Ben jij als ondernemer betrokken bij de toeristische sector en wil jij innoveren om duurzamer te worden? Tourban biedt ondernemers die daaraan willen bijdragen een jaar lang begeleiding en een vergoeding van 10.000 euro om hun plannen te realiseren als onderdeel van hun Sustainable Urban Tourism Acceleration Programme. 

Tourban is een door de Europese Unie gefinancierd initiatief om het toerisme in Europa te verduurzamen en werkt daarvoor samen met zeven Europese steden. Amsterdam is er daar één van. Daarom nodigt Tourban Amsterdamse ondernemers in de toeristische sector nu uit om hun plannen te pitchen en hieraan een bijdrage te leveren. De pitch zal plaatsvinden op 22 september. Meer informatie over deelname-eisen en aanmelden vind je op de website van Tourban.

Aan de slag

MKB Amsterdam-bestuurslid Jack Stuifbergen moedigt ondernemers in de toeristische sector van harte aan om mee te doen. ‘’Het IPCC-rapport van de Verenigde Naties dat onlangs naar buiten kwam is duidelijk: het gaat niet goed met ons klimaat en het twee voor twaalf. We moeten hiermee aan de slag. Als je nu niet bezig bent met verduurzamen heb je straks als ondernemer geen bestaansrecht meer. Binnen het toerisme zie je nu al dat er een generatie is die veel meer bezig is met de omgeving en dat moeten we doorzetten. Bovendien is de vergoeding die Tourban biedt een ontzettend mooie vergoeding om de doelen te verwezenlijken.’’

Deel dit artikel:

Volg jij MKB-Amsterdam al op social media?

Fabiënne Mucuk

Fabiënne Mucuk

Redacteur MKB-Amsterdam

Wil je reageren op dit bericht? Klik hier om te reageren

Help ons de regio Amsterdam ondernemender maken! Wij behartigen jouw belangen op het stadhuis en Binnenhof.
Nieuws

Het laatste nieuws 

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan!

De verkiezingen op 16 maart zijn dichterbij dan je denkt. En ook voor jou als ondernemer wellicht belangrijker dan je denkt! Komt er een gemeentebestuur dat niet alleen aandacht heeft voor bewoners maar ook voor ondernemers? Volg via MKB-Amsterdam de belangrijkste ontwikkelingen!

‘Elke besparing is welkom’

‘Elke besparing is welkom’

De invoering van de reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Bart Drenth: ‘Ondernemers hebben het moeilijk en elke besparing is welkom. Ook als die maar over twee maanden gaat. En in maart zijn er weer nieuwe verkiezingen.’

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

MKB TV over reclamebelasting: Wat vindt de lokale politiek ervan?

Hoe denken ze in de Stopera over de herinvoering van de reclamebelasting? Met onder andere Rutger Groot Wassink van GroenLinks, Elise Moeskops van D66 en Claire Martens van de VVD. Uitstel of afstel? Dat zie je in de nieuwe aflevering van MKB TV!

VVD blijft inzetten op afstel reclamebelasting

VVD blijft inzetten op afstel reclamebelasting

De Amsterdamse VVD-lijsttrekker Claire Martens ziet in het uitstel van de invoering van de reclamebelasting slechts een eerste stap. ‘We zijn principieel tegen reclamebelasting, ook buiten de lockdown.’

Hoe zet je social media in voor je bedrijf?

Hoe zet je social media in voor je bedrijf?

Wil je meer bekendheid van je bedrijf of in contact komen met je doelgroep, je merk versterken, meer bezoekers op je website en/of je online sales boosten? Als je daar alle ins en outs van wilt weten, meld je dan nu gratis aan voor de workshop!

Komt van uitstel afstel?

Komt van uitstel afstel?

De door veel ondernemers verfoeide reclamebelasting wordt twee maanden uitgesteld. Dit maakte wethouder Everhardt vanmiddag bekend. Voorzitter Bart Drenth is hier blij mee. “In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. En hopelijk komt van uitstel, afstel”.