolsma: ”Neem de tijd voor je personeel”

Op 4 juli zenden we een nieuwe MKB TV uit over het Regionaal Werkcentrum. In aanloop spreken we met voorzitters van ondernemersverenigingen over de arbeidsmarkt in hun regio. Vandaag: Gerco Tolsma, regionaal directeur van platform MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol.

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

We mogen weer: Groeiborrel op donderdag 17 juni!

Het is inmiddels even geleden, maar aankomende donderdag organiseert MKB-Amsterdam eindelijk weer een fysieke groeiborrel! De borrel vindt plaats in Brasserie Paardenburg, Amstelveen. Tijdens de bijeenkomst wordt de winnaar van het Product van de Maand bekendgemaakt.

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Zomerevent: Verspreiden van inclusiviteit

Covid-19 heeft ons afgelopen jaar al laten zien hoe belangrijk solidariteit is en hoe belangrijk contact met anderen voor iedereen is. Het thema van het jaarlijkse digitale zomerevent van Sociaal Werkkoepel Amsterdam, op 24 juni 2021, is actueler dan ooit: Verspreiden van inclusiviteit.