Ben jij als ondernemer betrokken bij de toeristische sector en wil jij innoveren om duurzamer te worden? Tourban biedt ondernemers die daaraan willen bijdragen een jaar lang begeleiding en een vergoeding van 10.000 euro om hun plannen te realiseren als onderdeel van hun Sustainable Urban Tourism Acceleration Programme.

Tourban is een door de Europese Unie gefinancierd initiatief om het toerisme in Europa te verduurzamen en werkt daarvoor samen met zeven Europese steden. Amsterdam is er daar één van. Daarom nodigt Tourban Amsterdamse ondernemers in de toeristische sector nu uit om hun plannen te pitchen en hieraan een bijdrage te leveren. De pitch zal plaatsvinden op 22 september. Meer informatie over deelname-eisen en aanmelden vind je op de website van Tourban.

Aan de slag

MKB Amsterdam-bestuurslid Jack Stuifbergen moedigt ondernemers in de toeristische sector van harte aan om mee te doen. ‘’Het IPCC-rapport van de Verenigde Naties dat onlangs naar buiten kwam is duidelijk: het gaat niet goed met ons klimaat en het twee voor twaalf. We moeten hiermee aan de slag. Als je nu niet bezig bent met verduurzamen heb je straks als ondernemer geen bestaansrecht meer. Binnen het toerisme zie je nu al dat er een generatie is die veel meer bezig is met de omgeving en dat moeten we doorzetten. Bovendien is de vergoeding die Tourban biedt een ontzettend mooie vergoeding om de doelen te verwezenlijken.’’