Ben jij als ondernemer betrokken bij de toeristische sector en wil jij innoveren om duurzamer te worden? Tourban biedt ondernemers die daaraan willen bijdragen een jaar lang begeleiding en een vergoeding van 10.000 euro om hun plannen te realiseren als onderdeel van hun Sustainable Urban Tourism Acceleration Programme. 

Tourban is een door de Europese Unie gefinancierd initiatief om het toerisme in Europa te verduurzamen en werkt daarvoor samen met zeven Europese steden. Amsterdam is er daar één van. Daarom nodigt Tourban Amsterdamse ondernemers in de toeristische sector nu uit om hun plannen te pitchen en hieraan een bijdrage te leveren. De pitch zal plaatsvinden op 22 september. Meer informatie over deelname-eisen en aanmelden vind je op de website van Tourban.

Aan de slag

MKB Amsterdam-bestuurslid Jack Stuifbergen moedigt ondernemers in de toeristische sector van harte aan om mee te doen. ‘’Het IPCC-rapport van de Verenigde Naties dat onlangs naar buiten kwam is duidelijk: het gaat niet goed met ons klimaat en het twee voor twaalf. We moeten hiermee aan de slag. Als je nu niet bezig bent met verduurzamen heb je straks als ondernemer geen bestaansrecht meer. Binnen het toerisme zie je nu al dat er een generatie is die veel meer bezig is met de omgeving en dat moeten we doorzetten. Bovendien is de vergoeding die Tourban biedt een ontzettend mooie vergoeding om de doelen te verwezenlijken.’’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

‘Belangrijkste is nu snel een stabiel kabinet’

Jacco Vonhof: ‘Ondernemers hebben door corona een jas uitgedaan, maar staan tegelijk voor grote investeringen. Er is een kabinet nodig dat knopen doorhakt. De transitie moet voor het mkb haalbaar en betaalbaar zijn.’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

‘Koolmees moet met maatwerk over de brug komen’

Bart Drenth: Er moet een loket komen waar je als ondernemer kunt aankloppen als je, wat coronasteun betreft, tussen wal en schip bent beland. Sportschoolhouder Jeroen van Beek is zo’n ondernemer. ‘We zitten nog steeds in de fase van ‘samen door de crisis’. We staan achterin de rij, maar we staan er nog steeds.’

10 tips om cybercrime te voorkomen

10 tips om cybercrime te voorkomen

Dave Maasland, ondernemer op het gebied van cybersecurity, stelde in het kader van de kick-off van het Digitaliseringsoffensief een top-10 van securitytips op.

Pure markt hunkert naar heropening

Pure markt hunkert naar heropening

Oprichter Trienet Kroon was met haar Pure Markt nauwelijks meer weg te denken uit onder meer Amstelpark, Amsterdamse Bos en Park Frankendael. De coronacrisis gooide ook hier roet in het eten. De ‘evenementenstatus’ zat haar daarbij flink in de weg.

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

Onderzoek koopgedrag Haarlemmermeer van start

De gemeente Haarlemmermeer onderzoekt koopgedrag en tevredenheid over het aanbod in winkels. Naast de detailhandel zal dit jaar ook de horeca en recreatiesector worden onderzocht. Deel ook jouw mening!